Skip to main content

Releks beb, releks.

Oleh : AdukaTaruna

Ayat2 ganas gua hanya panaskan keadaan jer. Lu orang jangan benci-membenci plak. Lu cari uma, study dan tgk perwatakan dia. Gua nak lu ada penebat stress dan kontrol yang power macam dia. Gelak dan sengeh jer. Sana kawan, sini kawan. UMNO kawan, PAS kawan.

Gua maki pemimpin, yang pengikut jangan jadi bangang benci-membenci sesama sendiri. Pemimpin kayo, glamer, lu plak jadi bangang dapat sakit. Jangan jadi bodoh ma.

Lu nak panas panas kat blog gua dan kat medium tulisan jer. Kalau jumpa kat luar, benci-membenci plak. Bangang2 ala Melayu berniaga sebelah menyebelah ni, buang jauh2 ma.

Okeh. Jumpa lagi dalam thread memaki pemimpin politikus bangsat.

Comments

  1. maki maki jugak.ko punye petition pe cite?petition isa pun senyap.takkan mcm pepsicola kot.buang tudung buih melimpah.lps 5 minit hilang.

    ReplyDelete
  2. hahaha...

    Wa nak tanya gak bab petision ISA.Ke kne tangguh cam demo ISA gak.ekekekeke

    ReplyDelete
  3. salam'alaik

    haa.. ni wa suka

    lu sedar ayat2 lu leh kasi panas sesetengah org

    wa harap lu leh jd lebih diplomatik dlm style penyampaian lu

    wa still sokong lu dlm usaha2 da'wah ni

    wassalam'alaik

    ReplyDelete
  4. naper bro? dah ade yg angkat buku lima ke kat ko? org len relex,ko pon kna releks gk bro..ade org anggap ulama' ni cam bapak diorg..n ko bayangkanla kalo bapak ko kna bangsat on daily basis..some can take it,some not..

    releks beb, releks..

    ReplyDelete
  5. aku terbaca hari tu ada yg dari mesir nak serang AT secara live kalau balik msia.lawak sungguh aku rasa walaupun ianya serius...patut akal yg dianugerahkan dpt lawan emosi.

    ReplyDelete
  6. Kalau perangai macam lembu, orang treat lu macam lembu la..

    'Kalau' la...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.