Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 11, 2009

Sesekali teringat...

Oleh : AdukaTaruna

Sesekali awal pagi ni gua teringat kes dedulu. Best wo.. syahdu pun ada. Nak tangkap feel, layan lagu ni dulu sebelum baca. Hahaha.

Mase kekecik, gua dengan sorang lagi member gua jalan kaki nak g mancing. Pancing pun guna batang lalang. Haha. Masa tu umpan guna umpan yang didoktrin oleh buku2 cerita lah. Yakni cacing. Tak kenal gua rapala ke, dedak ke.

Masa gua meredak jalan denai yang kiri dan kanan semak samun, tetiba keluar seorang brader dan halang kitorang. Gua ingat dia Mat Pit la. Tapi time tu tak tahu apa2.

Dia bagi gua RM5 dan suruh gua beli tembakau.

"Kau cakap jer kat kedai tu tembakau, dia tahu la."

Gua pun dengan bengkeknya terpaksa turn balik untuk ke kedai. Sampai kedai kitorang main tikam dan beli eskem patah2. Perghh best woo... RM5 masa gua kecik dulu macam RM500 kot.

3 comments:

Anonymous said...

Makan benda yg dibeli dgn duit haram

Setiap daging yg tumbuh dr sumber yg haram, maka neraka adalah lebih utama baginya.

Aku harap kau cerita ni bkn nak berbangga ngan dosa kau. Sbb petanda orang itu hatinya gelap, dia melakukan dosa dan dia berbangga dan menghebahkannya.

-Ali Zaidan-

Anonymous said...

dosa tu dikira start dari umur bape?

Anonymous said...

Xkire la dr umor bape pon beb. Yg penting, dosa kene sorok la. Xkira la lu buat masa dlm perot mak lu pun.

Ni wat dosa, pastu xmalu n g cite lak kat org. Tol la tuh. Hati gelap.

No wonder la suka2 je kutuk n hina org.. huhuhu