Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 11, 2009

Bangsat dan celaka seorang ulama.

Oleh : AdukaTaruna


UG hanya lontaran idea, bukan bersungguh nak gabung dengan UMNO.

Inilah bangsat seorang ulama. Serahkan sesuatu bidang itu kepada ahlinya. Kalau ulama bidang dakwah, jangan nak memandai2 jadi ulama bidang politik dan bidang perang.
  • Apa kejadah lontaran idea UG selepas amuk pengundi berkenaan skandal gelap dengan UMNO?
  • Apa kejadah lontaran idea UG tanpa penjelasan dan homework? Membiarkan pengundi dikelirukan?
Bukan sekali si bangsat ini mendamagekan PAS melalui media konvensional. Malah setiap kali PRU, si bangsat ini wajib mendatangkan peluru kepada UMNO.


Nabi Musa pun jumpa Firuan.

Inilah bangsat seorang ulama. Penghafal bukan pemikir.
  • Musa jumpa Firuan bukan nak buat UG. Dia suruh Firaun bubar BN.
  • PAS bukan berjuang 100% setulen Nabi. Maka, tidak semua dalil dan hadis perjuangan Nabi boleh diguna. PAS guna demokrasi total. Ini pembolehubah.
Bangsat seorang ulama menjahanamkan umat Islam lebih besar dari bangsat seorang kaki rogol. Semoga Allah balas kelemahan lu dalam bersungguh juga nak pimpin umat Islam, walau fakta membuktikan diri lu jenis bodoh, stupid dan lemah.


Apa dalil UG haram di sisi syarak?

Inilah bangsat seorang ulama. Tidak tahu keutamaan yang utama.

Memang UG tidak haram, tetapi tidak UG juga tidak haram. Antara UG yang tidak haram, dengan tidak UG yang juga tidak haram, mana lebih utama pada satu-satu waktu semasa?

Bodoh punya ulama. Ibarat mahu menangkap si perompak.
  1. Gempur perompak.
  2. Hantar rundingan dengan perompak. Tetapi mendatangkan kekeliruan kepada masyarakat malah anggota polis yang bertugas itu sendiri.
Kaedah satu tidak haram, kaedah 2 juga tidak haram. Tapi bodoh kalau guna kaedah 2. Jangan kata masyarakat, polis yang bertugas dalam kes itu sendiri keliru dan mati.

So, ulama bangsat dan stupid ni tanya :

"Apa dalil UG haram? UG ada dalam Islam. Khalid Al-Walid, bala bla bla. Musa as bla bla bla."

Memang stupid, celaka dan bangsat punya ulama. Semoga Allah balas akan kelemahan lu mengenai amanah lu kat akhirat kelak.

Lu telah mengkucar-kacirkan umat Islam dan menjauhkan peluang pertambahan mualaf. Ulama bangsat!

5 comments:

Anonymous said...

kepada sesiapa yang melawat blog ni,aku syorkan ko kencing atas muka aduka teruna bila jumpa dia dimana2.aku rasa kalau korang buat begitu,insyaallah dapat pahala.macam kita bunuh cicak sekali hentaman lalu terbunuh cicak tu dan kita dapat pahala.aduka bukan setakat cicak,tapi syaitan yang berupa manusia.yahudi pun ye jugak.aku rasa kemungkinan perbuatan koorang tu dapat pahala.

-karim-

Anonymous said...

ini satu lagi blog bodo...sama macam blog graduanmelayumuda...aku sokong hang karim...jom kita pakat-pakat kencing ataih kepala adukatarunabodobangangbangsatlaknatcelakapukimakdia...

jeebond said...

Tak pa aduka.. biarkan puak2 gila meroyan tu syok sendiri.. yang penting wa suka dengan hujah2 lu..

wa sokong lu bro..

Anonymous said...

aduka setakat maki takda kesan. itu genetik melayu tulen. apa yg perlu kita buat. bagilah cadangan. contoh, lu dah bikin satu petisyen. bagus. skang, langkah seterusnya apa pulak. nik aziz dah bagi direk dah, 'boneka amno'. sambutlah baton dia.
cadangan aku hantar poskad 'taknak k. ppduan! banyak2 kat harakah. korang buat demo maya, lu bikin baner kat sini. kenapa lu lembut sgt hah?

Anonymous said...

ada baiknya kita semua baca quran dan solat hajat banyak2 minta petunjuk drp tuhan. aku harap sesiapa yg baca blog ni tolonglah solat hajat termasuklah kau aduka. kalau kau buat entri minta pembaca baca yasin dan solat hajat lagi bagus.