Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 21, 2009

Gua lempang jugak MSO ni..

SAYA tercari-cari apakah keperluannya dan tujuan 10 orang ahli parlimen Pas membuat kenyataan bersama menyatakan pendirian mereka menolak idea kerajaan perpaduan di parlimen semalam. Apakah tujuannya?
Kalau 10 tu tak gambarkan kekuatan PAS untuk tolak UMNO, musnah la jalan demokrasi total PAS. Pergi mampos sama UG tu bukan gabung dengan UMNO atau tidak, tapi kita cakap pasal persepsi.

Yang undi PAS, yang menangkan PAS ialah non muslim. Yang paling benci UMNO ialah non muslim. Sempadan semula kawasan undi menjadikan non muslim penentu.

So, lu nampak tak betapa perlunya PAS jaga penentu kemenangan untuk capai jalan demokrasi? Kalau jahanam penentu menang, cane nak capai jalan demokrasi? Sejak bila PAS guna kaedah setulen nabi?

Bodoh piang punya orang tua. Apa dia fikir PAS ni menang sebab Melayu undi ke apa? Kat Kelantan boleh la.

Bebuat tanya pulak rasional 10 AP PAS sign sokongan. Ewah2.... sama ada nak up kan benda penting tu sebagai benda buruk atau orang tua ni memang bodoh.

Blog lain kempen Timbalan PAS sebab taktikal, sebab prinsip, sebab maruah. Sokong Nasha sebab ulama. Tak sokong Nasha sebab prestasi. Benci Nasha sebab barua UMNO.

Dia kempen sebab kambing, sebab projek, sebab Husam tak sayang dia, sebab ntah apa2. Nak jer gua lempang MSO nih.

16 comments:

Benci MSO said...

Gua sokong lu 100%. MSO adalah si tua kutuk yang x sedar diri. Analisi ntah hape-hap. x layak pun dipanggil analisis. lebih tepat dipanggil sampahlisis.

Ejaan tunggang terbalik. kelam kelibut. asyik nak laga-lagakan orang je.

Dasar penulis murahan. ugut orang nak dapat kesenangan.

pegi mampos MSO. tua kutuk x sedar diri..

cpj said...

kih..kih...kih...tak sangka tok moh aduka pun emosi gila...kah...kah...kah...ni kena berendam air bunga tujuh hari tujuh malam...hehe..

Jebat Durhaka said...

"Dia kempen sebab kambing, sebab projek, sebab Husam tak sayang dia, sebab ntah apa2. Nak jer gua lempang MSO nih. "

Haha..gua paling suka ayat kat atas tu. MSO nie kata orang macam-macm, tapi nampak sangat kempem utk golongan tertentu. Buat satu lagi blog khusus masa nak muktamar. Lepas muktamar cerita yang tak habis tu pun berhenti pasal kempem atau tujuan utamanyaa dah tercapai.

Nyampeh betul wa dengan si MSO tu.

perunding said...

gua caya sama lu aduka

MSO Mangkuk said...

Bro Aduka,

Lu jangan lempang MSO kuat sangat. Nanti tertanggal gigi palsu dia tu. Terpaksa plak ganti gigi kambing jamnapari.

Hahahaha..

aisal said...

salam Big Bro,

jangan lupa masa nak p penampo MSO tu ajak sya skali k....nak tumpang sekaki...Rasa gian la pula nak bagi kick flying tang bijik mate.

