Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 4, 2009

Pengakuan berani : Memang gua diupah.

Oleh : AdukaTaruna

Ntah macamana anak yatim merempat sekor tuh boleh tahu gua diupah untuk hadir demo pun gua pelik. Penat gua sorok2, last2 terkantoi gak.

Berapa upah gua? 200 juta ma. Tanya Kementerian Wilayah la. Setakat bagi nasi bungkus macam makcik2 UMNO bukan stendet gua la.

Demo akan datang, gua nak mintak upah yang lain plak. Tomyam kak memot masak. Bawak mangkuk tingkat, serah pada gua, gua nak piknik kat steten KL. Kak memot, uma, xenan, pendi the jambu bior la dia bergasak dengan FRU.

Time2 gua serong tu, kalau gua jumpa Cikgu Bard, dengan rambut rapi, baju tergosok kemas, tangan masuk dalam poket tengah beli buah potong, gua tangkap gambar, sound dan soal-siasat dia.

Serong dari demo ke?

8 comments:

lelaki_ini said...

"Peserta demonstrasi ini bukanlah anak yatim yang merempat sehingga hilang jati diri".

Pehh.. keras tol ayat Ust Idris. Mau t'singgung punggung hati & perasaan anak Pak Yatim. Hehe.

Che said...

"Anak-anak muda yang mengambil bahagian ini secara sinis mengatakan mereka terima upah untuk berarak"- Rais Yatim (utusan malaysia)

gile sinis lu ni aduka...hahahaha

uma said...

dpt juta2 share2 lah dgn kwn2..haha
wa x turun
sebab xada offer juta2...haha

chegubard said...

http://chegubard.blogspot.com/2009/08/cacatatan-1-ogos.html

berikut di atas adalah catatan saya pada 1 ogos yang lalu.

Anonymous said...

wa..gempaq lu AT..sampai chegubard terpaksa layan lu..buat nyusahkan die je..

Anonymous said...

chegubard layan at maa

Anonymous said...

betul la tu..nak alih perhatian rakyat...

Anonymous said...

Aku dapat gak upah ari tu..singgit,aku jumpa ntah sapa punya yg jatuh masa dok berlari.Duit ko ke aduka..Aku wat beli air tebu kat masjid india..huhu.rezeki terpijak.