Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 2, 2009

Demo GMI : Layan intelek UMNO.

Oleh : AdukaTaruna

Gua sebenarnya malas layan intelek tahap jijik ni. Kecuali PRU. Baru gua layan dan terangkan ikut standard level mereka. Hari2 biasa, biarlah memember yang layan. Istiqomah kurang pada diri gua la.

Tapi bila menyedari blog gua pun dibaca oleh UMNO sedikit sebanyak, nak juga gua layan Melayu2 nih. Spesis paling stupid.

Kedai ditutup.

Bila berita TV3, diorang gambarkan kedai lumpuh. Gua siap jelaskan kat adik gua, bahawa, pekedai tidak akan tutup kedai walaupun pendemo cecah puluh ribu. Gua tahu la, sebab gua dah beberapa kali berdemo.

Kita tinggal dulu bab tu. Gua cakap sama adik gua,kompom polis yang arahkan kedai itu ditutup. Dan atas alasan keselamatan. Tak sampai seminit gua cakap, pembaca berita TV3 pun menyebut :

"Komplek membeli-belah SOGO juga diarah tutup."

Last2 terkantoi sendiri skrip yang lu mahu hidangkan sama orang kampung dan level stupid genetik Melayu. Cuma, spesis Melayu mana cerdik. Kompom tak perasan punya. Bodoh sama macam ulama Melayu.
  • Polis arahkan 10 kedai tutup. Alasan keselamatan.
  • TV temuramah kedai A. Kedai A marah polis kerana tidak dapat ambil kesempatan ribuan pendemo. TV tak siar.
  • TV temuramah kedai B pun sama. Sampai kedai D, pekedai marah pendemo sebab teraksa tutup. Sedangkan arahan polis. TV siar.
Melayu bangsa paling stupid ma. Paling senang kena kencing.

Hanya Melayu join demo.

Minority kompom la takut. Kalau Melayu kat China pun, kompom dia takut berdemo dalam satu suasana pemerintahan jakun macam Malaysia ni.

Mengapa tidak mengatakan sebagai bukti sebahagian besar Melayu menolak UMNO? Dan gua sendiri berdemo kerana ISA lebih banyak tangkap ulama, ahli agama, suami orang. Kalau salah, dakwa la kat mahkamah. Bodoh piang sungguh gen Melayu nih.

Dihadiri oleh kelompok atas dan pelajar. Tidak mewakili Melayu terbanyak.

Sebab Melayu spesis bangang. Takan cerdik Melayu kat felda dan kampung untuk tahu kezaliman ISA? Takan orang kampung Malayu yang stupid2 tu pulak yang nak bangun. Dah tentu puak student, dan puak professional.

Demo menyusahkan.
  • Kepala demo UMNO la. Sandiwara British akan Malayan Union. Kan ke UMNO berdemo. British cipta Malayan Union, British jugak cipta UMNO. Yang genetik Melayu, punya stupid kena kencing. Sampai mati tu tak sedar. Bila kala ntah pemimpin UMNO kena tangkap soal merdeka. Tak tau nak kata betapa piangnya stupid spesis Melayu. Singapura bagi free, bagi lagi Batu Putih, bagi lagi Patani. Ada raja dok England. Balik buat taik. Pegang sukan semua jahanam.
  • Kalau polis sediakan laluan trafik, ada tak huru-hara? Ada tak kedai diarah tutup? Ada tak polis kena maki? Himpunan di Masjid Negara tidak dibenarkan. Polis hanya sediakan Dataran Merdeka. Dan dari situ, sila ikut laluan taffik yang polis sediakan. Hah! Settle tak? Apa punya bahalol UMNO?
Gua terlalu jijik nak taip level ni. Terpaksa beb. Konsert boleh plak lu handle. Mekel Jeksen datang Malaysia, bolehplak lu sediakan traffik untuk dia. Jaki Can buat pilem, boleh laklu sediakan traffik untuk dia. Tapi untuk rakyat sendiri, untuk kehendak demokrasi macam ni, tak boleh plak? Apa punya tukil la spesis Melayu. Tu pasal gua rasa hina turun level taip benda2 alah ni.

Kehendak, naluri manusia lu kena handle. Rakyat Malaysia adalah first class di negara sendiri. Dia nak berhimpun nak bersuara, kena layan. Pasal dia warganegara. Kalau bapak Altantuya nak bersuara, nak himpun rakyat kita, barulah kita tak kasi. Just bagi dia media jer.

