Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 26, 2009

Ronnie Liu & Ean Yong Hian Wah disekat ke luar negara?

Oleh : AdukaTaruna

Ini first time gua story sama lu berdasarkan satu sumber yang nyata. Maksud gua, yang life jumpa gua la. Selalu gua dapat email jer. Dan gua sebut sumber email.

Sumber gua ni dulu pernah story sama gua yang anak Samy Bellu, Presiden seumur hidup ala2 FAM dan PAS, bunuh sorang wanita. Gua tak tulis sebab tak keluar mana2 berita. Tapi, kat TV3 ada keluar skali ari tu. Tak sangka plak gua. Itu cerita dia la.

Kali ni dia datang lagi dengan satu maklumat. Kerja dia memang melayakkan dia tahu bab2 orang besar, cuma dia taraf bawahan jer la. Sumber gua ni mendakwa, Ronnie Lui dan Ean Yong Hian Wah tidak dibenarkan ke luar negara, dan mereka diekori sepanjang masa; menjelang siasatan lengkap sebelum inkues bermula.

Itu cerita dia. Tamat. Gua tak tahu la sebab gua punya teori, dia pun turut sama join dengan menambah2 cerita. Sesama la kita tgk nanti. Skang masuk penambahan cerita gua pulak.

Adakah pengumuman angka 4-5 jam masa ajal sebelum TBH dijumpai mati akan diishtihar sebagai taktikal dalam penyiasatan? Dan didedahkan angka sebenar setelah berlakunya penangkapan?

1 comment:

lelaki_ini said...

Adakah pengumuman angka 4-5 jam masa ajal sebelum TBH dijumpai mati akan diishtihar sebagai taktikal dalam penyiasatan? Dan didedahkan angka sebenar setelah berlakunya penangkapan?

Wa awal2 dah sangsi dgn statement 4-5 jam ni.

Wa t'ingat 1 kes bunuh dulu. 3 sekeluarga dibunuh dlm rumah. Polis syak p'bunuh ialah saudara t'dekat, sorg mamat ni la.

Tp polis x tangkap dia, polis tangkap bbrpa suspek. Cam biase la, kalo x mat gian, penganggur. Wat black goat kejap la.

So mamat ni agak lega la sbb dia ingat dah slmt. Esoknya dia ke rumah lokasi p'bunuhan tu sbb nak amik ada brg milik dia t'cicir ms hari kejadian.

Maka masuklah dia dlm perangkap polis. Kes selesai.

Biase kalo ada kes rompakan, polis akan bg anggaran kehilangan wang spt RM 500,000 dsb. Sebar melalui berita.

Sebenarnya jumlah tu dah dimark-up. Kalo lesap RM 100,000 polis akan sebut kpd media RM 300,000. Supaya perompak tu akan b'telagah sesama mrka cane leh short RM 200,000.

So akan timbul syak sesama mrka, akhirnya ada yg b'pakat & b'bunuhan. Ni kira serangan psikologi polis la bg melemahkan koordinasi perompak.