Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 24, 2009

UG berlalu, Hadi dirakam menipu.

Oleh : AdukaTaruna

Blog gua merakamkan ulama Hadi menipu dalam isu UG. Mendakwa PKR dan DAP telah bersetuju. Kemudian mengaku idea tidak dibincang detail dengan PKR dan DAP. Memang selamba badak.

Anak cucu gua, andai kata medium blog atuk lu orang semua ini dapat dibaca lagi, apa yang Atuk katakan ini adalah benar. Turutilah entri demi entri Atuk. Atuk dah rakam semua.

Ulama Hadi adalah penipu.
Ulama Hadi adalah penipu.
Ulama Hadi adalah penipu.
Ulama Hadi adalah penipu.

Anak cucu semua. Memang lu pasti terkejut dan hampir tidak percaya. Sama seperti orang sebelum zaman Atuk nak percaya besi boleh terbang dan timbul atas air. Tetapi, inilah realitynya.

Ulama penipu ini hidup dalam kelompok IQ ahli PAS yang bodoh2 belaka. Majority mereka Melayu. Ketika ini, boleh dikatakan tiada muslim bukan Melayu yang menjadi ahli PAS. Harap lu orang semua jangan hairan.

Atuk ceritakan satu kisah yang hampir tepat untuk Atuk gambarkan keadaan zaman ini. Pada zaman Atuk, ada seorang asli yang mahu membeli motor. Dalam kepala otak dia, motor itu wajib jenama Honda. Motor adalah Honda, Honda adalah motor.

"Haiyaa Tok Batin. Honda habis ma. Yamaha ada la."

Yamaha, pun Yamaha la... janji Honda."

Begitu lah juga perihal jemaah Islam yang dihuni kelompok Melayu.

"Penipu pun penipu la... janji ulama."

38 comments:

Anonymous said...

Bunyi macam orang kecewa je! Nak panjang2kan lagi ke psl UG? Mana ada manusia tak silap. Otak kita lemah, itu sebab kita diminta berpakat, berpadu tenaga dan fikiran. Dah berpakat, bincang guna banyak otak, itu la dia keputusannya. Apa nak heran? Semua manusia cam tu.

serupasekala said...

KOME RASA TUAND ADUKA BAGITU MARAH SANGAT PADA HJ HADI. KENAPA YE .

UDAH LE . BUMI MANA TAK TIMPA HUJAN.
FIKIR LE KEBAIKAN UNTUK PAS.

HJ HADI BERKORBAN DEMI UNTUK PAS.IBARAT LILIN SANGGUP MEMBAKAR DIRI DEMI UNTUK MENERANGI ORANG LAIN.

WAALLAH HUA'ALAM.

Anonymous said...

actually aku rajin jugak ikut blog aduka ni..dia selalu sebut, suka ati mak bapak diala nk tulis apa pun dalam blog dia..kebebasan katanya..tapi kadang tu kebebasan yang diagung-agungkan tu sampai ke tahap menghina..lebih teruk lagi menghina ulama..aku pun tak faham..kalau tujuannya nk tambahbaik PR, memperkasa kononnya, itu satu-satunya pilihan yang ada ke? dengan buat tulisan yang menghina..secetek ilmu yang aku ada, rasulullah sendiri sebut, ulama ni pewaris nabi. So sapa kita nk kata itu dan ini pada ulama? TGHH contohnya, apa tindakan dia selama ni yang melanggar sayarak? cuba ko tulis n senaraikan apa yang dia buat tu melanggar hukum dan syariat? tolongla..kalau serius nk bantu jemaah, nk tngok pr terus bangun, thats not the way..kalau nk tegur or lahirkan pendapat, takde masalah, tapi as orang islam, kita dah dididik dengan adab dalam mengeluarkan pendapat. aku tau coment aku ni akan dibakulsampahkan tapi at least aku dan cakp. Sebab aku rasa apa yang ko buat sekarang, tak mencerminkan ko nk bantu pakatan or islam itu sendiri..

DR 1221 said...

Ulama' pewaris Nabi.

Tapi aku tengok Hadi ni lidah bercabang, Nik Aziz plak banyak kenyataannya mengelirukan.

Ulama' kategori apa mereka ni ?

