Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 25, 2009

Seronotnya jadi pewaris nabi!

Oleh : AdukaTaruna

Sebuah mahkamah di dalam negara khulafa arrasyidin sedang membicarakan satu kes rompak. Suami kepada si isteri merompak sanak keluarga si isteri. Si isteri dihadapkan ke mahkamah. Wartawan bersesak-sesak membuat liputan.

"Anti jangan bikin ana naik pedap!" Marah hakim kepada isteri.

"Dari tadi ana tanya, satu pun anti tak jawab. Habis, macamana kes ni nak selesai?" Teriak hakim sambil menghempas rambut palsu gulung2nya. Dah habis pedap nampak gayanya.

"Ana bukan taknak jawab. Media ada di sini. Manakala suami ana ulama pewaris nabi. Berdosa dedahkan aib suami."

Bila kena pada ulama, tak mengapa. Hukum boleh tukar ma.

  • Orang biasa mengumpat tak boleh. Ulama mengumpat boleh. Ada umpatan yang dibolehkan.
  • Orang biasa dera isteri tak boleh. Ulama dera isteri, isteri masuk neraka.
"Celaka punya batu. Kerana antalah kaki ana berdarah. Ana pewaris nabi tau tak!"

Seronotnya jadi pewaris nabi!

10 comments:

Anonymous said...

pelir aduka kecik

hehehehe

lelaki_ini said...

Bila Akhil Hayy wat camtu, t'benam ke bumi dia kena lanyak. Bila Abdul Rashid Rahman wat, eh isteri x bole aib suami la plak.

Oh wa lupa, Abdul Rashid Rahman tu Ketua Dewan Ulama PAS Negeri Perlis la. Akhil tu cuma bekas p'ceramah PAS yg dah 'murtad'.

denaihati said...

adakah ISLAM=PAS @ PAS=ISLAM ....PAS mesti ada cawangan di setiap negara di dunia...sebab kalau bukan ahli PAS buat tak betul itu memang tak betul...tapi kalau ahli PAS buat tak betul masih betul kot!!!

Anonymous said...

eja seronok pn x btul
hahaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

anonymous 6:16 bodo piang. agaknye lu ni ahli bahasa ibonda kot. skema cam cibai.

Anonymous said...

org agama cam stok2 ostad, ulama ni susah nak di tegur.apa yg diorg ckp sume dia rasa betul, dan org lain pun rasa semua yg dia cakap btul belaka.camne nak pecahkan tembok ni?bagi turun sket rasa bangga diri org2 agama ni.biasanya ada dlm pas la.takde bezanya pangkat ostad,ulama,tuan haji,kaya,miskin etc..igt lu pakai serban,apa lu ckp sume betul?situlah gunanya akal bagi kat semua manusia,bukan certain2 manusia....

Lee Copper said...

Ustaz2 banyak yang belagak lebih. Depa saja betoi. Kadang2 aku dengar depa mengajaq di masjid dan surau, depa bagi fakta tak betoi. Petik contoh dan cakap tah sapa2. Depa ingat org yg dok pi ngaji tu buta huruf tak sekolah ka.

Anonymous said...

Kalau lee copper rasa ustazz tidak betol kenapa hang tidak betulkan, pergi kat ustaz tu cakap elok-elok atau hantar email ke jakim ke atau email ke pejabat agama negeri ke atau hang aje tidor dlm masjid atau surau, dengar skerat-skerat je,

Anonymous said...

kalau tego kang dia kata kita mentah pulak.pakai pun sua jeans.mesti dia rasa ilmu dia lagi tggi.ade la explaination dia nk cilok kang.org2 agama standard cmtula.aku tak kata semua la kan.tapi majoriti.

Hanz_Azdi said...

ehem ehem dah makin hangat lak kes sorang ulamak (elok panggil ustaz jer kot?) dgn bini dia...tapi some might say ustaz tu pun ada silap maka hukum ler dia...bini dia hmm patutnya tak dedah semua keaiban laki dia. tapi entah..dah tersebar meluas camtu nak buat camna lg?