Skip to main content

Gua lempang jugak Husam ni kang..

Husam persoal 'musuh' Haron Din

Datuk Husam Musa memohon Timbalan Mursyidul Am PAS, Datuk Dr Haron Din memberi penjelasan berhubung ucapannya mengenai "musuh dalam selimut" sehingga parti itu wajar mengetatkan mekanisme pertandingan.


Kalah, kalah la.. jangan sampai parti damage. Cool beb. uma kalah main bola dengan DPP team usen pun releks jer.

Ni, bila kalah, petik nama Mahfuz, Salahudin secara media. Kata diorang berpihak kepada lu. Mana buleh! Mana boleh petik2 macam tu.

Kalah, kalah la. Jangan cemas sangat.

Comments

  1. hehe..
    wa sokong bro..

    rasa mcm xpro je tindakan husam ni, depan wartawan jugak nk dilepas tension..aduyaiii..huhu...

    rasanya boleh je bersemuka dgn ust harun din, tanya dia, face 2 face..
    mcm ni xpro la..tgh2 hot isu UG ni, duk bangkit lak isu remeh2 ni..

    bagi peluru kat musuh...
    aduhh...

    ReplyDelete
  2. Tu bukan kerja Husam, tu kerja blogger.

    Husam pimpinan, buat cara pimpinan. Gua lempang jugak budak Husam ni kang.

    ReplyDelete
  3. hahaha..
    husam steady beb..
    tapi cemas..
    buat pela die kata dalam tanzim PAS sekarang masih ada orang die.
    tu mcm nak huru harakan parti sendiri tuh..

    ReplyDelete
  4. sudah jelas bro, husam nih masih belom layak jd pemimpin tertinggi PAS, sikap dan keperibadian tidak menunjukkan kematangan . org mcm nih memang xlayak jd pemimpin, diri sendiri xleh nk kontrol mcm mana org bawahan nak menghormati? katala idea bagus, strategi/plan cemerlang, tindakan cemerlang tp keperibadian malang, org akan menilai hanya sebuah RETORIKA CUMA.

    note: utk husam U can be boss but not as a leader.

    ReplyDelete
  5. husamm dok berkecamuk tuuu...ye lah dok pikir pas akan gabung ngan umno...bukti dia...haaaa khairy kamaludin kata "harap muzakarah dpt diteruskan!" haaa mampos...

    ReplyDelete
  6. ALLAH nak uji dulu HUSAM dengan kekalahan..be stay HUSAM..steady jer..jangan kalut2..

    kalau HUSAM leh terima kekalahan dan tahan ujian ni, insyaALLAH ALLAH kasik ujian dengan jawatan pula lepas ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.