Skip to main content

Motif memanaskan blog.

Oleh : AdukaTaruna

Wa baca kat shoutmix gua. Ada yang pecahkan lobang gua. Dia kata gua saja buat blog gua panas sebab nak kejar rating. Then buat iklan. Dapat duit. Hahahaha.

Tapi budak Berg ni memang laju. Belum apa2 kenyataan gua buat, dia dah mintak 20%. Cess... Macam ni punya teori pun ada no. Berbalik kepada pemecah lobang tadi, gua ingat gua nak tiru Hasbullahpit la.

Pakej iklan VVIP. Hahaha. Iklan akan diletakkan di sini per bulan. Dalam setiap N3.

______________________________________________

Ni kengkonon banner korang la nih. Den kan Melayu.
Maleh buat banner contoh. Ngee..


______________________________________________


Kebaikannya, tempat paling strategik. Kompom semua tgk, tapi tak kompom semua klik. So, banner lu mesti mudah diserap mata sekali imbas. Keburukan dia pulak, kalau N3 tu, N3 belasah, maka dikhuatiri menjejaskan produk lu orang. Tak semua pembaca pro.

Harga? email gua. Muahahaha...

Berg.. agak2 terbakar tak si pemecah lobang tadi? Hahaha

Comments

  1. wakakakaka!!!...gua dah guling2 gelak ni bro.wahahahaha!!!

    ReplyDelete
  2. berapa cajnya?

    aku punya tempat ada yg strategik, RM 60, tapi tak laku.

    ReplyDelete
  3. ntah laa..
    awat wa x terasa panas.
    wa pakai aircon kot...haha

    ReplyDelete
  4. LANCAU PUAK ERDOGAN, PALE BUTOH...!

    HIDUP ULAMA PAS...!
    HIDUP TUAN GURU HAJI HADI...!
    HIDUP TUAN GURU MOHAMAD DAUD IRAQI...!

    LANCAU HUSAM MUSA...!
    LANCAU MAT SABU...!
    LANCAU KHALID SAMAD...!
    LANCAU ADUKATERUNA...!
    LANCAU XENAN...!
    LANCAU LELAKI-INI...!
    LANCAU UMA...!

    ReplyDelete
  5. harap komen di atas bukan btujuan
    sekadar pemanas ruang komen.haha

    ReplyDelete
  6. Aik, gilo apo Anon 12:21? Nak maki2 p conteng dinding skolah la, haha.

    ReplyDelete
  7. Nama wa duk bawah AT jek..oih anon.wa penyokong ulamak la.wahaha.

    Asal nama Berg tader?Curiosity sungguh.

    ReplyDelete
  8. seb baek wa jarg2 terlibat..kalo x, nama wa pon naik..sume name kt sini die nk petik.....hahaha..wa pemerhati kepada pemerhati bebeas

    ReplyDelete
  9. Xanan... ayat akhir anda seolah2 satu pertuduhan berat.. tarik balik tulisan anda.. wakaka

    p/s: sebab wa bekawan dengan semua orang kot bro.. wakaka

    ReplyDelete
  10. wakakaka...wa tuntut anon wat penjelasan dulu.

    Sape kah anon?Ape kaitan die ngn berg?curiosity x 2

    wahahah..

    ReplyDelete
  11. wah penyokong ulama pas sebut lancau

    ReplyDelete
  12. wa x pasan laa..
    nape nama berg xada dlm list...?
    curious tul?
    berg sila kan pjelasan...

    adakah, komen tersebut dtg dari
    lu punye org?haha

    ReplyDelete
  13. mungkin dia menghormati wa sebagai seorang pejuang PAS kot... haha... yang pasti, wa x de maklumat mengenai sapa2 geng wa yang punya kerja...

    Wa dengan ini mengesahkan tidak terlibat di dalam konspirasi menjatuhkan lu orang nie... haha

    ReplyDelete
  14. wa usulkan,
    kes bwk masuk ke
    sidang dewan hairan..hahaha

    ReplyDelete
  15. BERG PENYOKONG ULAMA PAS DAN PEMBELA TUAN GURU MOHAMAD DAUD IRAQI. BERG WALAK PADA PIMPINAN. BERG AHLI PAS TULEN.

    KAMU SEMUA PENGKRITIK KEPIMPINAN ULAMA BOLEH BERAMBUS DARI PAS, TUBUHKAN PARTI SENDIRI....!

    PAS SUDAH LENGKAP DENGAN KEPIMPINAN ULAMA, PUAK ERDOGAN TIADA TEMPAT DALAM PIMPINAN.

    ADUKATERUNA, UMA, LELAKI-INI, XENAN ADALAH PENCACAI UPAHAN ERDOGAN MENJELANG PEMILIHAN PARTI. HENTIKAN NIAT BURUK KAMU...!

    DI AKHIRAT KELAK, KAMU TIDAK LAYAK MENDAPAT SYAFAAT ULAMA. PERGILAH JUMPA PEMIMPIN ERDOGAN KAMU.

    ReplyDelete
  16. Pergh... Berg ada team sendiri. wakakaka. Nampak gayanya team ulama dan team erdogan tertekan dengan kemunculan team Berg.

    ReplyDelete
  17. Walaupun team atau apa sekalipun... PAS itu tetap badan yang satu... Islam tujuan kita.. Redha Allah matlamat kita...

    Moga kita tergolong di dalam kumpulan-kumpulan kanan yang dibantu Allah... serta penuh dengan rahmatNya...

    P/S:Serius rasa ada sedikit pelik 2,3 hari nie... perasaan je kot... huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.