Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 8, 2009

Nak cerdikkan yang bodoh payah ma..

Oleh : AdukaTaruna

Dulu TKO ramai pembahas bagus2. La ni gua tgk ntah mana ghaib ntah. Yang tinggal ahli PAS yang ntah apa2. Ramai pulak tuh.

Nabi dulu2 nak cerdikkan yang bodoh makan ratus tahun. Paling terer Nabi Muhammad la kot. 25 tahun jer.

Dalam PAS sendiri, tahap perwakilan, pada pengukur wa, masih bodoh2 tipikal Melayu la. Walau standard diorang tinggi dari UMNO.

Lu bayangkan blogger pun tak diiktiraf. Punyalah bangsat pemikiran. Retorik berapi2.

Gua ingat, kalaulah mudah lagi dapatkan Pattani dan Singapore berbanding cerdikkan Ostad2 genetik Melayu nih. Dan mudah lagi kalau belah Utara Semenanjung, buat terusan, supaya kapal2 tak perlu lalu Singapore.

Tak payah sebut perwakilan la. Mat Sabu dan Husam sendiri pun dibuktikan jenis bodoh gak. 2-2 nak sekat UMNO, tapi 2-2 menangkan UMNO. Punyalah bodoh.

Kalau benda mudah ni pun takleh nak settle, takleh nak mengalah, macamana nak perintah Malaysia ma. Macamana nak hadapi tentangan paksi US kalau lu perintah Malaysia.

Bodoh habes beb. Sekor dah tahu underdog, dah tahu hanya kacau daun, tapi demi kuasa, bangang jugak nak jadi anjing. Pusing2 UMNO menang. Lu baca la Utusan. Dengan Khairy, dengan Najib, semua upkan UG.

Yang sekor pulak dah tahu Mat Sabu jenis degil. Level strategis kurang, pertahankanlah dulu Naib Presiden. Janji sekat UMNO.

Pusing2 UMNO gak memang. Stupid betul mangkuk 2 ekor ni. Gua dah warning dah. Kalau Nasha menang, sebijik macam ramalan gua, memang kena kutuk berhari2 punya. Kompom gua rakam sejarah bebal badut 2 ekor ni dalam blog gua.

Melayu2... yang dikendong tak dapek, yang kejar cicir. Stupid genetik ma. Kalau dah Mat Sabu dan Husam pun jenis stupid, lu bayangkanlah level perwakilan?

Bila la nak ada sayap bukan Melayu nih...

7 comments:

Anonymous said...

Salam..,bukan gabra tapi jgn jadi bodoh...pemimpin utama PAS jgn jadi bodoh..ini semua mainan politik umno.jgan bagi ruang kepada mereka masuk jarum.bodoh kita kerana beri ruang kepada mereka masuk jarum.mereka dah lihat ancaman PAS terhdp mereka.mereka nak lemahkan PAS.Ingat, PAS dapat sokongan kebelakangan ini jugak ada peranan ANWAR ibrahim.

Anonymous said...

ko ingat,ko je pandai?orang nak tipu ko,ko xsedar.pemimpin pas ada strategi tersendirila.kalo ko xpuashati,ko tubuh parti lain dan tadbir sendiri parti ko tu.pas,bukan parti untuk ko sorangla..parti pas untuk orang ramai.xsetuju,nyah ko dari pas.menyemak je.

Anonymous said...

Wa br aje berhsrt nk dftr jd ahli, tp oleh kerana 2 org ni, mtk maaf coz wa terpksa tangguh dulu. dua2 org ni mcm bdk kecik aje, org ckp jgn pi main dkt lombong (rujuk UMNO), dia pi main gak, last2 nti lemas br padan muka.

Anonymous said...

Agak2 lu nanti kalau dah berbini & ber'anak', lu maki diorg cam gini x? Tak pun anak lu keluar2 terus dgr perkataan bangang, bangsat, bodoh... Pastu lu pulak hari2 xkira time nak bergurau ke, nak maki bini lu ke , lu guna bangsat, bodoh, bangang..
Ntah2 nanti lu mati pun dlm keadaan bangang,bodoh & bangsat.

indiana_jones said...

woit babi!!! ape nko pikir nko bagus sangat!!! aku bace blog nko nih macam najis babi hampeh jek...!!! layak masuk tong taik jek..kalo dah spesis beghok babi memang la...bengap nak mampos!!! baghu setahun jagung dok dlm politik nak pandang rendah orang lain. setan babi nko AT!!!

kkhhhhaaaakkk pppttttuuuiiiiihh!!!

Hanz_Azdi said...

releks AT bawak mengucap istighfar byk byk... ingat lu boleh ler slow sikit ..guna bahasa yg indah-indah..pasal yg mai baca bukan semua berjiwa 'seni' cam lu...hehe...kasar sgt kena ler bagi halus sikit..lu pun dah byk peminat & followers scr tak langsung..cuma tang bahasa aja, fail/gagal...hehe.

for me, tak byk masalah, points lu byk releven, just that, tang gaya bahasa saja..pi belaja dgn pejuang bahasa A. Samad Said...pasni lu leh aa buh sajak ker pantun lak....
tak pun lu dah leh buat cerpen ala satira.

azzamakhsyari said...

go on AT...
we like you...
MUQABALAH SUCKS!!!