Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 6, 2009

Asal usul UG


Hadi mahu kerajaan perpaduan

SHAH ALAM 5 Jun – Datuk Seri Abdul Hadi Awang hari ini mempertahankan ideanya mengenai pembentukan kerajaan perpaduan yang disifatkan mampu menyelesaikan masalah negara.

Bagaimanapun katanya, gagasan itu perlu melalui proses perbincangan secara terperinci oleh pelbagai pihak dan tidak perlu dilaksanakan secara tergopoh gapah kerana ia suatu yang baru di kalangan rakyat.


Kalaulah ahli PAS majority bukan Melayu ATAU cukup sekadar 20% bukan genetik Melayu, standard Hadi ni dah lama berkubur dah. Utusan up Hadi jer, sayap bukan Melayu pasti akan tolak Hadi. Tak payah teragak2, segan2, lemau2 macam Melayu layu beb.

Kalau ada 20 pencalonan dari sayap bukan Melayu, 19 darinya akan calonkan orang lain, 10 usul menukar Presiden dicapai. Layu2, lemau2, takut org kecil hati ni tak main la dlm perjuangan.

UG asalnya oleh pemikir dan penasihat Terengganu. Itu dakwaan gua. Penyelesaian untuk Perak adalah no 2. Tetapi yang no 1 ialah penyelesaian di Terengganu.

Kalau UG tak mendapat bantahan, bukan Perak yang mula2 selesai, tetapi Terengganu. Team Mat Said n PAS Terengganu.

Kemudian barulah Perak. Selesai pada pandangan pemikir Terengganu la. Padahal ianya akan membangkitkan kebencian total para pengundi.

Haha... Hadi... Hadi... low level lah.

2 comments:

mat said...

ape yg lu paham ttg UG ni bro???

Anonymous said...

wa tak paham apa UG ni.... bila tganya TGHH dia tak jawab.... camne wa sebagai penyokong ni nak paham....

-abanghensem