Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 13, 2009

Pelik..

Oleh : AdukaTaruna

Gua rasa pelik bila BN di bawah Najib seolah-olah U turn dari konsep 1 Malaysia skang ni. Media kawalan mereka mengapikan habis2an perkauman. Sampai dia boleh sokong ahli PKR yang dituduh extreme tuh. Gilo.

Adakah BN rela damagekan sementara konsep 1 Malaysia semata-mata prk Permatang Pasir yang majority Melayu? Mungkin juga.

Atau mungkinkah risikan mereka, konsep 1 Malaysia hancai di kalangan bukan Melayu kerana TBH dan berpaling kepada perkauman?

Dengan Muhyiddin mainkan isu pengkhianat Melayunya, dengan Najib mahu ambil tindakan kepada DAP, membenci DAP dengan cara tidak bertamadun, demo guna kalimah pukimak, etc, semua ini hanya menjauhkan sokongan bukan Melayu. Mustahil think thank Najib terlalu bangang untuk tahu mengenai ini.

Persoalannya mengapa?

Katakan Muhyiddin menjadikan dirinya jaguh Melayu di kalangan UMNO, ketika Najib membuat beberapa dasar yang 'Malaysian Malaysia', adakah bermakna Muhyiddin sedang menghimpit Najib?

Dan apabila Najib melihat Muhyiddin mendapat sokongan padu UMNO dengan isu2 perkauman, ultra anti Anwar-PKR, hapus PPSMI; maka, Najib terpaksa turut memperlihatkan dirinya juga perkauman apabila mahu menyiasat Jeff Oii dan Siew Fook. Walaupun tahu semua ini menjahanamkan konsep 'Malaysian Malaysia'nya.

Pelik..

2 comments:

Anonymous said...

tu lag bangangnya UMNO.... slogan jer gempak.... tapi caca merba.... sekor kata perjuangan Melayu.... sekor lagi kata Malaysian malaysia.... sekor lagi buat patung dewa najiv.... sekor lagi minta imuniti raja dihapuskan .... sekor lagi nak bela raja.... memang kacau....

-abanghensem

Anonymous said...

Umno dah nampuih dah ka aduka??Ya kot..dok kalut sungguh nampaknya depa ni hujung2 nyawa ni nak cari sokongan.Sampai ramai rakyat mati sbb penyakit babi pun tak peduli dah.