Skip to main content

Pimpinan jangan ikut stail blogger.

Oleh : AdukaTaruna

Gua setuju dengan Cenangau. Benda2 krisis, harus dipulihkan, bukan ditambah siat. Lu pimpinan, buat cara pimpinan. Gua blogger, buat cara blogger.

Word malu mata adalah kenyataan stupid. Takda kemahiran diplomasi atau kemahiran mengawal. Gua difahamkan lu jenis 'keng' jugak. Tapi dalam seni berpolitik, mana buleh 'keng' lu diguna sentiasa depan media. Tak buleh ma. Kena bijak.

Dalam isu ulama Nasha yang bebal tu ghaib ntah mana, kenyataan Presiden gua letakkan lebih bagus dari Mursyidul Am sendiri, walau gua lebih pro Mursyidul Am dalam krisis ni.

Hadi cakap Najib pun tak datang, so, apa masalahnya. Ini kenyataan bijak. Bagi level awam. Tapi kena bidas dengan blogger stendet la. Sebab imej bodoh lu terbina berkurun lama.

Blogger bidas Nasha selevel dengan PM dan sebagainya. Itu perkara atas stendet level awam. Bab lain. Tapi yang majority stendet awam dapat dipelihara dari damage dengan kenyataan Presiden. Gua puji dalam kes ini.

Benda mudah dah jadi susah ma. Sebab apa? Sebab lu orang semua bangang letak orang bangang jadi no 1 dan no 2. Skang semua pihak kena handle benda dengan rumit dan teliti.

Bodoh piang punya ulama.

Comments

  1. wah!!! hebat gak si Nash ni... kalau dia masuk UMNO konfem jadi PM n presiden UMNO..... setaraf ngan Najib tuuuu....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. Sdr. Aduka.

    Pemimpin dan Ulamak pun manusia. Kekadang terlatah dan menyerlahkan minda kelas 3.

    Ada pun "Bodoh, Bangang, Bijak, Merapu, Melatah" adalah adunan menjadi resepi perangai manusia. Kita terimalah semua manusia tidak ada yang sempurna. Sedangkan Rasulallah pun pernah di"tegur" oleh Allah.

    ReplyDelete
  3. pimpinan kutuk2 dpt dosa
    blogger kutuk dpt ape?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.