مَعهَدين الُمعلمْ said...

bagi aku die nie xde keje sebenarnya..
org menulis blog die nk menulis jugak..

org guna ayat mcm nie die nk guna jugak.. cube2la jadi profesional skit..
amik contoh Mat Saman Kati ke, Wak albanjari ker..
nie mcm blogger haram jadah jer..

nk menulis blog la konon. perangai mcm perangai UMNO. aku rase blogger PAS atau PKR xdak menulis mcm nie..

Ayiem said...

Kadang-kadang penulisan kita berasaskan kepada pembacaan kita dari internet atau akhbar media arus perdana.

Jadi tidak semestinya apa yang dilaporkan adalah apa yang berlaku,mungkin ianya telah diputar belitkan.

Jadi mungkin shj kita yang membuat andaian dari perkara yang kita baca.

Harapan aku semuga kita berblog dalam konsep yang lebih aman,kita menegur dalam adap yang lebih sopan terutama kepada pimpinan kita.

Kepada musuh mungkin kita lebih emosional didalam membuat teguran.

Salam

مَعهَدين الُمعلمْ said...

owh..
lagi satu..
mybe selama nie ko ingat Ulama tu maksum kot.

hotak hang.
nabi sendiri pun buat silap lantas ditegur oleh Allah Taala. nie kan pula ulama. manusia biase jugak. kadang2 xleh lari dari salah dan silap.

alahai....
bloggers nyamok bak kata nasarudin tantawi dlm sesi perbincngan bersama GAMIS. Presiden GAMIS pn xbrani bercakap dlm majlis tu.huhuhu..

nie ade lak ko isytihar perang. ajak la berdebat ngan presiden PAS. baru aku respek lu.. klau presiden PAS klah br aku mengaku ulama tu bangang..

Ayiem said...

Mungkin bagi DR 1221 ularma macam Najib lah yang terbaik agaknya.....kekekekkekeke pandai je pencacai ambik kesempatan...

evolusi cicit sagor said...

Salam,
aku kalu TP, SUA dan KP PAS tak turun, ati aku takkan sejuk, coz mahluk perosak nie bukan nye nak selamtkan PAS. nak menyusahkan je. Mereka ni adalah bebanan yg terpaksa PAS tanggung. Aku plak tak hentam TGHH coz aku rasa dia nie tak tau menilai mana tuan penasihat yg betul, mana yg tidak. Zaman dato kamaruddin jd SUA, perkara nie terbendung le skit, tapi zaman stopa ali ni, makin jd2 nampaknye. So kesimplan aku mmg ada master mind kat blakang UG ni. Apa2 pun sampah jgn diletakkan diluar bakul, coz menyemakkan, adalah baik sampah dibuang kedalam tong sampah dan kemudian dikambus/dibakar, abis cite.

tok_gajah said...

Orang melayu/Islam harus sedar PAS bukan lagi parti yang memperjuangkan Islam.

Perjuangan PAS hari ini se mata2 untuk berkuasa. Nik Aziz, Hadi Awang, Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang semuanya ber cita2 untuk ke Putera Jaya.

Perjuangan Islam dalam PAS sudah terkubur apabila PAS sanggup bersengkokol dengan DAP.

DAP serpihan dari PAP yang memerintah Singapura sekarang. Prinsif parti itu ialah menyamaratakan semua kaum dan bangsa.

Tetapi lihat sekarang, apa dah jadi kepada melayu Singapura, melayu Singapura sudah kehilangan kuasa politiknya secara total.

shark said...

salam sedara aduka...
secara peribadi gua kurang stuju r dengan pendekatan lu memaki TGHH. sudah2 ler tu. Gua trus terang gua cakap sama lu, gua mmg xsokong pun TGHH. Gua berdiri teguh belakang TGNA. tp jgn la hina TGHH cenggitu. diri kita sendiri pun bukannya perfect sgt. ntah2 lebih teruk drpd tu.

jangan marah.... :)

sekadar saling igt mengingati...

shark said...

tok gajah cakap guna lutut la beb!!!! hahaha.... apa tok gajah igt AMNO be END perintah negara sendirian ker? come on la tok gajah. yg AMNO be END dk berpakat ngan gerakan, MIC, MCA tu mender? arap badan jer besar gajah ni. otak besar semut!

Beras usang said...

