Skip to main content

Brazil vs USA.

Oleh : AdukaTaruna

Awal pagi ni beb. Brazil vs USA. Gua selaku penjahat kompom pilih Brazil punya. Team ulama plak, dah tentu sokong USA. Kan ke USA pejuang utama menentang Syiah. Lagi pun Arab2 semua pro USA. Nak2 Mesir.

Brazil tanpa super star besar kepala umpama PAS tanpa ulama besar kepala. Brazil tanpa super star besar kepala menyebabkan pemainan fokus kepada pasukan, team work. PAS tanpa ulama besar kepala menyebabkan tiada idea2 tanpa homework, kerja dan skandal gelap.

Punca Mesir tewas kepada USA.

Mesir yang titik Italy ari tu kalah beb. Kena titik plak dengan USA. Sebab apa? Sebab penyerang utama dia ulama Al-Azhar ma.

Time nak score tu, defend US tawar perpaduan. Perpaduan tu ditawarkan time bola dalam kawasan penalty US jer plak tu. Time bola dalam kawasan Mesir, takda perpaduan2 de beb. Tu yang kono belasah tu.

So, nak lawan Brazil ni, tektik perpaduan tak jalan ma. Brazil takda ulama jenis tegak alif. Payah gak USA nak menang tu.

Kalau Kaka, Robinho dan Fabiano jadi Mubaligh, kompom USA menang.

Comments

  1. usa tak menentang syiah beb.tu semua wayang nak buat org kagum dgn syiah.Yakin dan percayalah usa tak serang iran syiah sampai kiamat.Bodohla usa serang iran.Dan kita mmg tahu usa tak bodoh.

    ReplyDelete
  2. merapu je. isipadu otak dah melempah gamaknya.

    ReplyDelete
  3. yang bodoh pengkagum us ngan sekutu. tengok transformers hilang boikot. blahlah.

    ReplyDelete
  4. anon 5.55 gile meroyan. bini tgh pantang agaknye..

    ReplyDelete
  5. aku bagi lima bintang untuk merapu kali ini. nah ambik *****

    ReplyDelete
  6. wa sokong ulama,
    wa di belakang TGHH,
    wa di belakang TGNA,
    Wa di belakang dr Haron din,
    Wa di belakang Us ahmad Awang,
    wa di belakang Tuan Ibrahim tuan Man,
    dan
    wa sokong brazil..

    hahaha... macam mana ni? salah ke teori adukataruna??
    wakakaka...

    hahahaha...

    ReplyDelete
  7. Kalo Brazil main lembik cam lwn Afrika Selatan hari tu, boleh jd USA yg menang final ..tu kalo USA main OK la cam hari lwn Sepanyol...Howard had best his day mungkin tak kot kat final...entah ler.

    prediction:
    BRAZIL 2
    USA 1

    ReplyDelete
  8. sekali team ulama leading 2-2 la. Ngeee...

    ReplyDelete
  9. wa nak tengok apa lu nyer pendirian tentang ulama harun sani plak... hi hi hi

    ReplyDelete
  10. peh..USA 2-0 at half time..ceh USA... nasib baik Obama call Najib,entah apa depa sembang hingga USA ilang konsentrasi & momentum in 2nd half...lalu menangkan Brazil 2-3..hehe

    Wa pun tgk 1st half jer...tatu tau Brazil menang lak..ingat dah jahanam dah pasal aku tgk USA main ok gak ler & Brazil cam tak reti main pon, tak dpt rentak kot.

    ReplyDelete
  11. harussani la bodo. bkn harun sani.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.