Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 6, 2009

Tahniah : Nasharuddin kekal timbalan presiden


Jun 6, 09 9:31am
Rasmi Nasharuddin Mat Isa berjaya mengekalkan jawatan timbalan presiden PAS dalam pemilihan parti itu semalam.

Menurut rasmi, Nasharuddin mendapat 480 undi, Datuk Husam Musa (281) dan seorang lagi calon, Mohamad Sabu mendapat 261 undi.

Pengerusi pemilihan, Datuk Mustafa Ali mengumumkankeputusan tersebut pada kira-kira jam 10 pagi ini.

Bagi jawatan naib presiden pula, pemenangnya - seperti yang dijangkakan - ialah Salahuddin Ayub yang mendapat 824 undi, Tuan Ibrahim Tuan Man (871) dan Mahfuz Omar (636).

Dua lagi calon - Mujahiddin Yusof Rawa mendapat 277 undi dan Nik Mohd Amar Nik Abdullah memperolehi 333 undi.

Lebih 1,000 perwakilan mengundi semalam dan pengiraan selesai sehingga awal pagi ini.

Datuk Seri Abdul Hadi Awang kekal sebagai presiden tanpa bertanding.

Hehe....... 281 + 261. Pecah pelintah ma... hehe.. bagus2. Tahniah Ostad Nasha.

8 comments:

Xenan said...

bro..ape cer nasa menang.:)).Ok bro..full gear nyer kutukan.Dipersilakan...wakaka

Anonymous said...

firstly aku dah agak, walaupun root grass tak nasa si penyangak umno tu, 281+261>480, tp sbb yg ada kat saf2 pemimpin tu sume nyer jenis ulamak taik, takkan husam leh menang!
lagiplak, apsal la plak si stopa ali godfather pro umno tu jadi ketua pemilihan!! adil ke? aku benci stopa, nasa and the geng lebih dr geng2 najis!! dorg ni parasit dalam pas!! so lepas ni malasia akan ada DPM ke2 sapa lg kalu bukn nasa! stopa ali lepas ni jd menteri pembangunan wanita ganti shahrizat jalil!! arrgghh tak kesah janji aku jd menteri..stopa! oh stopa! Haji Hadi???aku tak nak mamat ni tegas mcm nik aziz!!hbs kelab penyokong pas per cer!? bubar je la...kalu aku jd org cina or india dah tentu aku doubt dgn calon2 baru dr pas ni..boleh pakai ker!! ke giler kuasa 2 kali 5 ngan umno...bezanya, pakai kopiah ngan jubah, kain pelekat...

Anonymous said...

makin cerah la hasrat nak tubuh unity government....

-abanghensem

kapt_shiqaqi said...

sorila perwakilan tak telan tulisan blogger dan penyokong blogger yg akhlaknya dogcomey. islam mementingkan akhlak dari perasang syok sendiri dgn lemah akhlak tp bijak atur strategi ayatnya, maki-hamun terer demi survival la kununnya, menang dulu PAStu bg kpd pemimpin yg ada akhlak gerutunya!!! ..Hahahahaha..DAKYAH SONGSANG BELAKE tu WOiiiii

note: aku cadang husam musa leh buka ladang kambing secara komersial utk mencari dana bagi kempen calon presiden PAS akan dtg, baru real nak ubah hala-tuju PAS ke guane?

uma said...

perwakilan
mcm pgundi pilihanraya.
klu blogger yg menentukan kemenangan
dlm pgundian..
dah lama PAS
dan husam menang..haha

tp perwakilan
mcm pgundi msia..
so husam & PAS susah skit nak menang.
coz pale otak pgundi & perwakilan belum sampai
pd tahap yg leh mberi kemenangan
bg husam & PAS.

tahniah wat nash,
dgn ucapkan..
jgn kantoi lg
pastu cover dgn tittle "ulamak"

Nizam Mahmud said...

Adukataruna patut tulis artikel baru

Tajuk yang dicadangkan adalah;

"Bangsat punya aktivis dan profesional"

Hehehe

kapt_shiqaqi said...

blogger selamanya tak mampu menentukan kemenangan kpd sesuatu puok/golongan jika blogger dan penyokong blogger mcm syoik sendiri dgn menulis berpandukan sumber yg FASIK lalu menganalisis cara BODOH dan TIADA AKHLAK, hanya pembaca yg akai rendah dan akhlak bodo aje yg masuk akai.

note: husam nice try.. hehehe
lain kali jgnla cari blogger yg tak berakhlak utk jd penyokong beb! dan yg paling naif menggunakan the flying kicker(puk tak berakhlak dari UMNo) NOzula utk memohon MAAF, last minit punya kempen...adusss politik2....nak menang biorla beradab sket.

aku harap PAS perlu DOMINAN dlm PR dan aku sokong cadangan dr matsabu supaya pengagihan kerusi utk PRU13 dikaji dan diberi lebih kpd PAS.

belahsungkawa HUSAM N the Geng...hehehe

uma said...

blogger memang x mampu menentukan kemenangan sesuatu puak.
coz bukan puak blogger saja yg mgundi
dlm pilihanraya..
begitu gak dlm pemilihan PAS
bukan puak blogger yg mgundi.hehe

tp blogger mberi sumbangan
secara tidak langsung pd generasi baru yg bermain dlm dunia maya.
jgn lak menidakan sumbangan mereka
pd kemenangan PAS/PR.

bro.kapt
harap jgn sekadar bijaksana
mbuat musuh dgn para blogger.

blogger
yg kantoikan ptemuaan pas & umno
yg dinafikan sekeras2nya
oleh nash.
last2 terkantoi gak...haha