Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 20, 2009

Kalau gua K Rajaglokal

Oleh : AdukaTaruna

Menjelang pertemuan kedua Man U, dah sah2 Man U tak puas hati akibat maruah dia tercalar ditatap dunia. Stended la, lawan Malaysia ma. Kalah malu, menang pun malu.

Kalau menang lawan Malaysia, malu beb. Ala... lawan Malaysia, boleh la. Tu pun nak bangga ke? Lebih kurang camtu la. Tapi kalau kalah, lagi la malu. Seri pun malu.

So, kalau gua K Rajaglokal, gua ada 2 pilihan.
  • Turunkan skuad yang lain. Hahaha. Kasi Man U berbulu. Skuad 1st game simpan power la kengkonon. Kasi bebudak bawah 21 lawan Man U. Pengalaman bebudak pun dapat, sakat Man U pun dapat.
  • Target seri 0-0 dengan skuad 1st game. Letak 8 pertahanan dengan 2 stoper ditugaskan follow teknik overlap.
Teknik overlap.

Katakan Rooney pegang bola skang. Berhadapan dengan satu line pertahanan Malaysia sedikit jauh dari kotak penalty. Ketika 2-3 saat Rooney terhenti berfikir nak lepas, akan ada sekor dua makhluk Man U dari belakang akan lari laju. Bila makhluk tu cecah line pertahanan Malaysia jer, Rooney akan lorongkan bola melepasi line pertahanan. Kalau keeper tak sempat keluar, memang gol la. Kalau keeper sempat akan terbahagi kepada 2 keadaan.
  • Keeper dapat tangkap bola.
  • Bola muntah.
Cuba lu tgk kat youtube gol Nani dan Owen as contoh. Tu pasal gua tak sokong line defend tinggi. Antara punca line defend tinggi adalah kerana menguasai perlawanan dan ghairah menyerang.

So, pilih 2 ekor player Malaysia yang laju dan susah nak lepa atau hilang fokus sebagai stoper. Tugas dia, bila kena serang jer, cari makhluk2 Man U yang akan overlap support striker. Lari ikut dia, dan sekat. Siapa pegang bola ketika itu, pedulikan. Serahkan pada Zamani Slam tu dan team defend dia.

Kalau dapat seri 0-0, memang caya beb. Buat 2 line defend, dan susun rapat dengan penjaga gol. Biar Man U try dari jauh jer.

Amri Yahya.

Kepada Amri Yahya, andai kata lu dapat score lagi, gua cadangkan lu buka jersi lepas score. Dan tayang T-Shirt ditempah khas keliling padang. Pilih antara T-shirt2 nih :
  • Jangan dayus! Bubarkan DUN Perak
  • Justice for Teo Beng Hock
  • Hanya komuniti bodoh lantik ulama sebodoh Hadi Awang
Zamani Slam.

Zamani Misbah tu satu sekolah dengan gua dulu. Masa sekolah rendah lah. Tak la kenal rapat, tapi kenal la. Hahaha. Mesti xenan tuduh gua tumpang glamer nih.

Dulu dia kelas paling hujung. 6 Ungu kalau tak silap. Akedamik out la. Tapi bab bola, memang terer. Sampaikan kalau perlawanan antara kelas, anjuran sesama sendiri, Zamani dilarang bermain la. Haha.

8 comments:

Anonymous said...

hahaha..... apa kiatan Malaysia vs ManU ngan politik perak.... hahaha

-abanghensem

azienmat said...

Zamani tu peminat MU..

Anonymous said...

Hanya orang bangsat akan sokong kepala bangsat pengecut telor macam Duka Taruna..


Hahahaha...

Anonymous said...

Bangang punya Aduka Taruna, defend 8 org, hang ingat main teng teng ke, kalu tak pandai nk ulas bola ulas aje benda lain, nampak sgt bangang sebangangnya, dah le skolah tak pandai standet le otak bukan melayu, siap ngaku zamani misbah satu sekolah, padahal zamani tu org melayu mana skolah dengan AT, At skolah yahudi, kalau nak tipu tipu je xenan org lain tak payah le, nak tumpang glamer pun cari le ayat lain, memalukan le hang ni, dh le bangang, bodoh lak tu

Anonymous said...

duka
nmpknye man utd turunkan team subs
haha strategi kau ferguson yg pakai

Anonymous said...

Taruna ni IQ dia level einstein ke? Ye la, abih org dibodohkannya. Bosan aku tgk. Berlagak lebih2. Padahal otak level mat pet je. Huuuuu~

Anonymous said...

hahaha..... kan wa dah cakap.... ManU bagi muke jer game first tu... tengok game dua..... hancusss....

-abanghensem

Anonymous said...

P.O.Y.O + B.A.N.G.A.N.G
semua mende dia tau, org lain semua xtau..

weekkk!!