Skip to main content

Bangsat lu Nasha..

Walaubagaimana pon wa juga setuju yg si Nasha berpendapat suara TG Nik Aziz bukan mewakili pas.Anda bersetuju dgn nasha?
Rakyat negeri mana angkat lu? Bachok tu kat N9 ke? Jangan sampai Timbalan Presiden kalah PRU13. Nak harap ahli, hanya 800 000 jer beb.

Lu jangan bagi gua panas... lu bertanding kat Terengganu la gua nak tengok....

Comments

  1. Bantai bro... Jangan tak bantai..
    Tu manusia bertopengkan baghal tu.. Bangang nak mampos..

    ReplyDelete
  2. Hell with UG craps!

    just can't stand this any longer...boleh depa tikam TGNA semua orang tau dia lebih cerdik & terbukti hasil kerja (ok not perfect tapi nak banding TGHA & co..apa ada?)

    TGHA & us. Nasha..PENGKHIANAT ..period!

    ReplyDelete
  3. .hoi hng jngn jadi batu api ..bngn hang nanti aku lempang..

    ReplyDelete
  4. DENGAN IZIN SAYA NAK MINTAK SEMUA PEMBACA BUDIMAN SUPAYA MEMBACA ARTIKEL INI DAN EDARKAN PADA SEMUA! SEJARAH TIDAK BOLEH DI PADAM!

    http://parpukari.blogspot.com/2009/06/reid-commission-original-document.html

    ReplyDelete
  5. seni berpolitik pemimpin2 pas semakin matang dan berteknologi tinggi...
    serangan dari luar & dalam silih berganti....
    usul utama dewan ulama ditolak tanpa bahas oleh ajk muktamar....
    alih2 semua jawatan utama dewan di pelopori 'golongan ulama'....
    tiangnya pulak 'golongan profesional'....
    ulama yg profesional + profesional yg ulama + aktivis parti!!!!!...
    inilah model one m'sia...
    hidup rakyat!!!!...
    mampooosss ameno bn!!!

    ReplyDelete
  6. Perghhh.. Dah xboleh tegur pemimpin PAS.. Ini memang dah ikut UMNO..

    Tengok si Parpu dah mula memainkan isu perkauman.. Nak UG boleh dipertimbangkan.. DIPERTIMBANGKAN

    Tapi UMNO kena keluar BN dan tendang keluar MCA dan MIC..

    ReplyDelete
  7. yeah aku setuju dgn cucithjhassanu, seni politik semakin tinggi, jika dulu pemimpin PAS hanya menunggu di attack dan terpaksa counter dgn jarak masa yg lambat sbb media dulu tak mcm hari ni, lani massmedia dah berubaha ke realtime, sekarang masa utk attack terus dgn lontaran idea/cadangan supaya semua org berfikir kearah kebaikan/keburukan.

    note: open yr mind please...jgn JUMUD sgt dan jgn TAKSUB sgt, kalah-kalahla kan, udoh menang tuh pikulla amanah dgn sebaiknya.

    ReplyDelete
  8. satu je aku minta, jgn gabung ngan umno/bn coz, last2 kena gigit. Puak UBN ni bukan leh caya. Kiblat diaorang fulus ma.....

    ReplyDelete
  9. bagi wa nasha ni rasa diri tu selesa dah..... ngan TGNA dah tak respek.... dia tak sedar dia jadi MP pun tak sampai sepenggal lagi..... tu pun sebab ehsan kerajaan PAS kelantan bagi kerusi parlimen bachok kat dia.... wa harap pasni biar dia bertanding di N9 plak la..... biar dia tau betapa susah dan peritnya nak jaga satu negeri ( satu kerusi la bagi nasha) ngan kena diskriminasi cam anak tiri ni... hampir 20 tahun TGNA jaga negeri cam jadi anak tiri..... susah senang idop dibawah kerajaan BN TGNA tau.... sebab tu lah TGNA ni bangkang sangat pasal nak bincang ngan UMNO ni.... tapi dapat kat pemimpin hingusan dan setahun jagung dah mula berlagak dah..... dah rasa title ulama dia tu maksum dah..... dah rasa hebat dah bijak memerintah dah.....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  10. Mmg betul..TGNA mungkin bukan suara dr party, tapi ader ramai rakyat malaysia (bukan org Pas saja) yg mewakilkan pendapat pada TGNA secara suka rela.

    Tambahan TGNA ader rekod proven berjaya memerintah kltn hampir 20 tahun.PAS ni nak mengikut org yg berjaya dgn Islam ke nak ikut org yg gagal dengan islam cam trg tu?
    PAS ni party bodoh ke??

    Sila gugurkan TGNA dr PAS kalau berani.Wa nak tgk boleh ke PAS survive tanpa TGNA.

    ReplyDelete
  11. marah nampak.kalo dah kalah buat cara kalah la woi.xyah emosi marah2 orang plak.nanti senyum kera dihutan.

    pendapat aku,ni la manusia yang paling angkuh abad ni.lebih angkuh dari umno lagi.iaitu husam musa.umno,biarlah sebab parti dia parti cabuk.ni parti islam beb.aku dah kata dah ari tu.husam akan kecundang.ko orang maki aku.sape2 yang melencong ke semak samun,maka dia akan tertolak.hampeh2 akan ditapis oleh ahli pas.

    abang hensem,sila kirim salam aku pada husam.

    -zaragosa-

    ReplyDelete
  12. aku suka baca blog ko...tp ko kena ubah skit laaa ayat ko...kasar sgt...tp sejak husam kalah ni terpikir gak di hati...lantak ko la nak guna bahasa apa skali pon...lebih2 lagi ko bantai si nasya...wakil rakyat bachok tu...tak sedar diuntung!pru 13 jgn bagi mamat ni lawan kat klantan!tgna tolong lempar mamat ni jauh2

    ReplyDelete
  13. ORE BACHOK TOKSIR NASHA...MAPUH

    ReplyDelete
  14. Bukan masalah besar, kalo ada beza pendapat dlm PAS, kita penyokong bawahan & org biasa boleh menilai. Kalo kita tak setuju pun, rasanya ramai memilih untuk senyap ajer. Tunggu dulu.

    Bukan masalah sapa menang sapa kalah. Tu adatlah kan? Tapi kalo yg menang tu kita dah tau akan bawaannya (karektor) & ideanya (contoh seperti TGHA & us. Nasha) adalah perlu kita tgk balik, bantah terus..agar tidak terlewat & merosakkan apa yg tgh kita buat (perjuangkan). TGNA model tokoh politik ulung, ramai tunggu keputusan beliau & skrang beliau tak setuju UG jadi ramai akan tak setuju UG ler... tu bergantung kpd kebijaksaan TGHA & us.Nasha nak buat camna.
    Pada aku ler, idea UG ni mungkin elok gak tapi lepas kita (PR) menang PRU13 sahaja. Tapi tidak sekarang. Memang mengarut.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.