Skip to main content

Malaysia vs Man U.

Oleh : AdukaTaruna

Memula tahniah la kepada team Malaysia. Wa belum bangga lagi dengan lu orang, tapi gua suka untuk ucap tahniah. Perasan suka gua nak ucap tahniah hilang terus bila tgk muka Sultan Pahang yang tersengeh2. Anak dia ambil hoki terus bertambah jahanam. Gen bebal ma. Orang yang terbukti gagal dipilih untuk bidang yang sama. Stupid beb spesis Melayu ni.

Pada gua Man U main dalam keadaan memandang rendah. Bila Rooney gol, perasaan meraikan gol di kalangan mereka macam gua main petang2 setahun dua yang lalu (skang ni gua dah stendet Hadi dah. Boroi ma.)

Man U nak lawan balik bermakna dia mengakui dia kalah first game. Tima kasih kepada Indonesia kerana kejadian bom dalam kes ni. So, ramalan gua.

Man U 4. Malaysia 0 untuk 2nd game. Kepada Amri, tahniah, dan kekalkan rajin lu, dan sentiasa cool, low profile. Kalau mana2 parti asobiyah nak angkat lu as hero assobiyah, jgn benarkan. Lu kompom jahanam.

Comments

  1. tang ni wa stuju ngan lu..... ManU saja jer tu main tak bersungguh.... tengok la gol kedua malaysia.... nampak sangat macam nak ambik ati team malaysia.... tu mujur la gol kalau tak gol.... lagi la malu....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. gol kedua tu mmg silap ben foster
    lepas 2-2 baru dpt tgk man u tertekan sikit

    ReplyDelete
  3. bola pn lu nk komen..
    lu ni prasan superman la..

    tp wa rs lu ni otomen..

    lu rs lu superman ker otomen?

    ReplyDelete
  4. hmm..ManU masih awal peringkat training diorang, match fitness lum 100% mungkin 60~70% ajer tu, tambahan diorang baru landing smlm'nya penat gak tu...jet/time lapse lagi...main petang lak tu..panas & memenatkan...byk sbb ler nampak cam M'sia leh bagi 'fight'..tapi wa rasa haram ler takda fight kalo lepas 2-3 lg + main mlm..tentu kena titiknya ler 1Malaysia at least by 4 goals margin ..mungkin 5-0 kot.

    ReplyDelete
  5. Lu ade ke kat stadium beb? Klu tak spotting fan MU, M'sia dh kna titik lebih ckp lu. Nampak jer stadium ngan jersi MU, tp bila bola dpt ke M'sia pun diorang sorak same.

    Ini game ke-2, sape yg anti sama MU pakat2 gi stadium gamaknya, sbb M'sia dijangka boleh bangkit, sambil tu bole tunjuk patriotik same. Poorah!!

    Sama2 M'sia tak bole nak bersatu, tp bila LKY bole salam peluk, sama Amreka boleh mintak tolong, sama reporter asing tempat mengadu. Org sendiri tak boleh percaya, nama M'sia busuk pun tak ape.

    Gua nak tany lu brader, klu MU vs England. Sape yg pegi stadium?

    ReplyDelete
  6. hehe,

    Semua marketing la bro.MU ni pro.Diorg dibayar utk encourage bola kat mys.Diorg buat keje diorg jek.takan nak titik gila babeng kot.

    Sport banyak gantung kat statistic n science.Patriotic tak masuk buku langsung bai.

    Cube lu tanya bebudak keje sport science MSN.Team bola mys ade pakai tak data yg diorg supply.Haram tak pakai beb.Buang duit jek.Politik jek lebih.

    Tuh pasal cycling n squash jd gempak sbb bukan based kat mys n follow training sendiri. Masuk mys kalu..hancur beb.Jd cam bola lerrr

    ReplyDelete
  7. kalau camtu, aku doakan tengku mahkota pahang tak interupt cycling dan squashy

    ReplyDelete
  8. hehe..sapa nak doakan Presiden FAM seumo idup tu pjg umo? selagi dia idup M'sia akan di'sponsor' supaya boleh lawan ManU/Chelsea/Barcelona/Real Madrid...tapi bila lawan Laos, Myanmar pon kalah...lawan Vietnam, Singapore, Thailand tentu kalah kena titik lg...hehe.

    call me what u like...yes, am no patriotic..coz i based on true stats & facts that M'sia Boleh JALAN ler...sokong tu wa boleh ajer tapi usah ler FAM tipu peminat bola cam wa ...1 friendly match cam ManU-Mas tak tutup 'BANGKAI' yg FAM dah buat selama hari ni...hehe. Tingkat liga tempatan, bring the import players back, sponsor & monitor finance semua teams... bentuk team MAL yg betul boleh challenge & capture ASEAN region dulu then ASIA, dgn Defense kita mau tinggi & agile ada pace & pandai baca gerak lawan...cari ler yg tinggi 180 cm at least...170 cm cam Zamani tu main tepi (R fullback) boleh ler..ceh...ni silap drp zaman Alan Harris lg..cam tak ada dah CB yg tinggi & bagus. jot that down Rajagopal..AT lu kasi tau tu Raja ok? hehe

    ReplyDelete
  9. sapo yg komen serius pasal MU memang bodoh tahap kelab shahzan mudo..apola bangang nak komen serius2..haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.