Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 13, 2009

Takziah. Asri Rabani ke alam baru.

Oleh : AdukaTaruna

Gua ucapkan takziah kepada keluarga Asri dan peminat Asri walaupun macam la diorang masuk blog gua nih. Bro Asri dijemput ke alam baru. Time kita bila lagi ntah. Selamat menuju alam baru Bro Asri. Kalau lu jumpa Ostad Fadhil, kim salam dia beb. Cakap dengan dia gua terdesak sangat nak lihat PAS power macam zaman dia dulu. Walau kemungkinan besar gua kena tempeleng dengan dia sebab memaki ulama.

Maka, tak sempatla bro Asri berjumpa dengan Ramadhan. Gua maleh ulas bab bulan Ramadhan. Segan ma... Gua belum stendet ibadah2 ni. Hidayat pun dah letih sms gua ajak g kuliah agama dah.

Peninggalan bro Asri mengajar kita beberapa perkara. Manusia mati akan tinggalkan jenama, tulisan, karya dan sebagainya. Ianya akan terus hidup selagi dunia tidak hancur, walau bertukar zaman. Lagu2 lu, suara lu, bidio klip lu insyaallah kekal.

Pelik plak fikir time skang ni. Public figure yang mati terlalu kerap. Pemimpin PAS jer dah berapa kali dah. Pastu Mekel Jeksen, pastu Yasmin, pastu Asri.

Kepada public figure yang sesat baca blog gua, gua ulang balik perenggan atas. Kalau lu mati, lu jumpa Ostad Fadhil kat alam sana, lu kim salam sama dia ha. Kalau satu alam la. Kalau lu satu alam dengan Hitler, gua tak campur.

2 comments:

kuntau said...

Yang mati dah pun mati,bila lu nak sambung teory TBH mati ari tu....Hari ni dah kluar cerita kemungkinan dia kena seret sebelum mati.Aku rasa dia dah matipun masa kena seret.Aku tak berapa pandai nak ulas kalau kes kat 1Malaysia ni, kalau kat Miami bolehlah.

Hanz_Azdi said...

innalillahi wainnailaihirajiun...pergi tak kembali dah ustaz Asri sorang ni.