Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 9, 2009

15 jersi Ronaldo dijual tiap seminit

MADRID - Cristiano Ronaldo sudahpun memberi impak kepada Real Madrid walaupun belum turun beraksi, apabila 15 helai jersinya dijual tiap seminit di kedai pakaian kelab yang terletak di Stadium Santiago Bernabeu, semalam.

Kelab tersebut menjual 2,000 helai jersi bernombor sembilan yang tertera nama bintang Portugal itu dengan setiap satu dijual pada harga 85 euro (RM396).


Haha. Kalau fenomena ni terbit kat Malaysia, dah tentu bebudak abanghensem yang paling laju. Ciplak baju. Kalau gua pun, baik gua beli gred A Siam ma dari mahal tahap gaban tu. Kuasa beli gua pun takda ma. Kuang3....

3 comments:

Anonymous said...

dengan kerajaan songlap mengawal whole sistem ekonomi memanglah kuasa beli melayu kurang.. kesian.....

85 euro tuh dinilaikan pada RM secara terus memang nampak mahal gila..tapi 97% perasaan beli baju 85euro tuh pada pembeli macam perasaan kita beli baju RM100++ siket jer..

affordable dengan kualiti dan jenama yg di tawarkan..hehe

Anonymous said...

oi oi oi lu kutuk geng wa tu..... apa lu ingat semua orang kelantan kaki barang siam ke..... orang kelantan sekarang pun dah "ilir" dah... tak main la made in siam ni..... yang ori pun dia orang beli ma tapi bundle la..... second hand punya.... hahaha

-abanghensem

Hanz_Azdi said...

Wa kalo beli ori wa nak buh nama KAKA ler...no dia sekali...C. Ronaldo wa tak minat ler...tapi tau dia main pun bagus gak...tapi wa minat Kaka lg...Dulu Zidane..bukan Beckham.

Tapi wa pun tak mau beli ori gak..Siam gred AAA ker apa entah..tu pon kalo wa pi hatyai leh ler beli 1. kalo sini ada & wa puas hati kualiti dia,pon jadi ler... Half a loaf is better than nothing...hehe