Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 5, 2009

Husam jangan over acting..



Balan berkata, artikel tersebut berniat untuk menjejaskan peluang pelanggannya yang bertanding - jawatan timbalan presiden - dalam pemilihan parti itu, dengan menggambarnya, sebagai musuh PAS.
Apa yang lu buat tu betul. Dari falsafah, dari perundangan, dari hak, semuanya tak salah. Tp dari taktikal gua ingat lari sket la.

Perwakilan PAS bukan macam PKR atau UMNO. Diorang ni mana suka jenis 'over' beb. Walau lu tak berniat nak over, tapi, situasi ini membuka persepsi yang salah terhadap lu.

Kalau nak ambil tindakan terhadap Utusan pun, buatlah sesenyap dulu, atau lepaskan muktamar. Lu tak perlu umumkan beb. Tak perlu buat macam ni nak bagitau lu musuh Utusan. Ini semua kerja blogger.

Memang tak semua, kalau 10 perwakilan yang mulanya mahu undi lu, tetapi melihat lu over, kan dah rugi 10. Kalau 10 itu menuju ke Mat Sabu, gua tak kisah. Tapi kalau ke Nasha?

Penyudahnya, pusing punya pusing, UMNO gak untung. Fedap ma gua...

Ingat gua suka sangat ke lu orang.

Gua sokong si A ke, si B ke sebab taktikal menuju Islamic State jer beb. Kalau ikut kepala wa, semua wa tak suka. Gua suka Nora Danish jer.

Contoh Khalid Samad. Lu ingat gua suka ke? Bab intelek, bab fikrah yang segar, memang wa suka. Tapi bab cara dia menjawab, gua berbulu.

Bila lu jadi somebody PAS, mana boleh lu memperlekehkan pimpinan PAS yang lain macam tu. Macam blogger yang tak berusrah like gua ni plak. Nak jawab, jawab la bebaik. Kena kawal emosi dengan teliti ma.

Serupa lelaki_ini atau uma gak. Selalu bantai pimpinan PAS. Cuba kalau dia jadi pimpinan, gua tak suka dah cara dia join gua kutuk pimpinan. Melainkan diorang ni sebenarnya memang pimpinan yang menyamar, itu lain. Hahaha.

Kesimpulannya, releks2 sket la Husam. Jgn dilihat over sgt. Kalau pusing2, Nasha menang, UMNO untung, memang siap la korang kena kutuk dalam blog gua ni berhari2...

Pedap ma...

No comments: