Skip to main content

Mahonara la, Mekel Jeksen la...

Oleh : AdukaTaruna

Gua malas ulas bab Manohara dan Sultan Kelantan. Sebab gua tak dapat berlaku adil. 2-2 gua tak suka. Bab artis2, model2 kawin, bab sultan2 dan raja2. Tak kira la Sultan tu nak pakai kain pelikat ke, tawadduk ke, gua memang tak suka sistem bodoh.

Bab mekel Jeksen ni plak, tak salah gua, gua ada terbaca yang dia dah kembali Islam. Bukan masuk Islam, tetapi kembali. Kembali kepada fitrah asal. Yeker?

Dan gua pernah terbaca kat mana ntah, Mekel Jeksen yang ni bukan diri sebenar. Mekel Jeksen sebenar bunuh diri. Mekel Jeksen bunuh diri ketika nama meletup. Syarikat rakaman kena buat sesuatu. Tu pasal dia bedah muka.

Ontah.....

Comments

  1. best wooo layan citer² camni..... rugi la lu tak layan....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. ha, kan ok cmni..xde la asik kutuk ulamak manjang..org yg duk komen dlm blog lu ni pun dah banyak komen yg makin menyampah dgn lu, dulu, ok je, seimbang...

    so, ubah le stail bro..rugi lo otak mcm lu ni banyak idea, hujah pun ok, tapi asik ulamak bongok, ulamak bangang, ulamak bangsat, ulamak bodoh je hari2...

    aku yakin membe2 lu yg lu sebut dlm cerpen/artikel lu pun dah naik meluat dgn lu, cume dorang xnk la tegur secara direct..kang lu terasa..

    cmni ok la, ubah tajuk sikit, mekel jeksen pun mekel jeksen la..tapi bro, aku tengok, isi pun kureng je bro, mcm nk tak nak je post artikel ni? terpaksa ke bro?..

    masih teringat perkataan 'ulamak bangsat', ulamak bodoh' ke bro?...hehe..

    ReplyDelete
  3. hehe amin ... jgn ler provok..dah dakwah si AT tu..dah ler tu..jgn suatu yg baik disusuli yg buruk cam provokasi in last the line tuh...hehe apa pun ada betul wa pun maleh nak sound AT dlm 'overdoing' dlm membantai ulamak hingga kang jadi lain..sepertinya memperleceh & hina semua ulamak padahal yg nak dihighlight'kan patutnya hanyalah kesilapan, salah laku tertentu pada ulamak tertentu shj...hmm payah wa nak kata salah x kata salah... wa baca jer ler pasni...hehe..Jacko pun dah taubat (kembali ke jln benar) & Manohara pun dah pulang...AT bila lak? kuang 3x

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.