Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 8, 2009

Astro dan Haron Din.

lelaki_ini said...

Sepertimana SKMM bole sekat certain website, Astro bole gak sekat certain channel kan?

Sebenarnya, sehebat2 Pak Arab tu pun, bidang kuasanya terhad. Takat nak dpt lesen Kaabah, x de hal. Tp kalo soh dia arahkan Kerajaan Saudi sekat minyak ke US, mau b'pikir 37x dia. Haha.

Haha. Tak pasal2 Haron Din ada saham dalam kumpulan Binariang Astro.

Pada gua, setelit Astro tu adalah pemancar, dan piring Astro adalah penerima. Decorder Astro dah dicipta untuk terima pemancar (setelit Razak) jer, tidak pemancar lain. (rumah ebelin ada parabola siottt. Gile Sabah la)

So, motif litar skematik tu ialah mempergunakan piring astro sebagai penerima kepada satelit2 lain yang dia dapat. Atau katanya, dengan mody decorder tuh, sim card astro tak perlu pakai. Campak jer. Pelbagai cannel boleh dapat ala2 negara bebas lain, termasuklah stesen TV Pak Arab (tp dalam bahasa Melayu)


kalau2 nanti siaran Tv tu ada unsur2 maksiat, tak tentu pasal dia pun dpt share dosa.
Dah Haron Din yang pegang TV tuh, kompom la ikut kepala dia nak hiburan dan program apa. Reality TV Outback Jack ke. Best gile kalau den jadi si Jack tuh. Kui kui kui..

3 comments:

kambing laut said...

x yah susah pon nak modify.decoder satelite boleh je beli.kt europ bsepah.klo nk taw byk,nnt ak cr link utk majalah pdf free utk satelite ni.cumenye kt msia klo x de lesen salah la di sisi undang2.plan ak,ak nk beli decoder tu n nk bwk msia,pkai dish astro,tp ak rs mmg boleh kantoi r...

Anonymous said...

tak payah obesea.... kat belah siam belambak.... kat tempat aku ramai pasang.... terutamanya geng² koporat... ari tu aku tanya sorang mamat installer parabola.... dia ambik upah dalam RM600 - RM900 sekali pasang termasuk set parabola yang dia import alik siye.... aku ingat nak pasang gak la..... tak silap aku kalau kantoi pun bukan apa² pun..... paling bangang pun kena denda jer.....

-abanghensem

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體