Skip to main content

Soal jawab bersama AdukaTaruna

Oleh : AdukaTaruna

Perjuangan perlu diteruskan. Wa kritik atas tajuk cerdik sahaja. Atas semua tajuk lain, wa 'angkat tangan'. Cerdik juga tak jitu. Lain orang, lain definasi. Pro.. lu kritik gua, gua kritik lu. Kat luar kita main congkak sama-sama.

Atas kekusutan melampau yang dilakukan oleh team Hadi, wa mengambil keputusan menjawab apa sahaja soalan dari lu orang. Kepada sesiapa yang nak sebat gua, yang nak tanya, yang keliru, yang nak kompiuskan gua, wa alu2kan. Wa dah tetapkan tarikh.

Tanya apa sahaja dalam kekusutan isu ketika ini, insyaallah wa try lemparkan kefahaman gua. UG? Hadi? Nasha? Hudud? Husam? Mat Sabu. Eden torai. Lu terima tak terima itu hak lu.

  1. Tempat di blog gua. Lu boleh dengar suara gua kalau lu masuk blog gua. Jangan suruh gua buat nota kaki, mampos gua. (Pastikan speaker on la, driver sound la..)
  2. Tarikh : Selasa 9 Jun. 12 tengah hari - Zuhur. Lepas Zuhur sambung balik kalau perlu. Kira ngam la tu. Siapa yang kerja, time rehat tu kan. Berg pun pagi dia kul 12.
  3. Kena pro la. Jangan kacau gua cakap. Jangan sabotaj. Gua ni dah la buta IT.
  4. Lu tulis soalan kat Shout Mix blog gua, dan gua jawab live guna suara. Jangan tanya dalam Omputeh tau. Gua ni bodo macam Hadi gak bahasa Omputeh ni. Cuma Hadi terer Arab, gua Arab pun bodoh gak. Ana uhibbu Hadi.
Gua jemput panel untuk sama-sama bincang. Kita buat cara dewasa. Kalau nama yang disebutkan ni setuju, email gua. Email ada kat atas blog gua tu. Kalau ada sesiapa nak join jadi panel lontar pendapat, email gua gak.
  • lelaki_ini
  • xenan
  • kapt_shiqaqi
  • Anak Sengat
p/s : Kalau takda sambutan, gua jawab guna kaedah artikel jer la.

Comments

  1. wa sambut atas apa tajuk sekalipun, no hal jika masa tuh wa xchair meeting, tp jgn Lu kasi jawapan objektif A@B@C soh Wa jwb udohler pasey nampak sgt JUMUDnya..ahahaha kerana setiap jwapan ada penjelasan.

    ReplyDelete
  2. humm..boleh bro..kasi timing cantek2 sket ler.

    ReplyDelete
  3. kapt_shiqaqi dan xenan. lu tahu kan guna Studio AT kat atas tu?

    tak tau email gua..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.