Ada akal tapi guna untuk kambing jer...patut la tgk muka cam janapari jer MSO.

k...bro..jangan lupa tau call sya bila nak p...

aisal

aqilfarihin said...

haa wa stuju sgt kata2 lu aduka!tp xcukup pedas laaa...kurang rasa bangsat, & celaka!!org cam MSO halal nak maki apa benda jadah sekali pon

ludin said...

mmg haramjadah punya mso... cari makan punya pasal.

tapi lu lenih haramjadah dr mso at. lu xda akhlak dlm berjamaah. bodo piang punya aduka.

lu ingat tghh tu bodo mcm lu ka? tghh ada strategi dia laa. takkan strategi dia nak bgtau org. kalau bgtau org, tu bukan strategi namanya. lu ni bodo x abih2.

oii, tgna bidas ust nasha tu lu tau ke sbb apa? lu ni kaku media umno jugak, sbb tu lu x tau. lu tgk media siar tgna marah suruh ust nasha masuk umno, lu tau ke wartawan tanya apa kpt tgna? media tu laga2kan je. lu tumpang layan skaki.

oii mangkuk aduka. ust nasha tu mangsa keadaan saja. apa yg dia boleh buat, dia hanya timbalan. bukan boleh buat apa2 keputusan utuk heret pas masuk umno spt yg lu bayang.

UG ni lontaran idea saja. xda kertas kerja apa2 pon. sama la mcm idea 16 september anwar tu. tgna x bidas pula 16 spt. sah2 16 sept tu x bermoral, kalu anwar berjaya pun. mana komen tgna ttg 16 sept? tetiba idea UG tghh tgna bidas.

lu nak tau, masa meeting syura utk putuskan lontaran idea ug ni, tgna x hadir, lu tau? dia uzur.

satu lg lu nak kena tau, keliling tgna ni ada penasihat2 bangang... mcm anak tgna tulis laa...kerja2 bodoh dlm pas. mmg ada. group penasihat yg pro-anwar, pro-JIM yg cuba manipulasi keadaan nk pecah belahkan tgna n tghh. lu mangkuk blogger nyamuk yg bangang, tau maki org saja. maki-makian layak utk lu saja.

ptuiihhh. lu x reti akhlak, ludah saja layak bg lu. lu bukan maki sorg ulamak saja kalu lu anggap lu hanya maki tghh. tp lu maki umat Islam beb. lu cr sendiri la maksud wa. behlul!!! lagak lu mcm adun behrang saja.

lontaran idea ug tu hanya test market utk dapatkan wala' ahli. mmg ramai x setuju. mcm perjanjian hudaibiyah nabi dulu dgn musyrikin mekah. nabi cadang, semua org x setuju. Abu Bakar saja setuju. yg lain semua x setuju. Umar x setuju hingga dia persoal "adakah engkau RasuluLLAH". Ali siap padam perkataan Solallahu Alaihi Wasallam diganti dgn Muhammad bin Abdullah, sms menuslis isi perjanjian tu, sbb dia anggap itu keputusan nabi sbg manusia, bukan Rasul.

tp akhir sekali lu tgk la, siapa yg untung? strategi nabi yg berjaya, walaupun awalnya penentang menggila x setuju...mcm la kes UG ni jugak. termasuk lu, sampai maki tghh.

kes tgna pulak, penasihat2 keliling dia yg bemasalah. gila kuasa, hingga peralat keikhlasan tgna. kita sayang dgn tgna beb. tp sikap penasihat2 bangang keliling dia ni bakal menjatuhkan kredibiliti tgna!!

lu tgk la saidina usman khalifah ke tiga dulu. 6 tahun pemerintahan dia bagus, baik. tp 6 tahun selepasnya, huru hara. sbb apa? dia tlalu ikhlas dan baik, hingga percaya kpd org2 kelilingnya. org2 ni pulak ada agenda masing2. akhirnya, huru hara beb. bukan salah saiydina usman. imej saiydian usman tercalar sbb org2 ni.

20 thn kelantan bagus pemerintahnnya. tgna dipuncak kegemilangan. tp org2 kelilingnya ambik kesempatan beb!! lu bloggers nyamuk, masuklah dlm kelambu team penasihat2 bangang tu , korek rahsia. bukan mcm bangang memaki ulama. bodoh piang punya aduka!!!!

lu cari bongkar team keparat keliling tgna, selamatkan tgna dulu. walau hebat mcmana tgna, dia juga boleh dimanipulasi, spt saiydina usma di amnipulate oleh org2 keliling yg beragenda. lu cari dulu puak2 bangsat ni. siall.

tghh tu x bodoh, wa ulang. x bodoh. org bodoh yg dengki kpd dia, akan kata dia bodoh. mcm lu laaa...hahaha.


lu tau, geng2 JIM ni lah yg cuba mengambil alih PAS. haha malas wa nak ulas lg...biar lu bangang sendiri....

