Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 6, 2009

Ulama bikin bangsat lagi...

Dianiaya suami, punca minta cerai - Isteri juga dakwa diganggu makhluk halus


HADI



KUALA LUMPUR - Isteri penceramah dan pengamal perubatan Islam, Mohamad Hadi Ahmad Talhah mendakwa hidupnya menderita kerana dianiaya dan disakiti suami selain turut terkena tempias gangguan makhluk halus.

Noriza Ali @ Awang, 37, yang juga seorang guru berkata demikian semasa memberi keterangan dalam perbicaraan berhubung permohonan tuntutan fasakh yang difailkan di Mahkamah Rendah Gombak Barat, Kuang dekat sini semalam.

Noriza selaku plaintif disoal oleh peguam syarie, Amli Embong yang mewakili dirinya manakala Hadi, 41, yang juga Pengerusi Persatuan Perubatan Islam Darussalam Malaysia merupakan defendan kes.

Guru di sebuah Sekolah Menengah Kebangsaan di Gombak itu telah memfailkan permohonan menuntut cerai fasakh pada 2 September 2008.

"Hadi kerap kali menjalankan aktiviti mengubat di rumah di Taman Gombak, Batu Caves tanpa mengira waktu hingga ke lewat malam," kata Noriza.

Oleh kerana tiada pembantu, Noriza memberitahu, anak-anak mereka terpaksa membantu defendan malah beliau sendiri diminta menyediakan minuman bagi pesakit yang datang.

Cerita ibu kepada lima orang anak tersebut, sejak tinggal bersama defendan, beliau mendakwa seolah-olah dirinya diganggu apabila tidur di ruang tamu iaitu tempat suami sering merawat pesakit.


Lu pernah tgk tukang rumah Melayu? Rumah orang siap, rumah sendiri tak siap. Lu pernah tgk tukang motor Melayu? Motor orang siap, motor sendiri hancai. Lu pernah tgk tukang paip Melayu? Paip orang settle, paip sendiri hancur.

Skang lu pernah tgk ulama Melayu? Gangguan jin orang settle, gangguan jin bini sendiri buat tak port. Niamasohai punya ulama. Bikin bangsat terbaru.

Poligami orang sibuk, poligami sendiri terbarai. Rumahtangga orang diberi kaunselling, rumahtangga sendiri terabur.

Bodoh punya ulama.

7 comments:

Jin Tanah said...

Ostad Azizan hang pun masuk jugak dalam kategori ni... Hua..hua..huaa..

amin said...

lu kalau masuk MYKMU laman forum penyokong umno, pastu buka thread kutuk maki ulamak mcm ini, kompen laku punya bro..kompem disanjung lagi dimuliakan oleh puak2 sana..haha..xpercaya, test la bro..

dorang kalau bab2 ni, dorang 'terbuka' mcm lu bro..laju je nk hentam ulamak...alsan yg femes, tak leh ke tegur ulamak ke?....hahaha

Anonymous said...

yg ni at dah kecikkan skop kepada ulama sorg ni.bukan ulama secara umum.korang ni cepat terasa sgtla.mesti stok ostad ulama gak nih.harap aku tak jadik camni.btol la.jaga diri sndiri & org terdekat dulu.cmtula jadi khalifah

schizophrenia said...

aih AT dah jadi metro
makin bau hamislah dekat sini
apa kepentingan politik atau umum utk hebah berita yg belum tentu sahih ni?

amdang81 said...

Aduka, ni jiran wa dulu ni masa duk Gombak. Kenal sangat la family ni..

Lu ni main hentam je la. Asal lu nampak dia tu ustaz, terus lu bedal. Agak-agak la skit. Jangan sampai lu jadi orang yang membenci orang alim dah laa..

Pertamanya lu kena la faham ujian hidup yang ada dalam rumahtangga. Jangan main hentam je sbb lu belum ada family. Jangan sampai Allah uji lu dengan ujian yang bukan-bukan nanti.

lagi satu, ujian bagi pengamal perubatan islam ni memang teruk. Ikut pengalaman aku, biasa la kalu benda-benda 'halus' tu ganggu kita dan family. Dan tidak mustahil diganggu hingga cuba memecahkan rumahtangga.

Soal tukang rumah, mekanik dengan kerja-kerja tidak siap tu sedia maklum la. Itulah peluang diorang nak explore kretiviti, idea-idea baru, teknologi-teknologi baru dan sebagainya. Tu pun lu tak faham ke? Kui kui kui.

umialia said...

seorang pejuang akan di uji dengan tahap nya
elok lah aduka menjadi sorang lagi penyebar fitnah dan buruk sangka

dah sampai masanya isteri itu tidak sesuai dengan perjuangan suami maka Allah lalu kan dengan perceraian

Moga Ustaz Hadi tabah dan cekal,

kalau nak kutuk akil hayy ok lah juga

wakman said...

Polis tinggal bersama pencuri? Kes Ustaz Hadi Darussalam

http://emjayjb.multiply.com/journal/item/233