Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 13, 2009

Sokongan bubar DUN Perak : Delegasi PAS menemui komponen BN.



Oleh :
AdukaTaruna

Mustahil nak harap Hadi yang lembab tu.

PAS atau mana-mana tokoh PAS peringkat nasional kena proaktifla sket. Nak harap si boroi Hadi, dia sendiri pun blur dengan UG dia. Dah la blur, penakut plak tu.

Sementara dah mula pihak dari BN sendiri yang menggesa DUN bubar, apa kata lu 'UG' minta sokongan. Hantar delegasi dari pihak PAS ke komponen BN yang mencadangkan bubar DUN. Ni baru bijak guna mukobolah. Bukan mukobolah yang bangang tuh.

Tengok utusan dah mula keluar berita pro bubar DUN. Berita Hairan pun wat undian bubar DUN. Suhakam MCA Ku Li, TDM pun pro bubar DUN gua ingat.

Kumpullah tandatangan. Delegasi PAS ke MCA. Nilai berita tuh beb. Kompom lepas kat utusan punya. Delegasi PAS menemui MIC meminta sokongan bubar DUN bagi kebajikan rakyat Perak. Kurang2 keluar dalam berita terkini kalau tak dalam perdana media mereka.

Delegasi PAS menemui Tun Dr Matathir meminta sokongan bubar DUN. Paling koman tajuk berita akhbar Cina. Delegasi PAS bersama pimpinan utama PKR dan DAP yang mahu menyerahkan memo ke pejabat Perdana Menteri disekat polis.

Ini semua meningkatkan tekanan kepada Najib. Orang Bn sendiri dah mula cadang bubar DUN. Takan nak beban kat PAS Perak pulak. Diorang dah la tengah bz dan susah. Ada Presiden, tak berapa berguna.

So, pimpinan PAS yang lain tu, pergi mampus sama hiraki ma. Jangan segan2 dilihat mendahului Presiden. Orang skang tengah susah ni. Rakyat Perak perlu dibela dengan licik dan laju. Hadi tu g jahanam sama dia. Lambat sgt. Time ni, terpaksa beb.

Guna teknik delegasi!

35 comments:

Anonymous said...

Hantar delegasi dari pihak PAS ke komponen BN yang mencadangkan bubar DUN. Ni baru bijak guna mukobolah
Idea bernas pale hotak ko!!

ada ke bagi idea macam ni nak kata hotak ko cerdik ker??

buat apa pi jumpa komponen yang ada suara minoriti tu. nape xjumpa terus kepala penguasa? mana kemas kerja camtu, mangkuk! pi jumpa terus penguasa kan senang.lagipun najib dah respon bersedia berunding,nah tunggu apa lagi?.

kut mana pun Idea TGHH gak kelas.last2 pandangan dia gak yang hebat.

Anonymous said...

Hang ingat, hang tu cerdik sangat ke? Solat suboh dok culas selalu, nie nak ngata org yang sepetiga malamnya, merayu pada Allad SWT untuk diberikan kekuatan dan ketekunan kepada penentang BN, untuk terus berjuang....

Anonymous said...

Sempat lagi lu konar untuk tidak bersetuju ngan cadangan hadi psl moqabalah ni duka? dari hari tu lagi dia dah kata kena berunding ngan semua orang termasuk umno. lu xcaya..lu pandang sebelah mata.lu hentam dia.apa punya yahudi melayu ko ni.dia tu ulamak beb.luar dan dalam negara iktiraf dia tu.gerakan islam sedunia iktiraf beb.apa2 idea yang dilontar,mesti dikaji dan dikembangkan. ni tidak,ko hayun ngan mangkuk ko tu,xkemana wahai mangkuk hayun.

Anonymous said...

ala pegi jahanamlah idea cabut kepala taik aduka ni.ahli pas pun tidak.nak kata umno,tidak juga.habis?sapa ko hah? duk dalam jemaah pun tidak,tapi hentam pemimpin PAS.konon2nya ada idea untuk perkemas strategi.strategi hangit luu.

strategi lu tu akan memacu jemaah ke lubang kubur daa

Xenan said...

oit anon,

marah betul lu ngn AT.Tapi komen lu langsung tak sanggah hujah die pulak.Org cite pasal political milage lah.

Org2 yg AT soh jumpa tuh ada news value.Boleh la usaha ni masuk soratkhabar kasi pressure gomen.Jumpa najib jgn harap la..gi mimpi la.

