Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 21, 2009

Peragut wanita hamil didakwa


Mohamad Ariffin Anang dibawa keluar dari Mahkamah Sesyen Batu Pahat, semalam.


BATU PAHAT 20 Mei - Seorang penganggur dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan mengakibatkan kematian Jamilah Selamat, iaitu ibu muda yang terjatuh daripada motosikal akibat diragut, awal bulan ini.

Mohamad Ariffin Anang, 26, dari Taman Bukit Flora, Batu Pahat mengaku tidak bersalah atas dua tuduhan iaitu meragut dan menyebabkan kematian Jamilah, 31, yang ketika itu hamil dua bulan.

Dalam kejadian menyayat hati itu, Jamilah yang merupakan seorang jurujual di kedai kraftangan di pekan Ayer Hitam koma selama dua hari sebelum meninggal dunia di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru.

Mohamad Ariffin didakwa menyebabkan kematian ibu kepada dua anak berusia lima dan tujuh tahun itu di hadapan sebuah rumah di Jalan Kaloi, Taman Ayer Hitam di sini kira-kira pukul 7.15 malam, 3 Mei lalu.


Pada gua, tak munasabah polis dapat mengesan peragut kes ni. Polis hanya bertindak bagi melegakan tekanan masyarakat terhadap kes ini.

Gua percaya polis hanya menangkap suspek berdasarkan rekod kesalahan lampau. Menjelang fasa lupa bangsa Melayu, kes ini pun gugur kerana tidak ada bukti. Macam kes culik dulu tu.

Jadi, bangsa bodoh seperti Melayu akan berfahaman, suspek memang salah, cuma tidak cukup bukti. Memang sukar nak dapatkan bukti.

Kalau tak percaya, cuba masuk kampung2 Melayu, tanyalah makcik2 suri rumah tentang hal ni. IQ jenis paling lemah.

No comments: