Skip to main content

Takda ke calon Ketua Pemuda PAS yang power sket?

Pemuda lapor polis Salahuddin hina hakim


Pemuda UMNO diketuai oleh Syamsul Baharin Putra Ahmad Shibi (duduk tengah) membuat laporan polis terhadap Salehuddin Ayoh di Balai Polis Sungai Senam, Ipoh, semalam.


IPOH 20 Mei – Pergerakan Pemuda UMNO Perak hari ini membuat laporan polis selepas Ketua Dewan Pemuda Pas Pusat, Salahuddin Ayub mendakwa barisan hakim Mahkamah Rayuan yang terlibat dengan kes Menteri Besar Perak boleh dibeli.

Setiausahanya, Syamsul Baharin Putra Ahmad Shibi berkata, pihaknya amat memandang serius dakwaan berkenaan seperti yang telah disiarkan oleh harakahdaily.net semalam.

‘‘Sekiranya ada asas daripada segi perundangan, kami mendesak dengan sekeras-kerasnya supaya Menteri Dalam Negeri mengambil tindakan tegas.

‘‘Kenyataan tersebut adalah satu jenayah fitnah yang berniat jahat terhadap reputasi, integriti dan kebebasan institusi kehakiman yang kita percaya dan junjung selama ini,” katanya kepada pemberita selepas membuat laporan polis di Balai Polis Sungai Senam di sini hari ini.


Lu tgk berita nih. Setakat ni, gua tak nampak lagi mana-mana calon Ketua Pemuda PAS yang bakal menggantikan Salahuddin mampu menahan asakan serupa ini. Walau setakat ini, pada gua Tantawi itu terbaik, tapi dalam senario mencabar pasca UMNO terdesak ni, gua meletakkan Tantawi masih berlevel rendah.

Tak mustahil kena buli dengan Khairy. Tak mustahil tenggelam dan ghaib dalam asakan agreasif Pemuda UMNO. Lemau sangat la Tantawi beb. Ini pemuda, bukan An Nisa'.

Comments

  1. level ko apa plak?
    level atas jamban taik ke?

    aku nak berak dalam blog ni boleh x aduka?

    ReplyDelete
  2. aku setuju bro!tantawi memang lemau beb!emosi,panas baran,kelam kabut,mudah melatah,keras semacam je..nak banding ngan ketua2 pemuda mcm salahuddin, mahfuz omar, bagai langit dengan bumi!

    ReplyDelete
  3. tantawi belum pun pegang jawatan dah ckp bukan2, kita bukan boleh tau hal masa depan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.