Skip to main content

Punyalah penakut Najib dengan referendum rakyat.

Najib selamba badak jer guna tiket mesyuarat BN untuk tolak bertanding. Memula mesyuarat UMNO, pastu up sket. Beban bahagi sama banyak. Umumkan lepas mosyorat BN.

Jimat katanya. Kalaulah Fairuz bongok tu letak jawatan kat Sabah atau Sarawak, kompom dia try gak bertanding tu. Hahaha.

Comments

  1. klu sabah or sarawak,
    tu pasti bertanding.

    klu ada calon UMNO/BN
    meninggal pon,
    najib akan letak calon,
    wa rasalaaa...hehe

    tp secara taktikal
    wa setuju dgn najib
    utk tidak meletakan calon UMNO/BN
    tp propaganda hentam PKR
    kasi sebar dgn sesuai dgn realiti semasa...haha
    tgk apa kesan pd peti undi..haha

    ReplyDelete
  2. dari segi taktikalnya najib membuat keputusan yg terbaik utk partinya

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH BN dan UMNO krn x ikt rentak anwar utk brtanding.Kalau kt bertanding bln dpn depa ltk jawatan pula di kwsn lain.Kecuali mata dll tu x da pilihan la kna lawan.

    Kalau kt bertanding maka tumpuan bekerja BN UMNO akan terjejas.ini matlamat PKR sebenarnya...

    Baik UMNO dan BN tumpu dekati rakyat drpd tumpu di Penanti.Biar PKR lawan Bebas saja...Kalau org UMNO dan BN undi Bebas.Org PAS pun undi Bebas juga.Hajar skit anwar

    ReplyDelete
  4. mau kalah PKR kalau org PAS dan UMNO undi bebas

    ReplyDelete
  5. Kalau di Penanti memang dilihat satu taktik yang bagus untuk selamatkan parti, tapi bila tengok kemelut di Perak, itu yang mengundang rasa benci rakyat terhadap kepimpinan Najib. Rakyat yang lebih berhak memilih, jadi apa salahnya mandat diberikan kepada rakyat. Jangan lepas dari mulut harimau, masuk ke mulut naga pula.

    ReplyDelete
  6. bijak gak korang ni iekk.. caya x3 ekeke.. ??

    ReplyDelete
  7. hrmmm.. tapikan apa sahaja tindakan umno BN nii..tetap rakyat pandang serong.. ekeke..!!

    mungkin perlu ada byk keiklasan lagi kot..K..!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.