Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 14, 2009

Najib cuba nak bodohkan siapa? UMNO / PAS / Nizar / Zambry?

Bagaimanapun, katanya, tidak harus ada sebarang prasyarat untuk mengadakan perbincangan tersebut dan ia harus terbuka untuk menerokai semua kemungkinan.

"Saya telah berkata, prinsip nombor satu ialah hormat menghormati antara satu sama lain," katanya kepada pemberita di Putrajaya pagi ini.Hahaha. Mat Sabu cakap, permintaan untuk tidak meletakkan syarat adalah juga syarat. Tapi takpa lah pada gua. Sebab permulaan. Kalau tak, macamana nak mula. Ok, permulaannya, tidak ada bersyarat. Then?


"Nombor dua, kita mesti mengikut aturan dan peraturan dalam Dewan dan di luar Dewan," tambahnya.
Hahaha. Kalau Hadi, boleh la lu kencing, Najib woi... IQ Hadi tu standard Melayu jer. Kalau dalam tajuk syarat, lu sendiri dah letakkan syarat selepas permulaan. Sohai punya Najib. Gua tahu lu ada team pemikir hebat belakang lu. Takpa gua dedahkan.

Nampak gayanya Najib cuba berbincang / muzakarah / bekerjasama dalam dewan. Apa maksud dewan? Kalau Dewan U ndangan Negeri, memang otak lu kaki kencing la. Haha. Kalau Hadi, boleh la lu kencing Najib woi.

Kalau lu nak berbahas / berbincang / berusul dalam dewan, ikut peraturan dewan, bermakna, lu memerangkap BR dalam satu sidang dewan lu sendiri. BR kena iktiraf pulak sidang dewan lu. Kena iktiraf pulak speaker lu, etc.

Tak payah la, Najib. Kim salam sama pemikir lu. Nak kencing lebai2 PAS, kencing Hadi, boleh. Jenis lurus bendul, bodoh2 alang punya.
Perdana menteri juga menolak tanggapan bahawa BN takut untuk berdepan dengan pilihanraya di Perak - sepertimana yang dikehendak Pakatan - kerana bimbang BN akan kalah.
So? Sokonglah kepada pembubaran DUN. Lu cakap belit2 serupa Zambry la beb.

2 comments:

uma said...

hadi aje yg kene...haha
harap hadi jgn terasa ati lak..
totok hadi pon jgn terasa yea..
bykkan sabooo...hehe.

Hanz_Azdi said...

:) yer uma sapa-sapa terasa tu banyakkan manis dalam senyuman wahai penyokong tegar TGHA...hehe..bebawak ler bersabor ..istighfar lagi & lagi!
Buat AT, cool man..way to go..to hell maybe...hihi.. gurau jer.
ok AT teruskan perjuangan..insyaAllah lu punya idea tu wa paham..xda hal punya. Tapi semua suka approach lu, takpa biaq pi depa. Lu jalan terus.