Skip to main content

Gua ingat Mahathir kencing la...

Oleh : AdukaTaruna

Kalau belajar dari sejarah, orang tua kutuk ni seorang yang sangat kuat pada propaganda. Macam2 yang dilakukannya. Licik dan kreatif macam Israel. Dulu, member gua ada bangkitkan, kemusykilan jumlah pengkomen blog Mahathir.

Gua inta, gua setuju la. Mahathir ni kaki propaganda. Kaki kencing ma. Isu panas ke, isu sejuk ke, komen hampir seribu. Malah banyak kali cecah seribu lebih. Cam tak logik jer.

Baru2 ni dia buat poll la plak. Walau gua pro PPSMI secara tajuk, tapi cam mustahil la sampai 80% sokong PPSMI. Gila betul la orang tua nih. Dia nak dia sorang jer handal dan terer.

So, mati2 dia build suasana yang dia tu hebat, popular, betul dan tepat. Sejak takda media nih, dia guna blog dia la. Pengunjung digambarkan ramai, pengkomen digambarkan berduyun2, pendapat digambarkan disokong penuh.

Kencing la orang tua ni...

Comments

  1. Engkau la buat Poll.. tgk ada x 50k orang vote... jeles blog org lain hebat... kau pun propa jugak..

    ReplyDelete
  2. gua stuju ngan lu pasai gua pernah gak komen tp bukan pro-mader. Masa tu gua ingat baru 10 komen. Sampai dah bratus pon komen gua xdak gak.

    bila gua tgk komen2 hak dia published semua cam keldai kena cucuk idung. pengampu.

    My point is Mengampu org tak berjawatan bukan budaya dacing. period!

    ReplyDelete
  3. Kenapa? lu tak caye ke?
    Jersi Ronaldo pon org beli 15/seminit, lu pecaye ke brader? kencing la brader..
    -azienmat-

    ReplyDelete
  4. bukan kencing la bro

    kalau lu baca kat TKO ada mamat pas dengan bangga mendakwa dah undi 10 kali, kejap je kita menang katanya

    rupanya2 dia undi NO sedangkan dalam poll Mahadir NO maksudnya sokong PPSMI

    baca soalan pun tak pandai

    ReplyDelete
  5. Lu jeles ka..? Lu punya blog nak cecah 10 orang komen pun..penaat...

    TKO blog PAS buduusss.. baca soalan pun tak pandai...ha..ha..ha.. Tu pun menyombong bodoh tak nak bagi anak anak pandai.. Bapa benak..anak senak..

    ReplyDelete
  6. yg ni wa setuju sama lu
    mahathir kaki kencing..
    poll yang dia buat tu boleh cilok punya..
    setiap saat ada orang tukang click setuju sama PPSMI..sbb sama IP pon leh undi sampai infiniti
    hampeh sungguh mahathir neh..poll tu takde integriti langsung..

    ReplyDelete
  7. oh kalo IP sama leh undi byk kali, tak heran ler poll yg tempoh 1 hari (24h) jer, leh cecah 10000 pon...kalo bayar seseorang tukang klik lg RM50 suruh klik 10000 sekejap jer...AT pon boleh buat kalau dia nak kencing camtu...hehe

    Komen begitu byk cam tak real jer, mungkin ada tukang tulis gak...janji bayar ler. Entah wa ingat popuriti Dr. mahathir dah byk merosot/meredum tapi takat 100~200 orang ada baca blog dia hari-2..masih ada followers..caya ler..pjg umor pun buat ler ibadat & taubat...sudah sudah ler tu..jgn tambah masalah & dosa. Ingatan untuk semua kita gak.

    ReplyDelete
  8. Tahniah Tun.
    Tun mmg seorang yg berwibawa.
    Saya sokong Tun!
    Kalau Tun masih lagi PM kan bagus...












    taik kucing

    ReplyDelete
  9. Hello Tuan Blog...
    Hoi anon atas. Tun pun nak rehat, nikmati kekayaan...umur dah 84 pun hang nak dia jadi PM lagi.
    Bagi la peluang kat najib dan Muhyiddin.
    Poll che det boleh di undi berkali-kali. Pc kita, lepas tu kat Cyber Cafe, Lepas tu kat pejabat, lepas tu kat mana-mana PC lah. Poll tu torak jer. Poll tu pemecah orang Umno jer. Tun lu dah pencen dah umur 84, tak yah la kacau TPM aku tu. Tahniah TPM dan GMP kerana pemansuhan PPSMI.

    jgn lupa undi berkali-kali

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.