Skip to main content

Tahniah : Nasharuddin kekal timbalan presiden


Jun 6, 09 9:31am
Rasmi Nasharuddin Mat Isa berjaya mengekalkan jawatan timbalan presiden PAS dalam pemilihan parti itu semalam.

Menurut rasmi, Nasharuddin mendapat 480 undi, Datuk Husam Musa (281) dan seorang lagi calon, Mohamad Sabu mendapat 261 undi.

Pengerusi pemilihan, Datuk Mustafa Ali mengumumkankeputusan tersebut pada kira-kira jam 10 pagi ini.

Bagi jawatan naib presiden pula, pemenangnya - seperti yang dijangkakan - ialah Salahuddin Ayub yang mendapat 824 undi, Tuan Ibrahim Tuan Man (871) dan Mahfuz Omar (636).

Dua lagi calon - Mujahiddin Yusof Rawa mendapat 277 undi dan Nik Mohd Amar Nik Abdullah memperolehi 333 undi.

Lebih 1,000 perwakilan mengundi semalam dan pengiraan selesai sehingga awal pagi ini.

Datuk Seri Abdul Hadi Awang kekal sebagai presiden tanpa bertanding.

Hehe....... 281 + 261. Pecah pelintah ma... hehe.. bagus2. Tahniah Ostad Nasha.

Comments

  1. bro..ape cer nasa menang.:)).Ok bro..full gear nyer kutukan.Dipersilakan...wakaka

    ReplyDelete
  2. firstly aku dah agak, walaupun root grass tak nasa si penyangak umno tu, 281+261>480, tp sbb yg ada kat saf2 pemimpin tu sume nyer jenis ulamak taik, takkan husam leh menang!
    lagiplak, apsal la plak si stopa ali godfather pro umno tu jadi ketua pemilihan!! adil ke? aku benci stopa, nasa and the geng lebih dr geng2 najis!! dorg ni parasit dalam pas!! so lepas ni malasia akan ada DPM ke2 sapa lg kalu bukn nasa! stopa ali lepas ni jd menteri pembangunan wanita ganti shahrizat jalil!! arrgghh tak kesah janji aku jd menteri..stopa! oh stopa! Haji Hadi???aku tak nak mamat ni tegas mcm nik aziz!!hbs kelab penyokong pas per cer!? bubar je la...kalu aku jd org cina or india dah tentu aku doubt dgn calon2 baru dr pas ni..boleh pakai ker!! ke giler kuasa 2 kali 5 ngan umno...bezanya, pakai kopiah ngan jubah, kain pelekat...

    ReplyDelete
  3. makin cerah la hasrat nak tubuh unity government....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  4. sorila perwakilan tak telan tulisan blogger dan penyokong blogger yg akhlaknya dogcomey. islam mementingkan akhlak dari perasang syok sendiri dgn lemah akhlak tp bijak atur strategi ayatnya, maki-hamun terer demi survival la kununnya, menang dulu PAStu bg kpd pemimpin yg ada akhlak gerutunya!!! ..Hahahahaha..DAKYAH SONGSANG BELAKE tu WOiiiii

    note: aku cadang husam musa leh buka ladang kambing secara komersial utk mencari dana bagi kempen calon presiden PAS akan dtg, baru real nak ubah hala-tuju PAS ke guane?

    ReplyDelete
  5. perwakilan
    mcm pgundi pilihanraya.
    klu blogger yg menentukan kemenangan
    dlm pgundian..
    dah lama PAS
    dan husam menang..haha

    tp perwakilan
    mcm pgundi msia..
    so husam & PAS susah skit nak menang.
    coz pale otak pgundi & perwakilan belum sampai
    pd tahap yg leh mberi kemenangan
    bg husam & PAS.

    tahniah wat nash,
    dgn ucapkan..
    jgn kantoi lg
    pastu cover dgn tittle "ulamak"

    ReplyDelete
  6. Adukataruna patut tulis artikel baru

    Tajuk yang dicadangkan adalah;

    "Bangsat punya aktivis dan profesional"

    Hehehe

    ReplyDelete
  7. blogger selamanya tak mampu menentukan kemenangan kpd sesuatu puok/golongan jika blogger dan penyokong blogger mcm syoik sendiri dgn menulis berpandukan sumber yg FASIK lalu menganalisis cara BODOH dan TIADA AKHLAK, hanya pembaca yg akai rendah dan akhlak bodo aje yg masuk akai.

    note: husam nice try.. hehehe
    lain kali jgnla cari blogger yg tak berakhlak utk jd penyokong beb! dan yg paling naif menggunakan the flying kicker(puk tak berakhlak dari UMNo) NOzula utk memohon MAAF, last minit punya kempen...adusss politik2....nak menang biorla beradab sket.

    aku harap PAS perlu DOMINAN dlm PR dan aku sokong cadangan dr matsabu supaya pengagihan kerusi utk PRU13 dikaji dan diberi lebih kpd PAS.

    belahsungkawa HUSAM N the Geng...hehehe

    ReplyDelete
  8. blogger memang x mampu menentukan kemenangan sesuatu puak.
    coz bukan puak blogger saja yg mgundi
    dlm pilihanraya..
    begitu gak dlm pemilihan PAS
    bukan puak blogger yg mgundi.hehe

    tp blogger mberi sumbangan
    secara tidak langsung pd generasi baru yg bermain dlm dunia maya.
    jgn lak menidakan sumbangan mereka
    pd kemenangan PAS/PR.

    bro.kapt
    harap jgn sekadar bijaksana
    mbuat musuh dgn para blogger.

    blogger
    yg kantoikan ptemuaan pas & umno
    yg dinafikan sekeras2nya
    oleh nash.
    last2 terkantoi gak...haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.