Skip to main content

Husam jangan over acting..



Balan berkata, artikel tersebut berniat untuk menjejaskan peluang pelanggannya yang bertanding - jawatan timbalan presiden - dalam pemilihan parti itu, dengan menggambarnya, sebagai musuh PAS.
Apa yang lu buat tu betul. Dari falsafah, dari perundangan, dari hak, semuanya tak salah. Tp dari taktikal gua ingat lari sket la.

Perwakilan PAS bukan macam PKR atau UMNO. Diorang ni mana suka jenis 'over' beb. Walau lu tak berniat nak over, tapi, situasi ini membuka persepsi yang salah terhadap lu.

Kalau nak ambil tindakan terhadap Utusan pun, buatlah sesenyap dulu, atau lepaskan muktamar. Lu tak perlu umumkan beb. Tak perlu buat macam ni nak bagitau lu musuh Utusan. Ini semua kerja blogger.

Memang tak semua, kalau 10 perwakilan yang mulanya mahu undi lu, tetapi melihat lu over, kan dah rugi 10. Kalau 10 itu menuju ke Mat Sabu, gua tak kisah. Tapi kalau ke Nasha?

Penyudahnya, pusing punya pusing, UMNO gak untung. Fedap ma gua...

Ingat gua suka sangat ke lu orang.

Gua sokong si A ke, si B ke sebab taktikal menuju Islamic State jer beb. Kalau ikut kepala wa, semua wa tak suka. Gua suka Nora Danish jer.

Contoh Khalid Samad. Lu ingat gua suka ke? Bab intelek, bab fikrah yang segar, memang wa suka. Tapi bab cara dia menjawab, gua berbulu.

Bila lu jadi somebody PAS, mana boleh lu memperlekehkan pimpinan PAS yang lain macam tu. Macam blogger yang tak berusrah like gua ni plak. Nak jawab, jawab la bebaik. Kena kawal emosi dengan teliti ma.

Serupa lelaki_ini atau uma gak. Selalu bantai pimpinan PAS. Cuba kalau dia jadi pimpinan, gua tak suka dah cara dia join gua kutuk pimpinan. Melainkan diorang ni sebenarnya memang pimpinan yang menyamar, itu lain. Hahaha.

Kesimpulannya, releks2 sket la Husam. Jgn dilihat over sgt. Kalau pusing2, Nasha menang, UMNO untung, memang siap la korang kena kutuk dalam blog gua ni berhari2...

Pedap ma...

Comments

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.