Skip to main content

Cabaran kepada teori Ronnie Lui pembunuh dibuka.

Oleh : AdukaTaruna

Mari bersama attack teori ni sehingga semua dapat melihat kelemahan atau kekuatan teori ini.

Wa nak cabar sket teori lu tuh :

1. Asal Ronnie Liu bunuh Teo lps Teo disoalsiasat? Smua info dah ade dlm fail SPRM ma.. Spatut bunuh sblm soalsiasat, baru btol. So pasni Ronnie Liu kena kautim dgn SPRM plak ke?


1. Kalau TBH dibunuh sebelum TBH disoalsiasat, mampos la kantoi beb. Nampak sangat plak.

2. TBH hadir hanya disoal-siasat. Dia tidak perlu bawa dokumen. Dan TBH dijadualkan membawa dokumen selepas diminta hasil soal-siasat.


2. Bangunan SPRM tu mesti penuh dgn CCTV. Kalo btol Ronnie t'libat & smua CCTV tu b'fungsi, wa yakin 1 hari je Polis dah leh trace & tahan dia utk siasatan. Bkn susah sgt pun. Tp kalo dah sminggu Polis msh x tgkap dia, mean dia x t'libat. Unless diorang dah kautim.
1. Takan ayah besar yang hadir bunuh kot. Anak2 dia la.

2. Permintaan TBH untuk tidur di bangunan SPRM adalah petunjuk bahawa dia tahu dirinya dalam bahaya.



Teo jatuh dr tgkat 14 ke tgkat 5. 9 tgkat beb, lbh kurg 30 m tinggi. Tp kepala dia elok je bentuknya. Cuma darah ngalir sket kat pale. Lu org google la gambo2 org bunuh diri terjun bangunan. X de yg x b'sepai kepale.
1. TBH dicampak bukan dari tingkat 14 atau dari level aras pejabat SPRM, malah tak semestinya TBH dicampak di bangunan itu (bangunan SPRM). Tapi dia tetap dicampak dari bangunan. Tetapi mayatnya, darahnya harus di situ (bangunan SPRM).

2. Sesiapa yang ambil kursus nak g pelantar minyak mesti tahu benda alah ni. Kalau jatuh dari tempat tinggi, tidak boleh tgk bawah untuk kekalkan kaki yang mendarat dahulu.

Namun itu untuk kes terlatih. Bukan kes panik atau paksaan. Jadi, kepala TBH perlu disiasat. sama ada jatuh dari bangunan atau tidak. Kalau jatuh dari bangunan, dari tingkat berapa? Gua memilih teori berdasarkan sumber terhad, TBH dicampak dari ketinggian 4 tingkat.

So kalo btol Ronnie Liu yg bunuh tnpa melibatkan p'sekongkolan mana2 pemimpin BN & agensi kerajaan, dgn mudahnya Jabatan Forensik leh sahkan yg Teo bkn mati kerana jatuh sbb x de kesan remuk, patah & pecah pd tulang & organ dia.
Kongsi gelap DAP berkerjasama dengan kongsi gelap UMNO. Pusing punya pusing ada kaitan dengan Datuk2 UMNO. Malah Ktua Polis Negara sendiri dilaporkan dibela oleh BK Tan, kepala segala kongsi gelap yang disembah Melayu oleh blogger terkemuka. Siap dokumen laporan polis disertakan.

Wallahu a'lam.

Comments

  1. adakah perkara ini berkaitan dengan http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0715&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_11.htm

    ReplyDelete
  2. blah la aduka..
    org dh masuk gear 3, lu baru terhegeh2 masuk gear 1..

    tp yg heranya belagak, mcm dah masuk gear 6..

    blah la..

    ReplyDelete
  3. 'keraguan dtg dr setan beb. lu ikut setan ke sape?'

    Ngeeeeee............

    ReplyDelete
  4. At ikut yahudi, berlagak je dgn teori, aku rasa le kan ni ada kena mengena dgn pembolehubah dlm kepala dia, kalau tak mesti dia dah maki ronnie lie, teori yg dikemukakan oleh AT ni dah basi dah, saja nak buat havoc, konon mcm teror le, biasa ada le makhluk sejenis dia bagi komen ni tak ada lak, At tak bayar elaun gamaknya

    ReplyDelete
  5. http://theunspinners.blogspot.com/2009/07/mystery-mengapa-tangan-teoh-ada-kesan.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.