Sediakan lalulan traffik untuk pendemo. Serah memo, selesai. Balik. Ekonomi meningkat, peluang perniagaan bercambah, peluang kerja naik, duit akif dibelanjakan, polis kena puji, kerajaan orang respek. Semua dapat manfaat.

Dah la... malas gua layan banyak2. Hati gua rasa hina nak ulas benda2 tadika kemas nih. Masa2 tertentu jer boleh. Lepas ni gua taip bab penambahbaik demo plak. Tunggu.

Kepada member gua yang UMNO... spesis lu memang stupid. Tapi kat luar lu tetap kawan2 gua. Pro....

6 comments:

Che said...

udah le tu tok moh..lu g naek blek level lu tu..g wat posting upgrade demo sambil bela perut lu..hahaha..(kantoi....)bnde cmni bia wa,uma ngn hanz layankan sbg dende x dtg demo smlm..wakakaka..

lu terangkan balik sampai bila pon org totok2 ni tak paham apa maksud demokrasi..bkn maksud demonstrasi ek?maksud demokrasi...yakni di mana kuasa satu pemerintahan itu ada di tangan rakyat dan pemimpin yang dilantik dan rakyat yang melantik berada pada satu kedudukan yang sama..ni wa kutip dr makcik wikipedia..

jadi bila ada segolongan rakyat yang merasakan hak mereka dicabuli dan tergugat, maka secara intuisi manusia yang mementingkan survival diri ni akan bangkit melawan..1 Ogos semalam adalah salah satu cara survival rakyat la.bagi memo sudah, bising kat parlimen dah wat, artikel kutuk ISA dh beratus tapi sume benda tak jalan..so kena buat camni jugak la..nak bagi gambaran pada orang lain utk 'celik' sikit tentang hak mereka..

smlm wa tak datang sbb jadi penolong penjaga dasar..tolong abanghensem..AT,kalo wa g smlm sure lu kene H1N1 dari wa maa..antibodi lu lemah..x macam wa...kikiki

Anonymous said...

Woi..guna ayat tu leklok la..nak ckp org kampung stupid,felda stupid..aku pon anak felda jugak,sempat gak jejak menara gading,siap tengah buat phd lg (engineering),yg engkau tahu duk kutuk ulamak..kutuk itu..pikir la waras,rasional..rugi jer ada otak!!!

perunding said...

cuba tanya orang umno atau orang melayu..
betul ke ada perarakan menentang malayan union oleh UMNO?
aspakah pakaian yang dipakai oleh pengdemo ketika itu?
baju melayu yang ditaja brittish?
adakah pemimpin umno ditangkap ekoran perarakan itu?
benarkah brittish 'kalah' dengan demo umno itu??

...ini soalan lebih kurang ahmadnejad tanya yahudi la..betul ke holacaust tu wujud.

tOy said...

bukankah adanya saluran yang betul untuk menyampaikan ketidakpuasan hati? Wakil PR pun ramai kat Dewan Rakyat...
awt la dok cari jalan nak menyusahkan orang ramai..hang habaq mai kat aku, dalam Islam ada ka diseru umat dia buat kacau kalau tak puas hati satu2 benda?

kalau hang menggunakan hujah UMNO pun berdemo gak dgn british, hang kena ingat la... dulu ramai ka org Melayu dalam pemerintahan British?

Melayu bangsa paling stupid ma. Paling senang kena kencing...

Melayu cam hang la..

uma said...

demo bukan salah 1 saluran betul ke?
wakil PR,ikut cara wakil PR
rakyat itu cara rakyat.

tang mana kacau bilau tu,bro?

so umno berdemo sebab melayu x ramai dlm pemerintah british ke bro?
klu melayu ramai ?
umno tarak demo ke?hehe

umat islam di ajor
x leh guna tgn, guna mulut
or sekadar tidak redha dlm ati.
demo ni as tanda tidak setuju dgn apa yg berlaku sesuatu perkara dinegara ni.

so lu redha redha dan setuju dgn ISA ke?


apa2 pon bro.AT telah berjaya merugikan peniaga2 juta2...haha

Kapak Besi said...

senaraikan mereka yg hadir dulu....