Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 23, 2009

Nik Aziz turun demo ISA?

Tok Guru Akan Sertai Himpunan Anti ISA..!

Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat dan penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim akan turut serta dalam himpunan besar-besaran mendesak kerajaan memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada 1 Ogos ini.

TPU - Aku mesti pergi jugak..!

Uih! Lu bio betul Topeng Silver. Bukannya sehat orang tua tuh. Kalo Hadi tak sehat pun gua tak setuju gak dia turun. Lagipun Mursyidul Am penjaga dasar, bukan penjaga taktikal + organisasi. Kesihatan pemimpin utama penting ma. Apa2 hal berlaku jahanam serba-serbi.

Kalau pemimpin utama dikatakan bijak ambil risiko kematian, lebih baik pengebom berani mati tu pemimpin utama sendiri. Bukan rekrud bawahan. Tapi kalau orang tua turun gak, gua semakin semangat la turun. Gua ada satu cadangan.
  • Nik Aziz guna kerusi roda.
  • Bagi gua tolak kerusi roda tu. Senang gua cilok orang tua tuh ajak shopping ke tangkap gambar ke, sign otograp ke.
Salam Kamunting.

Memola gua nak tunggu dan lihat. Tapi uma cakap maki selepas tiada guna dari maki sebelum. Masalahnya, gua tak maki sebelum, tapi gua bagi signal.

Nih gua bagi signal. Anak Nik Aziz mana yang kena ISA tu? Yang salam Kamunting tu ke? Kalau yang mangkok tu tak datang, gua maki. Ni gua bagi signal awal nih.

Kalau lu tak datang, memang gua maki kaw2 punya. Punyalah 100 000 solat hajat nak bebaskan lu sekor, tapi bila dah bebas lu taknak tunjukkan sokongan kat mangsa lain plak. Memang sah2 bangsat dan barua.

Lu tgk la....


Daftar.

Kat demo ISA nanti, sapa2 pembaca blog gua nak berkenal-kenal, meh daftar. Bagi nickname. Nickname yang gua kenali jer akan diberikan kebenaran jumpa. Ala2 restoran berahi la nih. Mana2 yang tak aktif, padan muka korang. Haha.

Sila2 bagi nickname kat sini. Kapten_shiqaqi mana? Bertumbuk dalam blog tinggal dulu la. Sambung balik nanti. Jumpa kat luar kita tetap friend ma. Lu belanja la gua makan. Ngeee....



Pendaftaran.
  • AdukaTaruna - lulus
  • uma - tak lulus (sebab dia tak dikenali)
  • xenan - lulus
  • cepat
  • letak nama dogheh
  • Al-Banjari - tak lulus (sebab dah kawen)

15 comments:

Anonymous said...

aku nak tgk je camne nanti..hehehe

Anonymous said...

oi bangsat aduka,
nik abduh masa demo bersih, ppsmi pun turun, hang ja bangsat xboleh diajar!!!!

Anonymous said...

duka ni buta sejarah. Bodoh isu semasa. Yg masuk isa tu nik adli. Yg tulih salam kamunting tuh nik abduh.

Ni la manusia bongok. Fakta xtau tp nk cakap. Panas perut mak duka ni ngandungkan dia..

uma said...

nik abduh x lepak kemunting lg
klu x silap wa...

exco2 pemuda x turun?
meh pale wa kasi duku skit...haha

Xenan said...

oi anon,

nak turun ke tak ni?Copek le kasi nama.Lu dah berzaman asyik beranon jek kat sinin.

ker leh jumpa lu kat saf pesilat lincah.hehehehe

Anonymous said...

wa tergolong dalam golongan pemimpin penjaga dasar.... jadi tak seswai wa turun demo.... wa tengok dari jauh jer la korang kena tibai ngan belantan pulis.... wakakaka....

-abanghensem

lelaki_ini said...

Uma mana Uma? Sini wa nak berus sket. Asal lama x on9? Haha. Amik bahagian lu, wakakaka.

Dulu lu tibai wa psl lama x join TKO eh. Wa cite lu x caye. Lu kata org lain ada baby gak. Ha skrg baru lu tau penangannye, haha.

Tu lu blom rasa jaga twin lg, haha.

Nik Adli yg kena ISA tu abg kpd Nik Abduh Salam Kamunting.

Anonymous said...

hahaha... uma tak bleh on9 sebab ada baby ke.... hahaha..... w rilex jer.... kekadang wa on9 sambil riba baby lagi....

-abanghensem

Anonymous said...

hadi tak turun demo sebab nk bagi peluang duka maki dia lagi, pemaki yg hebat sepanjang zaman, aku rasa nik adli pun tak turun kalu tak duka nak maki apa... tak kn nak maki xenan lak. mesti maki ulamak kan. pemimpin kerajaan UG tak turun punya sebab dia org setuju dgn ISA, ada peluang le duka maki lagi,

Nizam said...

Asslamualaikum.

Langkahkan kaki kerana Allah....
Hayunkan tangan kerana Allah....
Tekadkan niat kerana Allah....
Agar setiap detik dikira pahala...

Elakkan melangkah kerana pimpinan....
Kerana pemimpin juga adalah insan...
Yang bakal dijemput menghadap Tuhan..
1 Ogos bertemu kita di medan perjuangan......

uma said...

haha..
hampeh..hehe

wa mungkin akan makin jarang leh online masa work day lepas ni..
masa mlm bsama kluarga lak..hehe

dah itot bro.lelaki ni nampak gaya nya..haha

Hanz_Azdi said...

aduii...wa sedih ler wa konfen tak leh turun demo KL 1 Ogos nih..apa-apa lu olang demo ler elok-elok...jangan gadoh-gadoh dgn Pewaris & FRU...kita doakan depa dapat hidayah perjuangan yg betul...hehe..tapi..hmm kalo terdesak lu olang lawan ajer ler..hehe

Wa ingat TGNA turun demo..tapi tak ler jln jauh-2 ..cuma duk cacak situ, mungkin gak bg speech sikit untuk bagi naik semangat..simbolik..bagus gak dia ada situ.

bekas-2 ISA pun patut ada demo bantah ISA tu...jangan ler depa kat barisan Pewaris lak...kalo depa sokong, kita ingat depa tu suka ler duk dlm penjara ISA tu jadi kita suruh depa masuk 1x lg ler ..kan? hehe

Anonymous said...

kalo jumpa si katak tu,kasi belasah cukup cukup..tak sedar diri,tanding ngan tiket belah ni bila menang gi sokong belah sana. .

PEMUDA PAS KEMAHANG 1 said...

Tok Guru Nik Aziz akan beri kami kekuatan untuk berhadapan dengan manusia gelap masa depan (pewaris dan perkasa).

Kita akan tengok di mana warisnya dan dimana perkasanya nanti pada 1 Ogos.

Anonymous said...

takbirrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!