Skip to main content

PAS yang primitif.

Oleh : AdukaTaruna

Setiap kumpulan yang dihuni terlalu ramai genetik Melayu pasti sangat primitif dan naif. Ketika Najib melancarkan kempen menarik sokongan Cina, dengan terbaru plan memusnahkan Ah Long yang menghantui masyarakat Cina selama ini; PAS (Melayu) pula dipecah2kan.

Mengapa harus runding atau temu dengan UMNO atau promosi satu produk yang menghala kepada UMNO sama ada secara reality atau persepsi rakyat? Bukankah ianya mendatangkan kerosakan yang sangat besar?

Antara ego peribadi atau kerosakan jemaah? Semua jahanam2 ini berlaku kerana menghala muka kepada UMNO.

Dalam sejarah, di bawah pemerintahan Hadi, telah banyak kali memusnahkan perkara penting. Ahli PAS terlalu bodoh.
  • Barisan Alternatif musnah bawah Hadi.
  • Kerajaan Terengganu musnah bawah Hadi.
  • Penipuan, perpecahan jemaah berlaku bawah Hadi.
Antara ego mempertahankan pendapat peribadi dengan kemusnahan jemaah, yang mana perlu dipilih oleh anda?

Kejap UG.
Kejap tarik balik.
Kejap pertahankan UG.
Kejap kata semua BR setuju.
BR kata Hadi bohong.

Hadi terlalu stupid. Bunuh ulama genetik Melayu dulu baru bunuh ular?

Comments

  1. drp attack TGHA baikle eko p pujuk HUSAM tu, tak baik bila dah kalah pemilihan tinggaikan sorang2 idola eko tuh..cian dia tau...eko kasila ayat power renger merah eko tuh sebagai penawar dikala kalah ke guane? hehehe

    ReplyDelete
  2. cane pun la, memang satu pun takan dapat jawab hujah lu AT.

    ReplyDelete
  3. aduka taruna...sekadar ingatan... berhati hati bila berbicara agar tidak membawa penyudah hidup anda ke tempat dicampakkan golongan yang dimurkai Allah

    ReplyDelete
  4. kekadang aku pikir puak yang nak berbaik dengan umno ni pikir mereka hanya hidup didunia ni selamanya.

    ReplyDelete
  5. bro..cmna pulak kalau aku senaraikan kebaikan yg ada/wujud dibawah Hadi..hehe...

    aku senarai sikit,
    1) pakatan rakyat muncul dizaman Hadi
    2)kerajaan Kedah terbina dibawah hadi
    3)penambahan ahli berlaku dibawah hadi/kesatuan dikalangan ahli dan sokongan dari masyarkat luar termasuk bukan islam berlaku dibawah Hadi..

    so, rasanya cmna bro?..
    hehe.saje nk dgr analisis lu bro...

    ReplyDelete
  6. bro.pria
    muncul zaman hadi
    sebab hadi ke?
    hadi jadi MB tgganu 1999,
    sebab utama hadi ke?

    klu PR muncul
    sebelum PRU12
    mungkin wa leh terima hadi
    ada sumbangan secara tidak langsung.
    tp PR muncul,
    lepas PRU12.

    ReplyDelete
  7. bagi wa PAS kelantan dibawah TGNA la yang bagi penagruh besar sampai Pakatan Rakyat dapat perintah 4 negeri lagi..... ramai orang bukan Islam dan puak pemikir² sekular bukak mata.... bahawa pemerintahan PAS ni adalah lebih baik berbanding BN....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  8. Salam awat hang tak tulis PAS menang sekarang bukan zaman TGHH ke...atau zaman tengkorak hang??? hasad!!!!

    ReplyDelete
  9. Aku nak rest dari politik mcm dulu2.. Back to life.. Aku xpernah sokong UMNO dan buat undi rosak.. Sama ada aku undi atau xundi langsung.. Now, officially, aku xngundi balik..

    Islam pun xpernah tertegak melalui pilihanraya.. Lu pikirla sendiri..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.