Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 30, 2009

Ulasan EPL.

Oleh : AdukaTaruna

Pedih betul hati gua pagi tadi. Sampai kena soung dengan mak gua. Memekak dengan adik-beradik gua tengah malam tengok bola. Cuba solat soronok camtu. Huhu. Ini kalau solat, kalau mengaji, membuto cam gambar ni ha.









Pada gua, secara keseluruhan, tengah Man U boleh digugat budak2 Arsenal. Kecuali Song. Pada gua Song tak layak lawan team gila babun kental macam Man U. Ashavin pun gua tengok terkial2 gak. Gol yang dia sumbat tu mustahil gol kalau si tua Van Der Sar yang main.

Diaby memang superb. Berapa ekor defend ternama dan senior Man U kena kangkang dengan dia. Dia boleh control bola dan bawa masuk sampai area penalty beb tanpa kelajuan macam Messi. Tapi dia boleh buat bingai tertanduk masuk gol sendiri. Niamakahai. Fokus hilang la tuh.

Man U memang sebab mulut mak gua.

Masa Rooney try sekat Diaby dari counter, then tak lepas. Then, Evra terpaksa bentes. Tak dapat bola, hanya dapat kaki. Kena kad kuning. Van Persi hambek free kick. Bola ayam camtu pun keeper Man U kelam kabut sampai kena palang. Time ni kitorang adik-beradik bersorak geram.

Terus mak gua sound. Belum habis kena sound, Diaby tanduk masuk gol sendiri. Terus senyap gua sampai game tamat. Jadi, gua yakain Man U menang bukan sebab diorang terer, tapi sebab mak gua sound. Maybe pintu langit terbuka time tuh. Kalau gua tahu cecepat gua doa jadi kaya cam Tiong.

Best player.

Selain Diaby, pada gua mamat defend sapa ntah nama yang main dengan Gallas tuh. Omputih tu. Dia memang berguna la. Posisi dia tepat jer. Tanduk semua menang. Kalau team bola TKO dapat mamat camni as defend, gua ingat semua player pancit mcm gua dgn uma pun takda hal punya.

Dia boleh settle punya. Seri 0-0 pun dapat mata apa.

3 comments:

Anonymous said...

sorry la... wa tak layan game malam tadi... sibuk tahajud... bukan nak menunjuk² ni saja nak bagitau.....

-abanghensem

Anonymous said...

restu ibu membawa ke syurga..

-bukancalon-

Anonymous said...

jangan main gila duka.team gua tu...
"jangan cuba cabar united" kate ALEX..HEHEHE

-TOYONG-