Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 30, 2009

Sembang Bagan Pinang..


Oleh : AdukaTaruna

Gua tahu calon BN melalui Pendi jer. Gua ada sedikit kerja cari makan. Macam gua jangka (tapi tak tulis), BN terpaksa melatak Isa Samad. Kerana majority lepas hanya 2000. Kalau jentera Isa Samad diterjemah kepada undi, gua anggar dalam 1500. So, memang kerja gila kalau tolak Isa Samad. Tambahan pula khabarnya Isa Samad memiliki fail istimewa Najib.

Gua menanti reaksi Mahathir. Pada gua, seandainya Isa Samad kalah, Isa Samad pasti lenyap dalam arena politik negara, dan popularity Mahathir meningkat berkali ganda, untuk sekian kalinya selepas isu kalung selipar. Kalau Isa Samad kalah lah.

Gua tetap berpendapat Melayu adalah halangan besar PR untuk menang. Dan kalaulah isu insuran 3rd party dieksploitasi dengan cemerlang, BN boleh lenyap. Banner kesedaran mengenai insuran 3rd party perlu merata di setiap simpang strategik. Askar, pengundi muda, orang2 lama ramai yang memiliki kenderaan lama. Kalau PAS N9 macam PAS Kelantan, pasti lulit ala2 peniaga ikan akan berlaku.

Untuk tajuk PAS, gua alu2kan keputusan memilih PJ N9. Satu percaturan yang baik kepada PAS. Kalau lu menang, lu kena bebaik sket bhai.. rumah lu kat Ulu Lenggeng tu, manakala amanah lu kat Bagan Pinang. Kalau setakat duduk melempap macam Hadi kat Rusila, jadi ketua Rusila jer, tak payah jadi Presiden. Kalau setakat duduk melempap kat Lenggeng, jadi ketua Lenggeng jer.

Bagaimanapun, walaupun gua menyampah Hadi lembab, taklah sampai beriya-iya nak berperang, berbunuhan. Tu bangang namanya. Bangang tetap bangang. Ianya istilah yang membawa erti tidak cerdik. Anak Nabi kalau mencuri pun kena potong tangan. Isteri nabi kalau buat bangang dalam tajuk, tetap jatuh definasi bangang. Takder double stendet. Bangang wajib dikatakan bangang.

10 comments:

saye said...

macam sial. ko ni betul2 bangang la. mak bapak ko hidup lagi tak? kalau hidup memang malang la nasib diorang dapat anak sial macam ko. kalau dah mati lagi malang dapat anak tak bagi manfaat langsung macam ko.

kalau nak bagi kesimpulan atas tindakan yang berlaku sekarang, yang ko nampak dan tau perkembangan semasa cth macam kebangangan pemuda buat rumah terbuka masa penamaan calon PAS buat la, tak da sapa nak marah, tapi kalau hanya berdasarkan bacaan je tu bangang nama nya. ko hidup ke zaman nabi dan sahabat sampai nak bangangkan diorang, bodoh.

saye said...

macam sial. ko ni betul2 bangang la. mak bapak ko hidup lagi tak? kalau hidup memang malang la nasib diorang dapat anak sial macam ko. kalau dah mati lagi malang dapat anak tak bagi manfaat langsung macam ko.

kalau nak bagi kesimpulan atas tindakan yang berlaku sekarang, yang ko nampak dan tau perkembangan semasa cth macam kebangangan pemuda buat rumah terbuka masa penamaan calon PAS buat la, tak da sapa nak marah, tapi kalau hanya berdasarkan bacaan je tu bangang nama nya. ko hidup ke zaman nabi dan sahabat sampai nak bangangkan diorang, bodoh.

Anonymous said...

Ok macam ni, aku cakap bapak engkau masukkan *** dalam *** mak engkau, mak engkau mengerang bla bla.. (aku tulis 6 para) Akhirnya keluarlah engkau.

Agak2 appropriate tak? Tak la. Even benda tu betul. Mesti kau angin. Tak boleh ke sebut, ayah dan ibu aduka mengadakan hub kelamin dan akhirnya mendapat aduka. Lebih sopan.

Sama mcm puak2 liberal. Depa habaq, Nabi ada hubungan seksual dgn 9 wanita. Apa point dia? Knp tak mo sebut Nabi ada 9 isteri saja? Knp nak tekankn jugak hubungan seksual?

Itu adab, sopan. Wajib kata bangang kepala hotak engkau. Nabi dah warning awal2, jgn cela sahabat dia. Kau nak kritik pakai iman sikit. Kau ikut Nabi ke ikut setan? Jgn pakai pmbolehubah je. Xboleh ke kalau sebut Aishah trsilap ke. Kan sopan sikit? Lgpun ulamak dh bincang dan ini adalah prob ijtihad.

Aku dh cakap, korang semua support la dia hina ulamak, last2 sekai dia hanyut dgn sokongan hampa. Dia hina sahabat dan isteri Nabi macam dia hina ulamak. Last sekali kau tgk la, Nabi kena jugak nanti.

Terus terang aku ckp, penyokong2 duka ada saham sbb mggalakkan dia smpai dia jd lagu ni.

Anonymous said...

wa setuju..abe hensem..xenan..uma..tak takut ke....

Anonymous said...

wa pun setuju kita semua dapat saham sama sebab bukak blog ni.... hahaha..... mana dapat hukum ni..... lawak la.... fitnah orang tak berdosa plak... bangang puya hukum....

-abanghensem

Anonymous said...

Aku tak kata kau dosa, aku kata kau ada saham, sebab sokongan kau yg mnyebabkan dia jd lagu ni.

Bangang!

Anonymous said...

wah terasa nampak.... saham lu banyak lagi dari saham wa.... hahaha

-abanghensem

Anonymous said...

Paling kurang aku tak pernah support aduka hina ulamak smpai dia jd lagu ni!

Anonymous said...

dan sapa pulak dari penama2 diatas yang menyapport aduka menghina ulama??... hauhua

Anonymous said...

Tu kau kena tgk blog ni dr awal la..