Mmm..Aku pn naik pning kat benak aku ni dgn kenyataan aduka,aku pn org pas jg..Ntahla nk kt si aduka ni mngarut xkena plk.Sbbnya hj hadi mmg ada ckp mcm aduka tulis tu.Bg aku mmg hj hadi dh bt silap yg org pas sdri xpuas hati..Ya la,yg xde isu d bawa nya isu.Skg tgokla apa yg jd.Org lain snang2 blh komen,Lbih2 lg lim guan eng pn xtau mnahu tntg ug tp hj hadi ckp dh bincg..Ni la y silpnya..skg isu ni dh ttup..Kita buang je la ke tepi.Tp wlu kita buang ke tepi tanpa kita tanam,slagi itula kita akn nmpak tgok bnda tu.Btul x?Ntahla bt2 xnmpk je la.Nk bt cmne lg.Yg pastinya kt blh maaf hj hadi dgn isu ug,tp hal dia kt dh bncg dgn pkr&dap tu trserahla pd dia sndiri..Wlu apa pn aku ttp skong t,guru nik aziz..Cakna dgn kwan.,xmudah d gula2kn oleh lawan.

Anonymous said...

hal ni dulu masa geng nasha jumpa paklah, geng tu diam2 sembunyik2, lepas tu paklah yg bocor rahsia dulu, confirm ada 2,3 org pemimpin pas jumpa dia, ahli jemaah marah dan jadi isu panas hingga TGNA tepis sana sini sampai dr muzakarah tukar jadi moqobalah. ok settle dah, tup tup keluar isu UG pulak, adohaiiiiiii... kalau pun nak buat invention, kaji dan bincang elok2 dulu, bagi penerangan pd ahli2 terlebih dulu, pd PR jugak yg dah berjanji bersatu, yg susah payah memenangkan p/raya, biar org paham... isu jadi terlampau panasssss... sampaikan TGNA kena keluar kenyataan keras, kesian dia.

bukan tak tau musuh yg satu tu, lambat peluang ja nak manipulate. kan dah susah!!!

sampai ke london kena pi explain, lepas tu keluar kenyataan tak releven pulak zaman ajib ni. kenapa tak bgtau awal2 benda ni utk zaman paklah saja.

ludin said...

lu orang x yah layan aduka bangang ni. biarkan dia menyalak dlm blog dia nih. hai dia dah keras. xkan terima nasihat org. selalu anggap dia betul. hati batu mcm dia ni, tunggu mampos saja baru dia akan diam.

Lee Copper said...

Tutup cerita kerajaan perpaduan adalah langkah bijak. Tetapi sebagai pemimpim parti Islam, TGHH mesti memohon maaf kepada ahli & penyokong Pas serta Penyokong PR kerana melontarkan idea kerajaan perpaduan yg menimbulkan suasana haru-biru dan diambil kesempatan oleh UBN.

Nasa juga mesti minta maaf kerana terlibat perjumpaan dgn Umno tetapi menafikannya.

Pemimpin Pas mesti jadi pemimpin yg berjiwa amat besar yg sanggup mengakui kesilapan dan kesalahan.

Lee Copper said...

tok gajah ni bangsa bangang, kalau dia kata hal ni kat orang melayu singapura, depa gelak kat dia sampai bergulin2 sebab bunyi lawak habis...

tok gajah bangsat, kalau dah 50 taun dok perintah tak boleh buat orang melayu hebat dan tak heran nak bersaing dgn bangsa lain, bermakna umno tu palat, useless, bangsat. so you tok gajah go to hell with your argument and your umno the shit.

Anonymous said...

Menikah la cepat2 aduka... Tenang sikit hati tu.. Nanti kurang la maki hamun tu..

-org kecil

Anonymous said...

kalau aduka kawen tentang hilang dia punya taruna, giler ke apa kau ni sapa nak kawen aT ni mahu setiap saat penuh maki hamun, bukan setakat isteri, mak metua pak mertua mesti kena maki punya. kenyang le depa nanti dpt menantu mcm ni. wakkakakaa

shark said...

haih... skang dh jadi maki memaki plak. yg bg comment pun satu. ko dk maki aT sama je ko ngan aT. 2x5 jer. suka maki2.... hualaweh....

Ali Zaidan said...

Bodo duka ni.

Tghh kate ape? Bile mase lak Tghh kata Dap Pkr setuju? Dia just kata ada respon positif. Luy ingat respon positif ni kena bg joint statement setuju join sekali ke? Pakai otak orang lu tu duka. Respon positif ni kalau 'tak kisah' pun positif jugak.

