Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 28, 2009

Satu hari atas kete.

Oleh : AdukaTaruna

Tajuk N3 gua kali ni kompom kena juih bibir dengan bro2 teksi or bidang transport. Haha. Hari ni, dari lopeh Subuh, sampai N3 ditaip ni (baru balik terus updet blog), gua dok atas kete. Ado sikit keje. Ponek wo...

Dari Somban g Cheras. Dari Cheras, g Taman Tasik Puteri Rawang. Then g plak Puncak Alam. Pastu Shah Alam. Pastu Puncak Alam balik. Pastu Rawang. Pastu Somban. Kalau ikut ulama Mesir, sunnah naik unta pakai serban, mampos dah gua tak sampai2. Ngeee...

Nik Aziz bikin kecoh macam abah gua tanam durian.

Nik Aziz punya baca dalam politik stendet la beb. Konsisten ma. Semoga berkekalan la begitu. UG tanpa homework ni menyebabkan landasan pengundi bukan ahli PAS sedikit lari. Bukan maksud PAS perlu gadai demi undi, tapi PAS perlu tangguh atau cilok demi undi. Buih mulut story nih.

Dah dapat jadi gov, dah pegang media perdana, pepandai la bentang pelan, dokumen apa yang patut tentang Islamic State. Time tu PAS Ganu tak menang lagi kot. Sebab rela kalah asal Islam tak kalah. Ngeee..

Time tu manisnya, kemungkinan besar Nik Aziz tak rasa. Macam Ostad Fadhil tak rasa kemenangan dan barisan perpaduan pembangkang hari ni. Macam abah gua tanam durian lah.

"Abah tanam ni bukan tuk abah do. Ntah hidup ntah tidak. Tapi korang punya la ni."

Kata-kata abah gua time gua berkira-kira malas nak follow abah gua g kebun dulu. Hehehe.

So, TGNA langgar UMNO, cabar Najib debat, etc. Semua ni nak aligtment (camni kot eja) balik fokus pengundi bukan ahli PAS. Nak kisis sebersih habis bayangan UG tu. Nik Aziz ma. Ulama India, bukan ulama Mesir pro Israel. Muahahaha.

Gua ada satu story pasal ulama lagi nih. Nanti gua taip. Kalau korang rajin, korang kumpulkan la, buat buku. Dosa kita share....

10 comments:

Ali Zaidan said...

Aduka:

Nik Aziz ma. Ulama India, bukan ulama Mesir pro Israel. Muahahaha.

Aku:

Heh..

Kau ni minat je TGNA. Tapi sejarah dia kau tak tahu.

TGNA pun ulama yang belajar mesir la. Dia ambil degree Bahasa Arab dan Master Perundangan Islam dekat al-Azhar.

India pun pro Israel. Bukan egypt saja. Israel tu supplier senjata kedua terbesar India. No 1 Russia. Israel jugak yg sokong India terus jajah kashmir.

Dah habis sangat la tu study...

Anonymous said...

hahaha. Aduka kene wat nota kaki lagi..

Anonymous said...

Zaidan kasik ilmu geograpi ... hehe.. nak gak kongsi dosa nih .. ngeee

Anonymous said...

Kongsi jgn x kongsi, same2 terjun neraka, ngeee..

anti-aduka said...

oi duka bangsat dan pengikut-pengikutnya, lu semua baca artikel ni. ulamak pemimpin dunia akhirat. walak selagi ia ulamak. ulamak pewaris nabi, duka pewaris setan!

http://penarikbeca.blogspot.com/2009/06/akibat-melawan-ulama.html

Ali Zaidan said...

Anti-Aduka pembohong dan penyamar. Artikel tu aku dh baca sebelum ni. Artikel nak menghuduhkan dan menghalalkan cercaan pada ulamak.

Padahal artikel tu 'akibat menentang perasuah', tapi nak hina ulamak, maka guna ulamak ganti perasuah.

Sialan!

Anonymous said...

apa beza ulamak perasuah dgn pemimpin perasuah? ulamak ada ilmu yg tinggi, masih rasuah, darjatnya lebih hina dr pemimpin jahil yg rasuah.

anti-aduka said...

oi ali, lu apehal tuduh wa pembohong penyamar? tu pandangan lu. pandangan wa lain. lu kalau nak jd pengikut aduka penghina ulamak silakan.

bangsat!

Anonymous said...

Hik2..nmpk sgt anti aduka men reverse psikologi.Wakakakaa..

Anonymous said...

ko jgn lupa masa mencurik durian dlu ngah..