Skip to main content

Cincin lamaran jadi harta karun


WELLINGTON 3 Jun - Seorang lelaki rakyat New Zealand yang kecewa apabila lamarannya ditolak oleh wanita idamannya memutuskan untuk menggunakan cara yang unik bagi menghapuskan peristiwa pahit itu.

Dia memutuskan untuk mengadakan satu acara pemburuan harta karun dengan menjadikan cincin yang dibeli untuk majlis pertunangan sebagai ganjaran utama.

''Sesiapa yang mahu mendapatkan cincin yang bernilai AS$3,268 (RM11,765), perlu berada di Wellington Sabtu ini bagi menyertai pemburuan tersebut,'' lapor akhbar Dominion Post.

"Saya telah bertemu dengan wanita ini dan menyangka dia akan menerima lamaran saya dan kemudian membeli cincin, namun dia telah menolaknya," kata seorang operator, Anthony Gardiner, 29, kepada Dominion Post.

Pembayang di mana tempat cincin itu berada akan mula disiarkan di rangkaian laman web sosial Twitter (http://twitter.com/donoogle—com) pada pukul 8 pagi waktu tempatan (4 pagi waktu Malaysia) Sabtu ini.

Gardiner berkata, dia akan sentiasa memberikan pembayang dan jika cincin itu masih tidak ditemui sehingga penghujung hari, 'pembayang saya akan bertukar kepada arahan'.

Cincin yang dibelinya di Hong Kong itu tidak boleh dipulangkan dan tidak mahu menjualnya, oleh itu dia membuat keputusan untuk mengadakan acara pemburuan harta karun.

"Jelas cincin itu tidak bertuah bagi saya," kata Gardiner, sambil menambah dia berharap supaya cincin itu ditemui oleh seseorang lelaki yang ingin memberikan kekasihnya cincin mahal.

Comments

  1. Sabtu ni blog ni tutup wat sementare waktu..AT g new Zealand..cari cincin tunang free...tu pon kalo dh ade calon nk kt lu la AT...hahahaha..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.