Jgn pakai otak lembu lu tu. Lu ingat kalau guan eng xtau so dap xtau la? Lu ingat guan eng je ke pemimpin dap?

Pakai otak orang sikit. Lu tgk kit siang punya statement kat parlimen. Apa dia kata.

Lu bangang blogger nyamuk tau ape? Lu tau tak dsai pun tau pasal ug neh? Kalau dsai xtau, xkan dsai ngan tghh gi jumpe tgna sendiri dulu. Kmdn bile dsai jumpe tgna terus tgna lembut hati dan cakap nk bincang leklok pasal ug n benda ni kena dibawa ke muktamar dulu.

Dah nama pun idea. Bukan tindakan lg.

Ingat seranah lu elok sangat. Perangai jaga leklok kawan. Nak tampar kiri kanan orang. Lu tunjuk muka lu sikit bacul! Muka lu pun lu xberani tunjuk. Ada hati nak tampar mso. Bodoh telor.

Gila benci aku sekor ni. Bodoh x memasal.

Anonymous said...

salam.

yg marah dan maki AT ni pasai apa...

dah tau perangai dia mcm tu,yg hampa gatai masuk blok dia pasai pa...

pasai hang banggang....

he he he.

Hanz_Azdi said...

kuang 3x AT kena tibai lak dah...aku ingat AT dah lebih maki tu pasal ler..walau niat & fakta lu ada gak betul, bila cara lu sampai salah gaya bhs & kasar,maka penerimaan & penafsiran info pun jd celaru gak. Jd AT lu kena slow sikit, mekap sikit bhs lu, kasi lawa, buh bedak foundation ker apa ler yg patut, bermadah pujangga ker sikit kasi terangkat hujah lu & skhir sekali lu kena praktik lemah lembut sopan santun melayan pengkritik & pelawat blog lu..AT, u've been spotted...hehe

Anonymous said...

Biar la apa pun.

I'd take Hadi any day instead of Najib and the other known fuckers.

Anonymous said...

benda baik disokong benda jahat dibunuh heheh...

hadi sepatutnya mintak maaf laaa..

Anonymous said...

si Nasah pun sama... sampai hari ni tak pernah mintak maaf pun..... tak takut api neraka ke????

-abanghensem

Anonymous said...

ulama' pn manusia gak bkn malaikat.

Hanz_Azdi said...

wa lupa nak komen isu politik nih smlm sbb wa kusyuk 'dakwah' AT terus luper lak nak komen pasal TGHA...hmm...TGHA mmg dah silap percaturan politik tu pasai byk antara kita yg 'marah-2' & 'raban teben' nih...Kureng bijak tu pasai silap langkah..timing tak betul,isu dah teruk bila mana ada penafian pemimpin-2 tertentu pasal rundingan rahsia sama UMNO & kata rakan PR lain dah tahu & setuju UG?..ewah ewah ni dah kes tipu (pastu UG dah tukar lak dah jd 'engagement' pastu)... penjelasan UG pon tak total, dia lak pi luar negeri? jd tak sampai maksud hingga semua 1 Malaysia kecoh..hat puak 1Malaysia sana,mmg suka ler idea nih...hehe , pastu, pemimpin-2 tertentu ngaku lak 'engagement', isu us. Nasha lawan saranan TGNA, tambah buruk bila si ustaz nih galak sgt bila DS Najib respon baik, patut dia diam jer lg elok...nasib baik TGNA & 10 MP bantah UG & akhirnya selesai gak bila pemimpin atasan PAS buat muzakarah & declare UG tak jd kalo tanpa rakan PR.

Wa nampak UG ni OK gak tapi jika PR-UMNO ler...kalo pakatan kerjasama PAS-UMNO dlm hal tertentu shj tu pon OK gak..tapi kalo UG UMNO-PAS i say 'NO' ler...jd betul ler TGNA (nyata bijak politik dlm hal nih,TGHA bijak gak tapi kureng sikit dibanding TGNA)

Anonymous said...

Hanz Azdi.

UG mmg antara PR-BN. Bukan PAS-UMNO. Lu check balik apa tu UG yg TGHH cadang. Bukak siasah. Kalo lu ingat UG tu gabungan PAS-UMNO means lu dah kena tipu!

