Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 4, 2009

Komponen BN bersuara lagi.

Katanya, semua kenderaan tidak lagi dibenarkan menggunakan logo dan lambang parti masing-masing dan hanya kenderaan berpelekat contohnya warna biru bagi Barisan Nasional, hijau (Pas), oren (bebas) akan dibenarkan memasuki laluan ke pusat pengundian, menurun dan mengambil pengundi di lokasi yang ditentukan.

Benda2 yang bangang yang lu dulu kan. Yang penting mcm daftar pemilih yang bersih dari senarai mati, kelayakan mengundi automatik, sistem dakwat, undi pos, etc, puluh tahun lu perap.

SPR ni komponen BN ke berapa ni?

3 comments:

man said...

bro, utk diorang enforce benda bangang ni, mesti guna extra polis punya. extra polis=lebih belanja=membazir.

UMNO ni bangang lagi retorik.

Xenan said...

Why complain..tak tahu lagikah SPR tuh ape?

Hanz_Azdi said...

AT betul la tu, tu namanya 'separation of power'. SPR selaku hakim atau referee akan seperti biasa berlaku adil dan tidak akan berat sebelah dlm 'juridiction' mereka demi PRK yg telus,tulus & mulus. BN yang berkuasa akan dibenarkan ber'raja di mata bersultan dihati' bebas menaik,menurunkan,bukan tu saja mereka boleh juga melanggar, merempuh penumpang-penumpang, walaupun dituduh oleh pihak yg tak bertanggungjawab (ehem ehem PAS la sapa lagi?) adanya pengundi hantu.

Dakwat itam tak diguna pakai sebab Malaysia negara yg berjimat cermat...mahal kos nak beli dakwat tu AT oiii!

yg benar,
Pemuda UMNO Perak