Hj hadi tuh takat bagi amaran dr rusila nak wat pa?mai perak la.Org perak dah hangin ngn semua org nih.

Wa pon marah ngn AT kuat maki.Tapi wa lagi marah ngn lu anon sbb lu bodoh!

Amat Bok said...

sirah nabawi dah sebut..abdullah bin ubai bin salul ada di mana2 setiap masa setiap zaman..!!!

Anonymous said...

aduhh.. orang paling pandai dalam dunia,AT.

satu jari menunjukkan orang lembab, bodoh dsbnya.. 4 jari tunjuk kearah kau wahai manusia paling cerdik...

uma said...

wa rasa hadi nak majuk pasai
UG tu..haha

shikari said...

kurang ajar...sapa kata AT manusia memang biadap....dia tue anjeeng United Moron Night Overdose...

kan aku dah kata AT tue gampang anti ulamak...

cuba hangpa smua perhalusi tulisan dia, mana ada unsur intelektual ngan fakta, semua serang membabi-buta kare ngan penuh emosional..

KITA SEMUA LEPAS NIE JANGAN DOK LAYANLAH ANJING YANG SERONOK SENDIRI NIE...TAPI KADANG2 SERONOK JUGA LAYAN ANJING NIE, PASAL MUKA DIA MACAM ORANG...HAHAHAHA

azman said...

aku dok perati korang yang kutuk AT tak bagi cadangan membina, emosional je lebih, kalau nak sanggah pun, biar dengan hujah. hujah lawan hujah baru la pro.. AT teruskan dgn penulisan anda

lelaki_ini said...

Cantik proposal lu AT. Wa akan panjangkan kpd pimpinan Negeri & Pusat by emel.

Anonymous said...

Woi Xenan.apa punya political mileagela...lambat buat keje lagu tu.pi jumpa bos dia terus,nanti ada kesan sampingan plak lagi ssh bila jumpa anak buah ni.ko ingat mic,mca nak ke jmpa ngan ko untuk desak bos dia?jangan haraplah..islam sama islam berunding insyallah ada hasil. TGHH beri amaran tu,membuatkan penyokong pas bersiap siaga segala kemungkinan yang berlaku.tapi sebelum tu perundingan patut diadakan terlebih dahulu.bila tidak dilayan,kalau nak langgarpun langgarlah.ni x,main langgar jer xtau bila nak selesai.nape?nak menang pakai cara harampun boleh ker?ni la,orang suruh mengaji xnak mengaji bila besau menyusahkan orang.ko nak ikut projek suruh orang lompat parti,last2 ko yang tertonggeng melopong.fikir2lah wahai pemuda.islam ajar cara halal,xboleh membuta tuli melanggar musuh.ditakuti ada dihujung sana mangsa yang akan dizalimi kita.

hidup islam..

-Amir-

Anonymous said...

"Guna teknik delegasi!"

sebelum ni,xde pun nak delegasi2.ni adala plak..cabokk punya idea!pusing2, situ jugak peginya.

Anonymous said...

si anon banyak-banyak di atas tu org yg sama....tak puas-puas maki hamun....mungkin keluarganya kacau bilau...mak bapaknya cerai berai...tu yg emosi tak stabil....masuk blog ni lepas geram...kesian mangsa keruntuhan insitusi kekeluargaan...komen maki hamun macam tu jangan berangan la si penulis nak layan....

Xenan said...

haih..anon lemah akal.

1. politic is about perception.Lu create dulu perception bubar dun tuh bagus dgn media mainstream(bukan takat kat harakah jek).Baru lu boleh pressure Najib.Saper nak nampak jahat.Baru la 50-50 chances Najib akan terima bubar dun.

2. Ok lu boleh jumpa najib sekarang.Tapi aper backup lu?Sekadar berbaik sangka najib beriman kukuh cam hadi n terima cadangan bubar dun dgn besar hati?Lawak la tuh...sah2 najib tolak mentah2.Diorg pon tau dirg akan kalah kalau bubar dun.

3. Jgn la lu ckp wa buruk sangka ngn najib lak.Cakap wa mendahului takdir plak.Ini cerita based on fact n rekod.Lu tgk sendiri ape tindakan najib setakat ni.

ker lu ni UMNO???konpius wa.

Xenan said...