Sebab sokabar tipu kite, salah fahamkan kite, so Tghh tarik balik sbb xnak bg orang salah faham.

Dh byk kali tghh terangkan. Dlm siasah, harakah. Tp org xnak dgr. Percaya sgt kat malaysiakini!!

Hanz_Azdi said...

4 yer info, wa mmg tak baca lgsung surat khabar BH, UM, Metro dll yg sekutu dgn'nya (kot baca pon bhgn blkg tu SUKAN, iklan jer)..kdg-kdg Sinar... & mmg wa baca Siasah, Wasilah & Harakah,malaysiakini dll...jadi kot wa kena tipu pasai hal TGHA kata idea UG tu yg dah diterangkan kpd pemimpin-2 atasan PR & DITERIMA (SEMUA SETUJU?), ok wa leh terima kot silap baca (& silap tafsir) mana-mana medium..apa tafsiran kamu bila mana respon pemimpin atasan PR cam LK Siang & Lim Guan En boleh cam terkejut & kata tak setuju UG? Tambahan rundingan tu 'dlm gelap' & PAS suruh us. Nasha bg 'hantaran UG' ke UMNO? kenapa tak Anuar Ibrahim saja sbg ketua PR untuk idea UG nih? Makna, ada something fishy ere ..wa kata mmg ada pakatan PAS-UMNO nih semacam nak jd tapi x jd gak...& us. Ahmad Awang pon dedahkan mmg ada 'makhluk' spesis nih dlm PAS.
Tapi sapa nak backing TGHA pon wa tak marah eih..wa pon sokong TGHA dlm byk lain-lain hal cuma wa lebih suka TGNA dlm kemahiran baca rentak lawan & musuh politik PAS. No offences okay!

Anonymous said...

PR tak pernah ada ketua utk pengetahuan semua...

erm,bila TGHH hadi kata ada respon positif,lalu dikata oleh L.K.S tak difahami dan L.G.E menafikan,kamu lebih percaya pada 2 org ni berbanding TGHH,ehh ! tak mustahil ke 2 org ni pun tipu??? ... Atau L.K.S telah diperi penerangan,tp buat2 xfaham.Banyak kemungkinan yg boleh dibuat,jgn ingat kenyataan media itulah hakikat segalanya.So,saya sarankan pada AT,klu lu sbgai muslim,jadilah muslim sebenar...

Anonymous said...

Hanz Azdi, tk kerana ngaku salah sendiri!

Mmg diterima semua, konsep diterima, tapi LGE tak semestinya tahu semua.

Tgk statement LKS.

Sekian!

Hanz_Azdi said...

hmm..konsep UG mungkin dah dibagitau oleh TGHA & diterima (respon positif)oleh DSAI & LKS.. tapi takda & belum details/menyeluruh, tu pasai ler celaru semua hari tu..ada ler 2 mggu. Kan ker elok benda tu kita pk masak-2 sesama dlm PAS dulu,dah setuju baru kendian bawak mesyuarat DAP & PKR lak..baru tak kalut cam hari tu kan? Tu aku kata TGHA ada silap sikit..tapi aku ttp sokong dia as the boss dia kan Presiden PAS..& aku caya dia lg drp LKS & LGE even DSAI...wbgmana pun aku tetap meragui TGHA dlm hal UG nih..sepertinya TGHA nak lumba buat sesuatu kejutan/gagasan/idea baru dlm masyarakat untuk lawan/cabar DSAI pon ada...Cam kemaruk pengaruh dll. Bukan tak elok idea UG nih, takut ruginya PAS gak.

Anonymous said...

Hanz,

Aku rasa sejak muktamar lagi TGHA dh tarik balik UG sebab even dh berapa byk kali dia terangkan, org still xpaham2.

Tp, dia ttp katakan bagus idea tu even dah tarik balik. Sebab idea ni mmg bagus, cuma org duk permain. Blogger2 PAS yg sepatutnya ikut membantu langsung tak bantu menerangkan keadaan sebenar. Tapi ikut bangang sekali mempersendakan ulama!

Blogger2 PKR dan DAP mmg payah la nk tolong. Kau tgk malaysia kini atau malaysia insider.

Kenapa masa idea 16 septermber tu kita boleh tolong promote dan meriahkan, tapi bila presiden kita sendiri wat sesuatu utk negara, kita perendah dan takmo ikut promosi dan menerangkan.

