Skip to main content

Penyokong MU dinasihat elak buat kecoh di Rome

MANCHESTER, England - Peminat Manchester United yang akan berkunjung ke Rome bagi menyaksikan perlawanan akhir Liga Juara-Juara menentang Barcelona dinasihatkan berada jauh daripada kawasan-kawasan tertentu di ibu negara Itali itu bagi mengelak berlakunya kejadian tidak diingini dengan masyarakat tempatan.

Beb. Holigan English ma. Berani kat eropah jer. Jarang kita dengar England lawan Mexico ke, Paraguay ke kat stadium Amerika Latin. Mesti kat stadium berkecuali.

Cuba la lawan kat Paraguay tengok. Kat Mexico ke. Then buat hal. Hahaha.

Cuba vs England. Di stadium Cuba.

Cubalah tengok...

Comments

  1. xde dah ke bab kutuk ulamak?
    cakap pasal bola,apa barang ni.

    go go aduka.

    ReplyDelete
  2. hehe cuba jauh tuuu... mamat2 hooligan mana ada duit banyak nak terbang pi sana....

    ReplyDelete
  3. klu antara EU flight murah gak laa..
    klu antara negara lain,
    mungkin mahai skit..
    tp masih lg murah klu nak banding dgn Msia...

    Msia,
    nak naik flight,
    kene kumpul duit setahun baru leh
    fly ke negara luar...haha
    nasib baik dah ada airasia
    ok lah skit..

    berg,abgbotak... moh kita ke rom.hehe

    ReplyDelete
  4. caya la AT .. tibai ManUre lak yer? Jgn risau la penyokong ManUre tak berani buat hal punya...hehe

    ReplyDelete
  5. mcm kelate ah...buat kacau kat somban je, tempat AT...ape barang...
    AT main bakar dalam blog je..tu pon nak defend rita rudaini..wakaka
    cuba dtg selangor ke, perak ke...
    konpem kena bakar balik bas ekspress diorg nak balik tuh...
    silap2 skali ngan stesen bas kena bakar biar xdapat balik...haha

    yg bergurau,
    orang jauh

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.