Ah AT..lu pon satu.maki2 pastuh diam...wa lak bengang layan org lemah akal ni.

Patut aa PAS asyik kalah.Ahli2 die semua pale otak pk camni.Last negeri wa lak bergolak..

Dulu masa 3 katak tuh baru lompat, org soh bubar dun cecepat tamau.Kenkonon diorg merajuk la hapee laa.Skang lu nak berunding bubar dun ngn najib tade backup paper langsung.Lu nak berunding ke nak pi mintak sedekah ni?Nak pi mintak simpati najib??

Bodo punya olang...makin emo wa nih!!!

nyle said...

adeh.. nak tergelak den baca.. bagus jugak pagi2 nih ada org 'bakar line'.. -_^

Anonymous said...

Xenan,
political untuk melambat2 kepada point sebenar ke?untuk melambatkan keadaan?.mula2 jumpa gerakan dulu,pastu jumpa samy velu pastu jumpa ramasami,pahtu jumpa jenab.woi,berapa ramai daa orang yang mau ko jumpa?najib tu lagi hangat bila orang bawah main selindung bila tau org luar main jumpa2 belakang tingkap.ego najib tu besarla wei.umno ni ada ego dia macam ko la ada ego.kalau jumpa umno yang kepala bengap tu apa masalah?yang ko kalut takut nak jumpa umno ni pasai pa?tu la,bila orang berjuang ko kata ko pun pejuang jugak.ko nak jadi macam AT kepala taik tu ker?hentam2,lariii..apa barang ni..

Xenan said...

Aih..ok la,

Lu menang la anon.Wa dah terasa cam kat blog perakbangkit lak.

Lu tak paham ke point2 wa tuh?wat penat jek wa taip nih.Damn!!

Anonymous said...

"Patut aa PAS asyik kalah.Ahli2 die semua pale otak pk camni.Last negeri wa lak bergolak.."

mana ada pas asyik kalah.ko ni bermimpi ker?pas menang 5 negeri dah ni.hampir menawan negara maybe next election.penat menaip apanya,kalau hujah xbetoi.goreng ikan lagi baiklah bro.mana aduka kepala taik lu hah?menyorok bawah tilam ker.

Xenan said...

bodoh..pas dah berpuluh tahun berjuang tak pernah menang PRU lagi la.

Wa pon penyokong totok PAS.Tapi lu tolonglah sedar diri sikit

PRU 08 pas menang ke?tgh memerintah malaysia ke skang nih.Menang sikit lu dah puas hati?

PAS menang sebab ape lak?Agenda Islam dah diterima ke?Ker menang sbb semua org benci UMNO?Tanak sedar2 lagi?

UMNO mmg tepuk tangan biler ade org PAS cam lu ni.Tolong la sedar.Wa mengemis kesedaran lu ni..

uma said...

xenan lu org senegeri wa ke?
nasib baik ada org
kat negeri wa tu.hehe

leh tahan cerdik gak org2
negeri wa ni..
cume byk lg yg kureng cerdik..haha

nak masuk blog ni,
ambil wuduk dulu,
pastu mbaca sambil baring..ahaha
insyaAllah
tenang skit ati lu org...haha

schizophrenia said...

lawaklah bro kat atas tu
5 negeri mana yg pas menang, sebut sikit

bagus idea ni
takkan nak tunggu wartawan dtg ke rusila baru sibuk2 buat kenyataan?

Anonymous said...

nak menang satu malaysia mana bleh bro.tungu step by step dulu,amik mana yang patut.dungu apa, bila pru,dapat trus menang tawan negara.aikk eleh.

Anonymous said...

"bagus idea ni
takkan nak tunggu wartawan dtg ke rusila baru sibuk2 buat kenyataan?"


idea apa yang bagus ngat tu? idea political miliage aduka ke.boleh jalanlah...

5 negeri maksud wa,negeri yang pas boleh merintah sama2la bongok.kelantan?-pas krj.kedah?-pas krj.penang?-pas xjd pembangkang.perak?-pas MB.selangor?-pas boleh jd exco merintah sama2.semuanya 5 negeri tu pas xjadi pembangkang geng.

apa punya bongoklah kawan2 aduka ni.benda camni pun nak suruh aku jawab.patutlah dari tadi aku suruh ngaji,xnak ngaji pahtu buat analisis bangang,sokong aduka yang mangkuk hayun tu kemudian sama tumpang semangkuk ngan mangkuk tu.

uma said...

lelaki ni,
lu leh try bgtahu kat ketua pemuda PAS johor,
mamat tu ok.