Anonymous said...

Ludin lu lagi haram jadah punya manusia, lu orang Terengganu ker? Setahu aku orang yang sokong UG nie orang Terengganu kalau tidak pun orang yang taksub gila kat TGHH.

Kalau lu cakap UG lontaran Idea,Wa nak cakap UG nie masih tak masak tapi bukan wa cakap pun tapi TGHH cakap jadi kalau dah tahu tak masak yang pegi hidang sapa suruh? Kau dah hidang pastu orang makan sakit perut kau cakap yang makan tu salah, apa punya piang manusia nie, Kalau wa 100% salah orang yang hidang laa

Lu cakap UG nie strategi TGHH, hahaha strategi tengkorak kau, strategi apa bendanya kalau parti sendiri huru hara. Orang pasang perangkap nak suruh pelanduk masuk jerat abis yang anak-beranak adik beradik lu masuk perangkap apa hal? Bodoh x abis-abis, Itu laa Wala tak bertempat.
masa meeting syura nak kemukan usul UG TGNA tak hadir? abis yang bangang tak bagi tahu keputusan mesyuarat kat TGNA apasal? dia pengerusi Majlis Syura dia kena tahu laa, telefon xboleh? xder minit ker meeting tu, kalau meeting xder minute itu borak kedai kopi namanya, lagi satu pelik kalau TGNA xhadir xkan Ahmad Awang dan Datuk halim pun xdatang? Mereka nie cakap UG xdibincangkan dalam majlis syura pun.. Lu nie bodoh laa bangang lagi tu, nak pertahankan benda salah apasal?
16 Sept dengan kerajaan perpaduan lu cakap sama? Piang punya manusia, bodohnya lu nie, 16 Sept mereka join kita, Kerajaan Perpaduan kita join mereka,16 Sept kita nak tamatkan riwayat mereka, Kerajaan Perpaduan kita nak bagi tali hayat kat mereka. bodoh betul lu nie
Lagi satu bodoh lu cakap UG nie macam Perjanjian Hudaibiyyah, abis tu kalau wa cakap Pakatan rakyat pun macam perjanjian Hudaibiyyah lu nak kata apa? Lu baca laa blog ustaz one-G laa, wa xnak bagi link lu cari sendiri laaa. kalau nak 'menghalalkan' UG macam2 alasan orang macam lu ni bagi, kata Musa jumpa Firaun laa , dakwah laaa, Ug x haram laa, xder dalil cakap UG haram, apasal bongok sangat lu nie. malas laa wa nak ulas lagi memang kalau dah bodoh macam tu laa.

lupa lak gua pasal UG nie lontaran nak uji Wala? Wei bodoh punya manusia sapa ajar lu wala nie boleh main suka-suka nak uji? Kau nak check Wala orang ker nak semak naik turun ker? Kalau lu nak semak wala orang naik ker turun xder pekdah wa kasi tahu lu baik lu pergi BSKL semak saham pelaburan lu ker ada pekdah jugak. Lu tahu ker pasal Wala'? Cakap jer lebih tahunya tidak,

Yang lu cakap pembantu TGNA tak betul abis wa nak cakap pembantu TGHH xbetul lu nak cakap apa? Sebab tu Terengganu dapat perintah sepenggal jer, menang pun sebab isu Anwar Ibrahim lu cakap Pas kuat kat sana pirahhhhhhhhh.... Kalau wa cakap Pas kuat kat Kelantan lu boleh cakap apa? Kelantan, Pas menang tak pakai isu anwar ibrahim pun. lu sedar tak? Kalau penasihat TGNA bangang xkan laa kelantan kekal lagi pada PAs sampai si Nasha tu bertanding kat Bachok apsal dia x pergi Terengganu? Oh lupa dia kalah kat Besut dulu.. hahahahhaha
Cakap pembantu TGNA xbetul laa cakap Pembantu TGNA jahat laa time PRU kau datang melutut mintak kerusi.. bodoh punya manusia,

zaminc said...

