Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 7, 2009

PAS yang primitif.

Oleh : AdukaTaruna

Setiap kumpulan yang dihuni terlalu ramai genetik Melayu pasti sangat primitif dan naif. Ketika Najib melancarkan kempen menarik sokongan Cina, dengan terbaru plan memusnahkan Ah Long yang menghantui masyarakat Cina selama ini; PAS (Melayu) pula dipecah2kan.

Mengapa harus runding atau temu dengan UMNO atau promosi satu produk yang menghala kepada UMNO sama ada secara reality atau persepsi rakyat? Bukankah ianya mendatangkan kerosakan yang sangat besar?

Antara ego peribadi atau kerosakan jemaah? Semua jahanam2 ini berlaku kerana menghala muka kepada UMNO.

Dalam sejarah, di bawah pemerintahan Hadi, telah banyak kali memusnahkan perkara penting. Ahli PAS terlalu bodoh.
  • Barisan Alternatif musnah bawah Hadi.
  • Kerajaan Terengganu musnah bawah Hadi.
  • Penipuan, perpecahan jemaah berlaku bawah Hadi.
Antara ego mempertahankan pendapat peribadi dengan kemusnahan jemaah, yang mana perlu dipilih oleh anda?

Kejap UG.
Kejap tarik balik.
Kejap pertahankan UG.
Kejap kata semua BR setuju.
BR kata Hadi bohong.

Hadi terlalu stupid. Bunuh ulama genetik Melayu dulu baru bunuh ular?

9 comments:

kapt_shiqaqi said...

drp attack TGHA baikle eko p pujuk HUSAM tu, tak baik bila dah kalah pemilihan tinggaikan sorang2 idola eko tuh..cian dia tau...eko kasila ayat power renger merah eko tuh sebagai penawar dikala kalah ke guane? hehehe

Anonymous said...

cane pun la, memang satu pun takan dapat jawab hujah lu AT.

650501 said...

aduka taruna...sekadar ingatan... berhati hati bila berbicara agar tidak membawa penyudah hidup anda ke tempat dicampakkan golongan yang dimurkai Allah

matgeramgiler said...

kekadang aku pikir puak yang nak berbaik dengan umno ni pikir mereka hanya hidup didunia ni selamanya.

pria malaya said...

bro..cmna pulak kalau aku senaraikan kebaikan yg ada/wujud dibawah Hadi..hehe...

aku senarai sikit,
1) pakatan rakyat muncul dizaman Hadi
2)kerajaan Kedah terbina dibawah hadi
3)penambahan ahli berlaku dibawah hadi/kesatuan dikalangan ahli dan sokongan dari masyarkat luar termasuk bukan islam berlaku dibawah Hadi..

so, rasanya cmna bro?..
hehe.saje nk dgr analisis lu bro...

uma said...

bro.pria
muncul zaman hadi
sebab hadi ke?
hadi jadi MB tgganu 1999,
sebab utama hadi ke?

klu PR muncul
sebelum PRU12
mungkin wa leh terima hadi
ada sumbangan secara tidak langsung.
tp PR muncul,
lepas PRU12.

Anonymous said...

bagi wa PAS kelantan dibawah TGNA la yang bagi penagruh besar sampai Pakatan Rakyat dapat perintah 4 negeri lagi..... ramai orang bukan Islam dan puak pemikir² sekular bukak mata.... bahawa pemerintahan PAS ni adalah lebih baik berbanding BN....

-abanghensem

dato' said...

Salam awat hang tak tulis PAS menang sekarang bukan zaman TGHH ke...atau zaman tengkorak hang??? hasad!!!!

Nabil Wannabe said...

Aku nak rest dari politik mcm dulu2.. Back to life.. Aku xpernah sokong UMNO dan buat undi rosak.. Sama ada aku undi atau xundi langsung.. Now, officially, aku xngundi balik..

Islam pun xpernah tertegak melalui pilihanraya.. Lu pikirla sendiri..