Anonymous said...

ketua pas johor bin erdogen tu ker? ok jugak tu uma.pergilah hantar proposal tu..aku nak pegi jugak,mana tau boleh jual pisang setandang.bleh gak goreng2..

Berg said...

haha... ketua pemuda wa tu.. sume org puak dah jadi erdogen.. mcm mana nak dapat title tu ek??... hehe.. agak2 wa kene sambung master gak la uma baru leh masuk puak tu... wa dah x layak masuk team ulama' coz x pandai agama... alahai... ada lagi politik label gini ek.. yang sadis.. sesama ahli lak tu... wa selalu duk bayang... budak UMNO kot yang duk tulis puak2 nie.. huhu..

Anonymous said...

xpandai agama,kene belajau la woi!! jangan duk depan komputer je manjang.semayang blum berg? takut jadi macam aduka kang esok2 susah nak mengucap.ko reti mengucap x berg?kalau xreti lagi meh sini aku nak ajar.

nyle said...

keh keh keh.. kalo ni la adab sopan santun ahli PAS, tak heran ler PAS nih org cap parti suka kafirkan org, dgn pemimpin2 sekali juburi juburi org... ekau jgn marah duka tu sbb dia biadab, dia bukan ahli PAS, so tak heran dia biadab atau ckp mcm takde otak, takdok tarbiyyah duka tu.. pedulik hape dia dgn imej dia.. tp yg den pelik nih.. ngaku ahli PAS tp humak aii.. kalau maki2 org bukan main. hihi... cian den tgk.. ape nak jadi la...

-_-

Anonymous said...

eleh kata kat orang nyle ni.adab sopan konon...

ni contoh aku bagi-Dalam Qisas,aduka kerat jari anak orang,penguasa islam akn beri hukuman kerat jari kelingking aduka plak.pada pendapat aku,maki hamun akan dibalas dengan maki hamun(tp ulama xsuruh camni).maki ulama,pencinta ulama akan maki aduka balik.sekali aduka maki,berpuluh ribu pengikut akan maki balik dengan kaedah tertentu.ada yang berdoa,mcm2 lagi.aku xtermasuk dengan kaedah tula.

nyle,yang ko duk asyik ngan adab sopan tu,ko sebut juburi2 tu elok sangat ke? erdogen mana ajar ko hah?dua x lima je geng aduka ni..analisis banyak,tapi habuk tarakk.

Xenan said...

anon,
Lu org UMNO kan?Org pas tak benak otak cam lu.

nyle said...

hihi..

makin sedap aiskrim den nih bila baca komen2 cik anon nih.. -_-

eh.. sape tah pemimpin pas yg berucap siap sebut juburi tu.. -_^

sah dia ni org umno.. x_x

nyle said...

den respek ramai org pas yg bila berhujjah sedap bahasa sopan santun.. mcm pimpinan la.. biar dimaki dibalas balik dgn kata2 yg indah.. ini baru lah namanya pencinta ulama.. sbb dia ikut kata ulama... slalunya yg maki2 nih org yg bawah2 je. level bawah tanah. org mcm nih tak boleh jd pemimpin. emonasional x_x

tp bila dia pun ikut sama maki2, maka, dia dua kali lima la dgn org yg dia makin dr segi adab. kelebihan cik anon dr duka ni cuma dia register jadik ahli pas je kut.. hihi..

Pas Jalan Yadi Sungai Udang said...

aku sokong..
itu namanya pendesak...
if u can't fight them , join them...

tapi joint pun biar berseni..
ko ingat parti komponen BN except UMNO larat ke nk tgok konflik ni tak habih-habih.

Utk pengetahuan ko if

1. Dun ni kekal sampai PRU ke 13 tanpa pembubaran Dun, alamat parti-parti komponen BN except UMNO akan terkubur menyembah bumi kerana kehilangan pengundi tegar dan pengundi atas pagar...

So langkah selamat bubar dun. Sekurang-kurangnya even though BN kalah, diorang masih boleh counter pada PRU ke 13, selagi maruah diorang masih lagi ada... Pengundi pun pasti beranggapan BN ni masih ada maruah



Itu pendapat aku lah..