Skip to main content

3 pengepit burung..




Sampai skang 3 soalan gua tak jawab. Dah la tak ajak gua makan duriam sekali malam tu. Tionaseng sungguh. Baru gua nak sergah, tiga-tiga kepit burung masing2. Huih..

2 dan 1.

2 pakai seluar, 1 pakai kain.
2 pakai kopiah, 1 skin head.
2 pakai jam tangan, satu tak pakai.
2 pakai kameja, satu pakai baju Melayu.
2 senyum kambing, 1 muka kerek.
2 berlengan panjang, 1 lengan pendek.
2 stand tangan, 1 tak perlu stand.
2 takder misai, 1 ada misai.
2 pakai spek, 1 tak pakai spek.
2 baju ada 1 poket, 1 baju ada 3 poket.
2 takder pen, 1 ada pen.

Lu tambah la sendiri.....

Comments

  1. bukan kepit burung la tp kepit telur..takut anjing Umno yg datang malam tu jilat dan sedut sampai senak perut...

    2 baju kuning, 1 baju biru
    2 bersila, 1 bersimpuh
    2 org Selangor, 1 org N9
    2 x-pegawai kerajaan, 1 pencacai
    2 takde title, 1 ada Datuk
    2 takde title, 1 ada Dr. 1 jotaa
    2 YB, 1 YM (yahoo mesengger)
    2 takde pape, 1 boleh main SMS 24 jam

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  2. buta ker AT, hassan ali pakai jam tangan kanan ler ooi..

    ReplyDelete
  3. Aduka Taruna ni pandai menaip kat blog je tapi tak konsisten ikut usrah dan tak aktif dalam program PAS pun...Demo je kot..

    ReplyDelete
  4. GMBAR CAMTU PUN KECOH JUGAK..ABIS SEME KENE KUTUK

    ReplyDelete
  5. yg ikut usrah pun duk sibuk sedut telur Umno sampai senak perut buat apa....

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  6. biar la anon 4.44
    blog dia sukati dia la

    "wa peduli ape sama Anwar..pegi mampus dgn Husam"

    "wa peduli ape sama anon 4.44..pegi mampus dgn dia"

    muahahaha

    -adinda bazooka-

    ReplyDelete
  7. Apa la lu Aduka.Lu punya ati ate cikit itam lo.


    Maling

    ReplyDelete
  8. bodoh punya AT, analisa gambar pun bodoh, betul kata anon 4.36, hassan ali pakai jam tangan kanan, sama plak tu ngan jam TGNA....

    kalau benda macam ni pun bodoh apatah lagi perkara yang lebih detail...

    inilah kerja orang yang gopoh gapah.

    inilah kerja orang yang berdendam.

    ReplyDelete
  9. Ahaks.. sekali lagi x sampai apa yang si duka nie tulis...

    Jam juga yang dinengok orng.. wakaka

    ReplyDelete
  10. SENANG JE ADUKA...

    TUKAR SIKIT JE.... SEPERTI...

    2 PAKAI JAM TANGAN KIRI 1 PAKAI JAM TANGAN KANAN....


    MUDAH....


    KAH...KAH...KAH...

    ReplyDelete
  11. Gua tambah:

    Yang tengah kepala propaganda
    Yang kiri dan kanan - pembohong besar.

    ReplyDelete
  12. Gua tambah:

    Yang tengah kepala propaganda
    Yang kiri dan kanan - pembohong besar.

    ReplyDelete
  13. tambah2 lah amal dari tambah dosa..

    ReplyDelete
  14. Berg..nak tengok burung gagak dgn telur masin tak dapat so tengok jam aje lah....

    kau tu mcm paham sgt ape Duka tulis..kalau berani terangkan la..

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  15. Astaghfirullah.. cerita telur dan burung lah pulak.

    Berat sungguh tugas ana sebagai ulama pewaris para Anibya ni.

    ReplyDelete
  16. hehe memang ler ponuh pancaroba dlm blog setan sekor ni...hehe...jangan mengalah ustaz demi perjuanganmu yg mulia...syarah sikit...u go ahead preach them all...hehe

    okay aku + sikit:

    2 setan besau, 1 setan kecik. (u guess?) ..tigo tigo SETAN pasal dio PENIPU, PENGKHIANAT, (makhluk) PEROSAK ....tak ingat orang menilai dio.

    ..pasal setan besau jo pandai motivasi, jawab pun guna nas drp kitab jugak + siap usung selimut (jual nama) Majlis Syura sorang tu..leceh betui... Sekor lagi setan kecik ler pasal dio macai jo.

    ReplyDelete
  17. sy xpasti ape niat adukataruna buat mcmni smua.adakah utk tujuan kebaikan dlm PAS atau utk menjatuhkn PAS.jika begini cara adukataruna ni,sy yakin lebih ramai yg makin tawar hati dgn kepimpinan PAS dan keluar dr PAS.ini jg boleh menjatuhkn maruah pemimpin2 PAS dan ulama.jgn kita tgk hanya dgn satu-dua kesalahn terus menghukum dia dgn keburukan dan kehinaan sehingga menjatuhkn aib seorg hamba Allah.ingtlah hidup kita bkn sekadar di dunia je,akhirat masih ade,hukuman Allah pasti ada.sekadar nasihat.wallahua'lam

    -ahli PAS seumur hidup.

    ReplyDelete
  18. lu banyak hebat la....hahaha

    jibam

    ReplyDelete
  19. 2 senyum nampak gigi,1 senyum tak nampak gigi.

    ReplyDelete
  20. Aduka Teruna, manusia baghal meacam engko ni hanya layak tulis di blog aje. Kalau engkau 'rasa' engkau ada ilmu cuba le berdebat secara terbuka. Bawak le segala fakta yang engkau ada. Aku gerenti engkau akan terkencing tak pun tergagap-gagap. Standard kucing kurap macam Parpukari. Bloggers Hampeih. Hujah ikut sedap dan logik akal tanpa sandaran fakta. Biar ngaji taraf sekolah atap, tapi pemikiran tahap menara gading. Tapi aku rasa engkau ni kumpulan student yang tuang kelas masa cikgu ngajar. Sebab itu pemikiran tahap cipan boroi. Peh tu salahkan cikgu sebab engkau fail peksa. Entah macamana aku ter'klik' ke blog engkau ni. Buang masa betul!

    ReplyDelete
  21. cakap banyak tk guna,gua nk kasitau ni je..
    "tiga ekor parasit"

    ReplyDelete
  22. PAS perlu buat "pembersihan" dari parasit² yg hanya join politik utk kantung sendiri.

    ReplyDelete
  23. Oii...lanun! Penipu, pemfitnah, putar belit! Kalau ko berani! Meh berdebat dengan aku...!!
    Telepon aku sekarang! SMS aku kalau ko takde telur!
    012-2353623

    Biol punya siah sesat!

    ReplyDelete
  24. Gaya lembu aduka;

    1.reka soalan sendiri
    2. lepas tu cabar soalan yang dia direka..
    3. buat citer-citer bodoh
    4. ulang benda sama..

    5. yang best korang bodoh dan diperbodohkan....

    sial punya budak syiah ni

    ReplyDelete
  25. dan anon 9.17 pun membacanya dengan penuh sabar...

    patutlah hit tinggi blog nie...

    yang bodoh dan diperbodohkan dan yang tahu dibodoh-bodohkan pun duk baca.. wakaka

    ReplyDelete
  26. 2 suka caci husam dan TGNA dalam blog upahan 1 suka main SMS- hu hu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.