Skip to main content

Ronaldo capai kata sepakat ke Real Madrid


MADRID 12 Mei - Cristiano Ronaldo dan Manchester United dilaporkan sudah mencapai kata sepakat untuk menjual pemain dari Portugal itu kepada Real Madrid selepas bulan Julai ini.

Di bawah perjanjian yang sudah ditandatangani itu, United bersetuju melepaskan Ronaldo membabitkan bayaran perpindahan minimum RM383 juta (AS$109 juta).

Menurut akhbar paling laris di sini, El Pais, bekas presiden Real, Florentino Perez dijangka akan mengumumkan perpindahan Ronaldo ke kelab itu, Khamis ini. - AFP

Mamat jobo ni perasan habes. Hahaha. Dia tak tahu konspirasi syarikat berasaskan keuntungan ni cane. Kalau setakat kuality Ronaldo, peganglah kata2 wa hari ni. Lu tgk lah nanti.

Real Madrid syarikat gergasi berasaskan keuntungan yang anti Inggeris ma. Ni jin Ifrit no 2 bagitau gua. Dia beli Beckham dengan 2 serampang tujuan.

  • Alihkan peminat Man U / EPL kepada La Liga Sepanyol amnya, Real Madrid khususnya. Hasilnya, Real Madrid n0 1 terkaya potong Man U. Tapi bahananya ialah prestasi bola Real Madrid menjunam pasca Beckham.
  • Bekcham akan ditunjukkan kepada dunia bahawa hero di Man U / EPL, tetapi balaci di Real Madrid. Manjang dok simpanan, dibekukan bakatnya, kemudian jual. Ala, kes sama macam Owen. Owen fikir dia dah bagus dah Real Madrid panggil. Haha. Sekali dok simpanan. Skang main Kota Bahru (New Castle).
Jin wa bagitau, Ronaldo mangsa kedua. Cuma Ronaldo bernasib baik dia bukan budak Inggeris. Real hanya bermotifkan mengalih peminat Man U / EPL ke Real Madrid. Kemudian, dah habis tugas, budak jobo ni akan dikembirikan bakatnya. Duduk simpanan dan Ronaldo akan ke kelab standard bawah.

Betul tak betul kata gua, lama sikit la lu orang nak tengok. Makan masa setahun dua gak. Yang paling dekat lu leh tahu, ialah, walau Man U tak merasa pegang bola, tetapi Man U menang vs Barca. Arghhh... tidak. Harap2 jin gua bergurau.


Comments

  1. biasa la.. syarikat corporate ni dia gunapakai 'brand essence'.. arr org GMP translate la apo 'brand essence' nih.

    dlm subject 'brand essence' nih, antara icon yg laris adalah mcm david beckham, britney spears. bakat tah kemana, tp branding bukan alang2..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.