Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 23, 2009

Ulama Indonesia 'tegur' Nik Abduh.

Ulama Indonesia benarkan Facebook

SURABAYA 22 Mei - Ulama Indonesia yang membincangkan bahaya populariti laman web rangkaian sosial Facebook, hari ini memutuskan bahawa umat Islam boleh menggunakannya untuk berhubung dengan rakan-rakan dan melakukan kerja, tetapi bukan untuk bergosip atau bermain cinta.

Fatwa itu dikeluarkan selepas mesyuarat dua hari badan ulama di negara yang memiliki penduduk beragama Islam paling ramai di dunia.

Dengar tu ulama Nik Abduh. Facebook ke, wordpress ker, hanya untuk perkongsian hujah dan fakta. Bukan untuk bergosip.

Lagi baik lu maki yang jelas apa yang lu maki, daripada ayat bunga2 ntah apa kejadah ntah. Memporak-perandakan jemaah sendiri. Gosip jer lebih. Bila minta fakta, guna hadis palsu siapa makan cili.

Nak ajer gua side kick tang rusuk tuh. Ulama sohai..


2 comments:

Anonymous said...

engko gosip tak apa pulak. bangangggggggggggg

sinner said...

duh, cari je la nik abduh kat ktan tuh kalo nk side kick. x kemana de dia tu..ckp byk xguna bai