Lebih busuk, kita persendakan. Kenapa? Siapa presiden kita? Anwar Ibrahimkah??

Pemimpin atasan dh paham. Kau tgh TG Harun Din pun tahu. Aku tak berani cakap, tapi aku rasa TGNA tak tahu sebab dia sakit sekarang. Jarang2 dpt ikut majlis syura. Jd dia kurang tau lah. Itu aku dgr2 orang cakap.

Tapi lagi menarik apa yg Us Abduh cakaplah. Ada tangan jahat belakang bapak dia...

Hanz_Azdi said...

Brader Anon Friday, June 26, 2009 10:33:00 PM MYT,

hmm... ok UG nih kot aku lum kata ia bagus,mmg UG nih idea bagus (credit to TGHA) drp penerangan TGHA sendiri dlm Harakah & drp sumber lain spt Dr. Rosli dll yg wa baca ler.

TAPI yg jadi fitnah, ribut, kekalutan, gelora, puting beliung dlm medan politik baru-2 ni mesti bersebabkan pengusul (team muqabalah) gak kan? Tak boleh kita salahkan media massa atau orang tak paham idea tu, kalo kita ( pemimpin PAS sendiri) tak bijak bacaan politik kawan & lawan kita.
Jangan silap langkah dlmpolitik ni camperang..strategi kena betul kalo nak menang ler (undi & sokongan) ..kot nak mati syahid tu atau kalah tak jd isu ler UG ni.

The BIG QUESTIONS are:

1) UG tak pernah diwar-2 secara serius dlm PAS dulu, contoh, 2,3 bulan b4 muktamar? Ia langkah bijak bukan jika semua ahli tahu & paham penerangan TGHA tu, lalu ia dibahas implikasi & ekplementasinya?

2) Jika pun hanya lontaran idea KENAPA ia kendian tergesa-gesa diumumkan kpd media 1 Malaysia? Tarik balik pun selepas terbukti ada kesan negatif & pertentangan dalaman terhadap idea UG nih.

Di sini ler kebijaksanaan & ketelusan pemimpin PAS (especially team pro-UG & muqabalah) dituntut supaya tidak sembrono lepas statement yg membelitkan keadaan & merosakkan imej PAS sendiri. Patutnya jika TGNA (tak tahu? atau mmg tak setuju UG?) dah terang-2 marah-2, semua ahli & pemimpin PAS wala' ajer ler termasuk team pro-UG. & statements pastu drp pemimpin PAS hendaklah bersifat 'damage control' & play safe.Atau elak jawap spt "No comments". Ni tidak, us. Nasha pun nampaknya silap jawab media dll hal yg memudaratkan kredibiliti PAS sendiri.

Hingga agak terlewat gak, pasal dah jd fitnah/ 1 kerosakan besar kpd imej PAS sendiri. Alhamdulillah elok tak jd lepas diumumkan oleh Majlis Presiden PR.

wa cuma nak kengkawan tau bukan shj TGHA ada silap situ, mungkin gak TGNA ada silap awal lg dll pemimpin gak (spt. dia dah tau UG nih tapi tak tolong promosi kpd semua ahli,entah ler)..Yg pasti TGNA ada betul bila dia lawan idea UG nih bagi tak jd & kawal kerosakan yg dah disebabkan oleh silap langkah setengah pemimpin PAS.

Anonymous said...

1. Idea ni dah lama diwar-war. Banyak bulan sebekum muktamar lagi. Kau rujuk siasah.

2. Idea ni tak ada sambutan langsung dr Bn setau aku. Kalau ada dingin saja. Tapi bila dah TGHH tarik balik, baru media mainkan. Termasuk Malaysiakini. Ia ditarik BUKAN kerana ada pertentangan dalaman, tapi sebab RAMPASAN KUASA kat Perak.

Kau kaji flow UG. Aku ikut dah lama.

TGHH tarik balik lepas krisis Perak sebab TGHH tahu bhw takkan BN nak ubah kehakiman. Krisis tu buktinya.

That's another reason pasal apa Harakah langsung tak tulis pasal UG punya lama selepas krisis Perak. Sebab memang masa tu UG dah ditarikk!!

Anonymous said...

anonymous = ali zaidan kazzab. takde teloq!

Hanz_Azdi said...

hmm..wa terima hujah lu Anon Jun 27,4:41 pm.. tq...roger & out!