Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 17, 2009

Cabaran kepada teori Ronnie Lui pembunuh dibuka.

Oleh : AdukaTaruna

Mari bersama attack teori ni sehingga semua dapat melihat kelemahan atau kekuatan teori ini.

Wa nak cabar sket teori lu tuh :

1. Asal Ronnie Liu bunuh Teo lps Teo disoalsiasat? Smua info dah ade dlm fail SPRM ma.. Spatut bunuh sblm soalsiasat, baru btol. So pasni Ronnie Liu kena kautim dgn SPRM plak ke?


1. Kalau TBH dibunuh sebelum TBH disoalsiasat, mampos la kantoi beb. Nampak sangat plak.

2. TBH hadir hanya disoal-siasat. Dia tidak perlu bawa dokumen. Dan TBH dijadualkan membawa dokumen selepas diminta hasil soal-siasat.


2. Bangunan SPRM tu mesti penuh dgn CCTV. Kalo btol Ronnie t'libat & smua CCTV tu b'fungsi, wa yakin 1 hari je Polis dah leh trace & tahan dia utk siasatan. Bkn susah sgt pun. Tp kalo dah sminggu Polis msh x tgkap dia, mean dia x t'libat. Unless diorang dah kautim.
1. Takan ayah besar yang hadir bunuh kot. Anak2 dia la.

2. Permintaan TBH untuk tidur di bangunan SPRM adalah petunjuk bahawa dia tahu dirinya dalam bahaya.



Teo jatuh dr tgkat 14 ke tgkat 5. 9 tgkat beb, lbh kurg 30 m tinggi. Tp kepala dia elok je bentuknya. Cuma darah ngalir sket kat pale. Lu org google la gambo2 org bunuh diri terjun bangunan. X de yg x b'sepai kepale.
1. TBH dicampak bukan dari tingkat 14 atau dari level aras pejabat SPRM, malah tak semestinya TBH dicampak di bangunan itu (bangunan SPRM). Tapi dia tetap dicampak dari bangunan. Tetapi mayatnya, darahnya harus di situ (bangunan SPRM).

2. Sesiapa yang ambil kursus nak g pelantar minyak mesti tahu benda alah ni. Kalau jatuh dari tempat tinggi, tidak boleh tgk bawah untuk kekalkan kaki yang mendarat dahulu.

Namun itu untuk kes terlatih. Bukan kes panik atau paksaan. Jadi, kepala TBH perlu disiasat. sama ada jatuh dari bangunan atau tidak. Kalau jatuh dari bangunan, dari tingkat berapa? Gua memilih teori berdasarkan sumber terhad, TBH dicampak dari ketinggian 4 tingkat.

So kalo btol Ronnie Liu yg bunuh tnpa melibatkan p'sekongkolan mana2 pemimpin BN & agensi kerajaan, dgn mudahnya Jabatan Forensik leh sahkan yg Teo bkn mati kerana jatuh sbb x de kesan remuk, patah & pecah pd tulang & organ dia.
Kongsi gelap DAP berkerjasama dengan kongsi gelap UMNO. Pusing punya pusing ada kaitan dengan Datuk2 UMNO. Malah Ktua Polis Negara sendiri dilaporkan dibela oleh BK Tan, kepala segala kongsi gelap yang disembah Melayu oleh blogger terkemuka. Siap dokumen laporan polis disertakan.

Wallahu a'lam.

5 comments:

schizophrenia said...

adakah perkara ini berkaitan dengan http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0715&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_11.htm

Anonymous said...

blah la aduka..
org dh masuk gear 3, lu baru terhegeh2 masuk gear 1..

tp yg heranya belagak, mcm dah masuk gear 6..

blah la..

Anonymous said...

'keraguan dtg dr setan beb. lu ikut setan ke sape?'

Ngeeeeee............

Anonymous said...

At ikut yahudi, berlagak je dgn teori, aku rasa le kan ni ada kena mengena dgn pembolehubah dlm kepala dia, kalau tak mesti dia dah maki ronnie lie, teori yg dikemukakan oleh AT ni dah basi dah, saja nak buat havoc, konon mcm teror le, biasa ada le makhluk sejenis dia bagi komen ni tak ada lak, At tak bayar elaun gamaknya

Anonymous said...

http://theunspinners.blogspot.com/2009/07/mystery-mengapa-tangan-teoh-ada-kesan.html