Skip to main content

Obama takut pada Najib.

Hahaha. Ni apa kes plak ni? Ke main bangga Obama kol Najib. Gilo! Nak bagitau Malaysia pro US ke Najib pro US? Wahaha. Ni kalau Anwar ni dah kompom kena tuduh agen CIA nih.

Bodoh macam puak ulama Hadi gak. Kenyataan diplomasi ulama dunia tentang Hadi digambarkan sebagai Hadi hebat. Kalau dah wartawan tanya tentang pemimpin Malaysia, dah tentu kenyataan diplomasi berlaku. Kuang3....

Hadoi... Melayu...




Najib Tun Razak sedang berbual dengan Barrack Obama di kediamannya di Jalan Duta, Kuala Lumpur malam tadi.

Comments

  1. Najib: ok saya dah stanby,saya nak telepon Obama ni.ready?

    jurugambar: ok good datok.tapi takpe ke kami ada dalam bilik datok ni?nanti ganggu pulak datok nak bercakap.

    Najib: takpe,kejap je.korang amikla shot cantik sikit.

    jurugambar: ok datok,bagi nampak natural sikit ye...

    Najib: macam ni ok ye?

    jurugambar: ok good

    ReplyDelete
  2. Apo punyo turr! la cerito nih sampai terbolit raso tali porut den, obama mano yang tepon najib? yang ghumah topi selekoh dokek pokok buluh tu ko

    ReplyDelete
  3. cehhhh..
    macam iklan urut kat dalam Metro

    "Hubungi Haji Najib untuk masalah lemah tenaga batin"

    "Anak sulung Tabib Haji Razak sedia membantu"

    ReplyDelete
  4. aku rasa, yg call najib ni 'obama' Indonesia tu kot..yg ada iras dgn obama tulen presiden US tu..haha

    alahai umno/najib...selama ni orang negara luar tak penah call guna telipon ke sampai heboh satu negara ni?

    mybe festime jadi PM, 2 bangga semacam 2..huhu

    ReplyDelete
  5. hahaha.... wa dengar ucapan Najib nak tergelak depan mertua..... Obama call Najib????? hahaha... sempat lagi tu ambik gambar dok posing.... cam tau² jer Obama nak call Najib..... hahaha.... malu la wa sebagai Rakyat Malaysia....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  6. eh yer ker criter Obama called DS Najib? Real ker? atau camera trick? hehe...lawak apa ker nih? 1 Malaysia ker? apa ada hal kalo betul pon Obama Presiden USA call just to say 'Hi"..publisiti murahan cenggini pun nak jadi modal ker?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.