Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 8, 2009

Taksub raja.

Wa paling lawak orang Melayu ni. Lu bayangkan PRU13 BR menang besar. Kemudian, gen Melayu akan kata, inilah cerdiknya Sultan Perak. Sengaja enggan bubarkan DUN untuk menunjukkan siapa UMNO kepada rakyat.

Hahaha. Sohai. Wa tak nak bagi analisis kenapa wa kata sohai. Falsafah out, taktikal out, konsep out. Inilah pengorbanan Firaun. Sengaja bebuat menentang Musa untuk menunjukkan kebenaran Musa. Kah kah kah.

Lu baca la hujah Melayu ni. Siapa salah pada pemikiran wa, wa bedal jer. Atas tajuk. Ulama tak ulama, member tak member. Superb bangang beb gen Melayu nih. Kuang3...

Patutlah Khalid Al-Walid menentang Muhammad. Sebab nak serlahkan kejahatan Quraish. Lepas dah berjaya serlahkan kejahatan Quraish, kan ke Khalid masuk Islam tu. Tak guling2 kepala otak wa baca pemikiran level ni? Hahaha

9 comments:

Anonymous said...

aduka... kalau ko reti baca bahasa inggeris, ko akan jumpa ulasan/tulisan/idea bongok macam ni dari bangsa cina, india, omputih, dan lain2

ko tau tak, di satu daerah di China, kerajaan mewajibkan rakyatnya menghisap rokok bagi menjana ekonomi. kalau tak isap, kene tindakan undang2.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8033101.stm

banyak lagi contoh aku bole bagi tentang kebodohan idea dari bangsa lain...

Xenan said...

hahaha..

Bro.kenali lah raja tu..mmg dah buleh agak apa tindakan dia.

wa ulang balik comment wa pd blog nyle dulu.

"Lupakan sultan2 yg ada sekarang.Diorg cuma keturunan raja2 yg menjaga daerah2 jek ketika dulu.Perlu dingat british penah menjajah kita hampir 200 tahun.Turunan sultan yg survive sampai sekarang confirm menyokong british."

Samalah cam UMNO ciptaan british camtuh la raja.Lu org nak berharap?

Wa ckp "paler hotak lu!"

Isa said...

AT,

Inilah N3 yang buat wa guling2 ketawa, so wa nak cilok untuk blog wa...

Nanti wa kredit la kat lu.... ha..ha..ha.., pasal wa pun anti jugak dengan Raja2 ni... dah tak relevan lagi dalam abad ni.

TQ... bro...

uma said...

wa setuju dgn xenan

"Lupakan sultan2 yg ada sekarang.Diorg cuma keturunan raja2 yg menjaga daerah2 jek ketika dulu.Perlu dingat british penah menjajah kita hampir 200 tahun.Turunan sultan yg survive sampai sekarang confirm menyokong british."

cume wat masa la ni, pimpinan
kene bijak layan diaorg
statement bior teliti
klu leh rapat,
kasi rapat....

bior macai2 bawahan je maki..hehe

pastu,
baru ke next stage...hehe

zaminc said...

xenan, lu sokong sejarah realiti ka?

Xenan said...

tak..teori saja.wa kaji n catit.hahaha

nyle said...

raja ka sultan ka.. sama jah.. kengkonon pakai baju kuning.. apa besar sgt ka pakai baju kuning tu? kalau takat nak harap org respek sebab pakai baju kuning tu.. sama jah dengan maskot DiGi yg pakai baju kuning tu.. den respek jugak ngan maskot DiGi baju kuning tuh. sbb 'menghiburkan' dan boleh digunapakai untuk 'menjana ekonomi'. wahai soltan ko raja ko.. ekau tak ubah mcm maskot DiGi yg pakai baju kuning tu.. keh3..

Anonymous said...

Pemikiran yang bernas dan baik, tetapi malangnya tak tercapai dipemikiran Melayu.

Anonymous said...

bersederhanalah. mereka ditakdirkan menjadi keturunan raja2 melayu.