Skip to main content

Komponen BN bersuara lagi.

Katanya, semua kenderaan tidak lagi dibenarkan menggunakan logo dan lambang parti masing-masing dan hanya kenderaan berpelekat contohnya warna biru bagi Barisan Nasional, hijau (Pas), oren (bebas) akan dibenarkan memasuki laluan ke pusat pengundian, menurun dan mengambil pengundi di lokasi yang ditentukan.

Benda2 yang bangang yang lu dulu kan. Yang penting mcm daftar pemilih yang bersih dari senarai mati, kelayakan mengundi automatik, sistem dakwat, undi pos, etc, puluh tahun lu perap.

SPR ni komponen BN ke berapa ni?

Comments

  1. bro, utk diorang enforce benda bangang ni, mesti guna extra polis punya. extra polis=lebih belanja=membazir.

    UMNO ni bangang lagi retorik.

    ReplyDelete
  2. Why complain..tak tahu lagikah SPR tuh ape?

    ReplyDelete
  3. AT betul la tu, tu namanya 'separation of power'. SPR selaku hakim atau referee akan seperti biasa berlaku adil dan tidak akan berat sebelah dlm 'juridiction' mereka demi PRK yg telus,tulus & mulus. BN yang berkuasa akan dibenarkan ber'raja di mata bersultan dihati' bebas menaik,menurunkan,bukan tu saja mereka boleh juga melanggar, merempuh penumpang-penumpang, walaupun dituduh oleh pihak yg tak bertanggungjawab (ehem ehem PAS la sapa lagi?) adanya pengundi hantu.

    Dakwat itam tak diguna pakai sebab Malaysia negara yg berjimat cermat...mahal kos nak beli dakwat tu AT oiii!

    yg benar,
    Pemuda UMNO Perak

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.