satu wa nak tanya lu:
adakah undi bukan melayu semata2 yg menyebabkan Pas menang? adakah tiada melayu di atas pagar?
sebab wa tgk lu asyik fokus kt undi bukan melayu jer... (utk en3 ni la)

Anonymous said...

ludin... penasihat hadi memang bagus-bagus....

dengar-dengar, hari tu yang kat selangor bagi kontrak kat orang amnu... siap leh beli mpv besar lagi... hahahha... pandai... pandai carik peluang...

penasihat muka kawah bulan tu... memang orang sayang sangat laa... tu yang orang ganung bagi memerintah sepenggal je dulu... kesian penat tebang balak banyak kot....

mamat muka tak malu di bachok tu... hahaha... pandai dia nasihat cemana nak berbincang lam selimut... sayang ada yang bagi kantoi... hahahha...

dan kemuncak kehebatan penasihat hadi... sampai kalah orang tu kat marang ye... dan kala orang lain menang lawan amnu.. geng dia... putih mata lagi... terpaksa la nak berjoin dengan amnu, dengan mat said peroboh masjid... kesiannnnn... siap buat-buat nak beli kambing lagi.. hahahahhaha!!!!!!

padahal ada orang rasa tak selamat, pasal tak berjaya menang kat negeri dia.. tu yang kacau abis orang lain... suruh hadi bagi menang dulu la terengganu tu!!!!!

Anonymous said...

ludin = jundullah = kepala merah berjambol = MUNAFIQ BERMUKA-MUKA!

CABAR DEBAT DGN ADUKA TAKUT...MEMBEBEL DLM RUANG KOMEN KEMAIN...DAYUS TAKDE TELOQ! PI JAHANAM SAME LU!

Sokong Ludin said...

Wa sokong ludin.

Org len just merapu bela duka. Tp xde hujah pun.

Lgpun dh byk kali us nasha n tghh sebut ug neh xde dah. XDE DAH. Tapi golongan bodo piang bodoh x tentu arah still lg pikir ug ni wujud dan nk mmbawa pas masuk umno.

Us Nasha timbalan. Bile Najib bg respon, mmg dia kena bawak respon tuh jumpa tghh. Die timbalan mana ada kuasa nak tolak or terus reject Najib pnya statement. Maknanya Us Nasha ni tau adab jemaah.

Pasal tuh org terus pilih dia jd timbalan. Orang xde adab mana tau ni semua.

Kita xcakap pon pmbantu2 tgna jahat. Tu Nik Abduh cakap.

Pikir pakai otak. Jangan pakai nafsu.

Ali Zaidan said...

Bodo ngkau ni Duka. Ada hati nak lempang orang. Ko kuat tara mana nak lempang orang? Muka pun sorok, pengecut! Kurang2 mso bukak muka dia. Ada no tepon dia. Lu apa ada?

Fitnah merata lu nih. Ingat tak kena hisab ka kawan??

Anonymous said...

ludin = sokong ludin = jundullah = kepala merah berjambol = MUNAFIQ BERMUKA-MUKA!

CABAR DEBAT DGN ADUKA TAKUT...MEMBEBEL DLM RUANG KOMEN KEMAIN...DAYUS TAKDE TELOQ! PI JAHANAM SAME LU!

Anonymous said...

Anonymous atas aku ni Aduka ke? Dr tadi duk jd pencacai. Wakakaka.

Bodoh. Dah nama komen, mmg la kena komen. Kalau xnak kena komen, disable la komen.

Bodoh.