Skip to main content

Siri Lahanat Jebat! (1-6)





Beb. Gua siarkan novel Lahanat Jebat! secara bersiri. Tapi gua letak kat bahagian bawah blog gua. Lu scrol down lah. Kalau lu orang jenis yang suka membaca, dipersilakanlah. Terima kasih. Agak2 yang menyampah, tak payah baca. Haha. Yang segan2 pulak, baca jer sorok2. Gua tak tahu punya ma. Ngeee...

Cover novel gua tu dibuat oleh blogger non Melayu ini. Kredit dan debit kepada beliau.

Comments

  1. Bro. kalo dah bank-in tp lom dpt buku leh refund x? Hehe.

    Mimpi ape lu bg buku free nih? Bayo nazar ke hape..

    ReplyDelete
  2. kasihan aduka taruna...kutuk ulamak utk lariskan buku...cerita kisah ulamak macam-macam utk menghina...kuasa tuhan buku tak laku...akhirnya bagi baca free...hamba percaya iklan-iklan lain pun perniagaan terjejas...sedikit masa lagi satu persatu iklan akan menarik diri selepas menyedari sia-sia saje menghabiskan duit mengiklankan di blog ini...bersubahat dgn penghina ulamak...kuasa tuhan mengatasi segalanya...bertaubatlah saudaraku sebelum terlambat...hamba sekadar mengingatkan...

    ReplyDelete
  3. Rasakan...kalau umur gua panjang gua mau tengok lu mati lah...cam ne keadaan lu...ade tak orang sembahyang kan lu...habis2 ulama gak akan dipanggil untuk sembahyang kan lu...so kalau leh lu buat wasiat...supaya panggil orang2 kafir sembahyang kan lu ....rasakan...Maap agar lu segera bertaubat..insaflah...belajarlah dengan ulama bebb...jangan ikut lu punyer nafsu dan kepala lu aje...

    ReplyDelete
  4. Donga tu AT, ekau kono tobat copek sobelum t'lambek. Hehe.

    ReplyDelete
  5. Donga tu AT, ekau kono tobat copek sobelum t'lambek. Hehe.

    ReplyDelete
  6. cerita ni cerita bodoh.bodoh tahap cipan.daripada buat dosa hari2 baik ko tolong mak ko tanam kacang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.