Skip to main content

Bangsat dan celaka seorang ulama.

Oleh : AdukaTaruna


UG hanya lontaran idea, bukan bersungguh nak gabung dengan UMNO.

Inilah bangsat seorang ulama. Serahkan sesuatu bidang itu kepada ahlinya. Kalau ulama bidang dakwah, jangan nak memandai2 jadi ulama bidang politik dan bidang perang.
  • Apa kejadah lontaran idea UG selepas amuk pengundi berkenaan skandal gelap dengan UMNO?
  • Apa kejadah lontaran idea UG tanpa penjelasan dan homework? Membiarkan pengundi dikelirukan?
Bukan sekali si bangsat ini mendamagekan PAS melalui media konvensional. Malah setiap kali PRU, si bangsat ini wajib mendatangkan peluru kepada UMNO.


Nabi Musa pun jumpa Firuan.

Inilah bangsat seorang ulama. Penghafal bukan pemikir.
  • Musa jumpa Firuan bukan nak buat UG. Dia suruh Firaun bubar BN.
  • PAS bukan berjuang 100% setulen Nabi. Maka, tidak semua dalil dan hadis perjuangan Nabi boleh diguna. PAS guna demokrasi total. Ini pembolehubah.
Bangsat seorang ulama menjahanamkan umat Islam lebih besar dari bangsat seorang kaki rogol. Semoga Allah balas kelemahan lu dalam bersungguh juga nak pimpin umat Islam, walau fakta membuktikan diri lu jenis bodoh, stupid dan lemah.


Apa dalil UG haram di sisi syarak?

Inilah bangsat seorang ulama. Tidak tahu keutamaan yang utama.

Memang UG tidak haram, tetapi tidak UG juga tidak haram. Antara UG yang tidak haram, dengan tidak UG yang juga tidak haram, mana lebih utama pada satu-satu waktu semasa?

Bodoh punya ulama. Ibarat mahu menangkap si perompak.
  1. Gempur perompak.
  2. Hantar rundingan dengan perompak. Tetapi mendatangkan kekeliruan kepada masyarakat malah anggota polis yang bertugas itu sendiri.
Kaedah satu tidak haram, kaedah 2 juga tidak haram. Tapi bodoh kalau guna kaedah 2. Jangan kata masyarakat, polis yang bertugas dalam kes itu sendiri keliru dan mati.

So, ulama bangsat dan stupid ni tanya :

"Apa dalil UG haram? UG ada dalam Islam. Khalid Al-Walid, bala bla bla. Musa as bla bla bla."

Memang stupid, celaka dan bangsat punya ulama. Semoga Allah balas akan kelemahan lu mengenai amanah lu kat akhirat kelak.

Lu telah mengkucar-kacirkan umat Islam dan menjauhkan peluang pertambahan mualaf. Ulama bangsat!

Comments

  1. kepada sesiapa yang melawat blog ni,aku syorkan ko kencing atas muka aduka teruna bila jumpa dia dimana2.aku rasa kalau korang buat begitu,insyaallah dapat pahala.macam kita bunuh cicak sekali hentaman lalu terbunuh cicak tu dan kita dapat pahala.aduka bukan setakat cicak,tapi syaitan yang berupa manusia.yahudi pun ye jugak.aku rasa kemungkinan perbuatan koorang tu dapat pahala.

    -karim-

    ReplyDelete
  2. ini satu lagi blog bodo...sama macam blog graduanmelayumuda...aku sokong hang karim...jom kita pakat-pakat kencing ataih kepala adukatarunabodobangangbangsatlaknatcelakapukimakdia...

    ReplyDelete
  3. Tak pa aduka.. biarkan puak2 gila meroyan tu syok sendiri.. yang penting wa suka dengan hujah2 lu..

    wa sokong lu bro..

    ReplyDelete
  4. aduka setakat maki takda kesan. itu genetik melayu tulen. apa yg perlu kita buat. bagilah cadangan. contoh, lu dah bikin satu petisyen. bagus. skang, langkah seterusnya apa pulak. nik aziz dah bagi direk dah, 'boneka amno'. sambutlah baton dia.
    cadangan aku hantar poskad 'taknak k. ppduan! banyak2 kat harakah. korang buat demo maya, lu bikin baner kat sini. kenapa lu lembut sgt hah?

    ReplyDelete
  5. ada baiknya kita semua baca quran dan solat hajat banyak2 minta petunjuk drp tuhan. aku harap sesiapa yg baca blog ni tolonglah solat hajat termasuklah kau aduka. kalau kau buat entri minta pembaca baca yasin dan solat hajat lagi bagus.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.