Skip to main content

Budak tiga tahun lemas dalam MPV


KUANTAN: Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun mati dipercayai lemas ketika bermain seorang diri dalam kenderaan pelbagai guna (MPV) bapanya di Kampung Batu 9, Jalan Keretapi di Kuala Lipis, petang kelmarin.

Mak aih. Takan kenderaan kedap udara kot? Sapa2 jurutera macam Zaki kasi teori sket. Udara boleh masuk, tapi oksigen tak cukup gamaknya. Ke lagu mano?

Comments

  1. 1. kdg2 bila dok lama2 dlm keta pasang aircon, CO (carbon monoxide) bleh leaking dr ekzos masuk aircnd. simptomnya, kita raso ngantok banget. mengantok sbb CO dah meresap dlm darah menggantikan oksigen, menjadikan darah kita toksik dats y, jgn suka sgt dok bersejuk2 dlm aircond bila keta tak jalan terutamanya keta2 lama.

    2. keta tu mungkin tak kedap udara, tp rasanya mungkin panas sgt kat luar. bila panas, humidity jd low, oksigen concentration pun jd low. sbb dlm news tu dia kata lemas, jd merujuk pd kurang oksigen la tu.

    yg ada anak kecik, kena la prihatin pada anak2. polis klasifikasikan ini sbg kes mati mengejut? ha ha. kalau kat australia atau us atau eropah, dah sah sah bapak budak tu kena dakwa atas kecuaian menyebabkan kematian budak tu.

    dah bnyk kes mcm nih kat us. nak2 time musim panas. mmg kena dakwa la sapa2 mak bapak bg kes2 kecuaian mcm nih. kat mesia je boleh klasifikasi mati mengejut, mak bapak lepas la. sbb ada faktor kasihan disitu. lgpun, budak kecik mati masuk syurga so apa nak kesah kan..

    stupid malaysian.

    ReplyDelete
  2. sebab tu wa kalau nak tinggal anak dalam kete wa bukak skit tingkap tu.... biar uadara luar masuk....

    -abanghensem

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.