Skip to main content

Anak Yatim semua bodoh2 belaka.

"Kejauhan pantai di negeri ini dengan telaga minyak yang ada tidak menunjukkan pelantar minyak adalah hak negeri ini.

"Undang-undang antarabangsa telah menentukan kedudukan sesuatu telaga minyak perlulah berada dalam jangkauan dibenarkan untuk mereka mempunyai hak khusus," jelasnya.

Nak seribu daya, taknak seribu dalih. Bodo la anak Yatim sekor nih. Terenggani time PAS tu pun lu buleh tak kasi, ini plak yang Kelantan. Lu sanggup plak lencongkan minyak ke Songkla demi bagi pada anak cucu kita sendiri.

Bodoh2 ahli PAS, lagi jijik gua nak ulas UMNO punya bodoh.. Singapura pun boleh kasi free. Pulau Batu Putih tak payah sebut, nak robohkan Tambak Johor sendiri pun bacul. Mau bunuh diri manusia macam Salahudin Ayubi atau Alexender The Great kalo tahu nih.

Melayu spesis paling bangang dalam dunia. Dayus bodoh dan hidup dalam ilusi.

Comments

  1. bangang lagi spesis afrika dari spesis melayu

    ReplyDelete
  2. sila buktikan afrika lebih bangang dr melayu?jika tiada bukti,ko lebih bangang dr org afrika.......

    ReplyDelete
  3. err...

    org afrika zaman dulu tak buat kapal untuk belayar, orang melayu buat

    orang afrika zaman dulu tak berdagang, org melayu berdagang dgn benua eropah, china dan india

    orang afrika zaman dulu tiada struktur pemerintahan teratur, orang melayu diperintah sultan, raja dan sebagainya

    orang afrika tidak mencipta tulisan, orang melayu mencipta tulisan (rencong, kawi)

    orang afrika menjadi hamba abdi kepada bangsa lain berabad lamanya... jadi hamba abdi tanpa kpd orang eropah, kemudiannya kpd orang arab...

    banyak lagi aku boleh list... hujah ko pulak camne encik sabri heheh

    ReplyDelete
  4. tu bukan bangang,tu maju mangkok..melayu sikit maju sbb import kemajuan luar..kedudukan tanah melayu strategik,pedagang luar singgah,bawak kemajuan bina kapal,ilmu pentadbiran dan pelbagai ilmu lain..melayu hanya pengikut setia..sampai sekarang masih setia ikut budaya hedonisme,budaya kuning dr barat tanpa saringan..melayu juga jadi hamba..dulu hamba british..pastu jepun..pastu british balik sampai sekarang..dijajah oleh british melalui umno sampai sekarang..50 tahun kena kencing pun masih pangkah umno..bangang gile melayu ni..tu pun tak nak mengaku bangang..buduss....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.